Thursday, 19 June 2014

Derma Kilat - Sumbangan Di Perlukan Secepat Mungkin

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia..

Derma anda untuk Saudara Muhammad Taqwim bin Sahat..

Alhamdulillah.. Ramai umat islam di rata2 tempat di dunia ini bergembira akan ketibaan Bulan Ramadhan yang bakal menjelma tidak lama lagi.. Moga Ramadhan kali ini bakal menjadi yang lebih baik dari sebelum ini.. Perbanyakanlah usaha dan perbuatan yang baik sebelum masuknya Bulan Ramadhan bagi memudahkan kita di bulan ramadhan nanti.. Insyallah..


Nurhidayu Binti Sahat ( Kakak kepada Muhammad Taqwim )
Maybank - 162348572557

Need As Soon As Possible
Before : 24 June 2014


Keadaan sebelum beliau berada di Pejabat dan selepas kejadian di hospital..

Saudara Muhamad Taqwim telah terlibat dengan satu kemalangan ngeri di salah sebuah jalanraya ketika pulang dari menunaikan solat jumaat ke tempat kerja.. Alhamdulillah Allah Taala masih memberi beliau harapan untuk bernafas di atas muka bumi ini..

Kemalangan dengan sebuah trailer hampir menyebabkan motor yang di naiki oleh Saudara Taqwim hancur sepenuhnya di bahagian depan.. Keadaan beliau sekarang yang tidak mampu bergerak dari katil di salah sebuah wad di Hospital Selayang..


Keadaan motor beliau.. 


Beliau sekadar terlantar 
di atas katil di Hospital Selayang 

Screen Shot dari Instragram.. 


Beliau yang mengalami keretakan di beberapa bahagian dan patah tulang di 3 tulang belakang menyebabkan beliau hanya terbaring kesakitan.. Memerlukan satu pembedahan di jalankan bagi menyelamatkan beliau dari lumpuh seluruh badan SEUMUR HIDUP.. Dan oleh itu kami semua dari pihak kawan Saudara Taqwim mengharapkan bantuan dari orang ramai.. bagi mengumpul dana sebanyak RM 10 000.00 untuk menampung pembedahan dan juga kos service dari pihak hospital..

Saudara Muhammad Taqwim adalah juga seorangg anak yatim piatu.. yang hanya bergantung tempat tinggal dirumah abang beliau di Puchong..  Berusia 24 tahun (Bujang) dan tidak mempunyai ibu dan ayah menyukarkan lagi keadaan bagi mengumpul dana untuk pembedahan beliau.. oleh itu saya merayu kepada semua untuk menghulurkan sedikit bantuan bagi mencapai target RM 10 000.00 untuk Muhammad Taqwim.. Sumbangan dari anda adalah amat diperlukan..


Nurhidayu Binti Sahat ( Kakak kepada Muhammad Taqwim )
Maybank - 162348572557

Need As Soon As Possible
Before : 24 June 2014


76 comments:

  1. Moge selamatlah hendaknye.. Insya-Allah..akan dikongsikan pd group2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi memberi bantuan dhn berkongsi di group2.. insyallah pembedahan telah di tetapkan oleh pakar spine pada selasa depan 24 jun 2014.. moga kita dapat dana sebelum tarikh itu..

      Delete
  2. semoga beliau tabah mhadapi dugaan ini dan semoga kesihatan beliau akan kembali spt biasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin.. terima kasih tuan ewanthology.. harap dapat share dengan yg lain.. semoga dapat dana sebelum pembedahan minggu depan.. terima kasih

      Delete
  3. semoga beliau tabah dalam menjalani ujian Allah.S.WT

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin.. moga segala urusan beliau dipermudahkan Allah.. thanks doakan..

      Delete
  4. Moga selamat hendaknya..akan cuba bantu apa yang patut

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi membantu.. Moga Allah membalas.. amin..

      Delete
  5. Terima kasih info ini. Insya-Allah kakak dgn abang kalau tak ada aral melintang dan dgn izin Allah bolehlah membantu yg termampu walau tak banyak.

    Buat semua teman bersamalah kita membantu. Amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak.. sampaiikan salam saya pada abang.. kami akan cuba utk mengumpul dana sebeelum pembedahan minggu depan.. koga rakai yg sudi membantu jua.. terharu saya kak.. terima kasih..

      Delete
  6. Boleh kakak tahu bila tarikh operationnya. Need your feedback to kakak's blog ok -TQVM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pembedahan insyallah selasa depan.. sebab tu kami sedang membantu.. sedaya yg termampu.. pakar spine dah tetap kan 24 June 2014 utk pembedahan.. insyallah akan visit bpig akak.. sy kat highway nie.. kejap lagi sy tgk k

      Delete
  7. Mudah-mudahan Allah permudahkan segalanya. Dan semuga cepat sembuh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin.. mari doakan sambil kita mnghulurkan bantuan.. moga Allah akan mmpermudahkan urusan kita pula.. amin..

      Delete
  8. ya allah semoga dipermudahkan urusan saudara kita :)
    mudah-mudahan dipermudahkan segalanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Tuan Sobri Yaakob.. di atas kesudian memberi bantuan.. Hanya Allah jua yang akan membalas.. moga kami dapat kumpul dana sebelum 24 jun nanti..

      Delete
  9. Ya Allah..kesiannya..semoga dipermudahkan segala urusan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga dipermudahkan.. jom sama2 kita membantu mengumpul dana sebelum tariikh pembedahan insyyallah

      Delete
  10. Allah hu akbar.. semoge segalanya akan berjalan dengan lancar dan mudah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin ya rabbal alamin.. moga dipermdahkan.. mohon jasa dgn kawan2 lain untuk bantuan yer..

      Delete
  11. Innalillahh....akan cuba bantu..in sha Allah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Kak JM.. mohon Kak JM share dgn sahabat2 yang lain.. Moga balasan yg baik itu bakal menjelma utk Kak JM.. amin..

      Delete
  12. Jom sama-sama kita bantu semampu yang mungkin. Thanks TT for info..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Kak Rdz Z.. sudi membantu.. mohon akak share dgn kawan2 lain yer.. sekadar mmbantu yg termampu..

      Delete
  13. as salam....innalillah...moga cepat sembuh....akak minta izin share kat fb ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam.. thanks akak sudi doakan.. dan thanks sebab sudi share di FB.. moga dapat capai dana sebelum tarikh pembedahan.. amin

      Delete
  14. Insya Allah..kalau kita bagi sorang sikit pun, jd banyak jugak.
    Akak doakan moga dia diberi kekuatan dan kesembuhan oleh-Nya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. betul tu kak ujie.. moga hari ini kita ringan dalam menolong hamba Allah yg lain.. esok lusa Allah akan hantar hamba nya yg lain utk tlg kita pula

      Delete
  15. Mudah2an terkumpul dana yg diperlukan..
    Sama2 memberi bantuan ringankan beban :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah Kak.. Mengharap sangat dana dapat di kumpulkan sebelum selasa depan.. terima kasih kak ... mohon doa juga..

      Delete
  16. Semoga selamat dan dipermudahkan segala urusan..

    akan dishare pada group2 nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Time Traveller20 June 2014 at 09:33

      Amin Kak Mysha.. moga dipermudahkan... terima kasih sudi untuk share dgn group akak.. moga dana terkumpul dgn cepat..

      Delete
  17. akan cuba war-warkan dengan tahap kemampuan akak.
    Doakan yang terbaik atas urusan beliau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Time Traveller20 June 2014 at 11:29

      Terima kasih Kak Anash di atas kesudian utk membantu.. insyallah sama2 kita mendoakan yg terbaik untuk saudara taqwim..

      Delete
  18. InsyaAllah...semoga dipercepatkan pembedahan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Time Traveller20 June 2014 at 11:31

      Insyallah Puan Nohas.. Moga kami dapat mengumpul dana sebelum tarikh pembedahan minggu depan 24 Jun.. Amin..

      Delete
  19. Semoga cepat sembuh..doa2 baik hendaknya.. InsyaAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Time Traveller20 June 2014 at 11:34

      Amin .. moga bantuan dan doa orang ramai akan memudahkan lagi urusan beliau amin.. terima kasih sudi mendoakan..

      Delete
  20. Replies
    1. Time Traveller20 June 2014 at 11:35

      Alhamdulillah.. thanks doakan..

      Delete
  21. marilah kita sama2 bantu..insyaallah.. doakan moga dia cepat sembuh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin thanks zaza.. moga berkat doa orang ramai urusan beliau akan dipermudahkan Allah..

      Delete
  22. Kesian, moga dia tabah dengan ujian dpd Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin.. moga dia tabah mnghadapi ujian dari Allah ini..

      Delete
  23. semoga diringankan segala beban , semoga Allah permudahkan semuanya dan semoga cepat sembuh ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin.. moga diringankan beban beliau.. sama2 lah kita doakan..

      Delete
  24. Kesiannya..anak yatim...
    Semoga dia tabah & cepat sembuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeap kami kawan2 pun rasa kesian.. semiga dana dapat di kumpulkan secepat mungkin.. amin

      Delete
  25. Nitis air mata tengok & baca cerita dia.
    Mesti dia lagi sedih tak terkata dengan keadaan camtu.
    InsyaAllah.. sama2 lah kita tolong ringankan beban dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah mudah2han ramai yang sudi membantu Saudara Taqwim..
      Mohon share dengan sahabat2 yang lain yer.. tarikh pembedahan 24 jun 2014..
      Terima kasih kan Dekdaa.. sudi membantu..

      Delete
    2. Sama-sama.. org yg kesusahan pun berhak utk hidup mcm kita.. yg susah kita bantu yg mana kita mampu.. nanti akak share kat blog ya? :-)

      Delete
    3. Alhamdulillah kak.. dana dah dapat di kumpulkan.. dan pembedahan dah di jalankan semalam.. insyallah nanti sy akan update keadaan taqwim nanti.. :D

      Delete
    4. Ok, dah seminggu ni.. cemana keadaan Taqwim?

      Delete
    5. Alhamdulillah.. Keadaan Taqwim makin kembali pulih..
      Insyallah selepas saya balik Malaysia 23 July nanti.. saya akan update the latest..

      Delete
  26. Assalamualaikum

    segala dugaan khdpn dan ujian utk saudara Taqwim
    bnr2 mnyentuh hati,moga kita smua sama2 dpt
    membantu mringnkn beban beliau..

    buat saudara Taqwim,kuatkn hati dgn iman
    insyaAllah engkau akn tabah mnghdpi ujian ini
    doa kami smua sntiasa mengiringi anda....
    syafakallah..INNALLAHA MAASSOBIRIN..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam..alhamdulillah dgn bantuan org ramai dana telah cukup dikumpulkan.. dan pembedahan telah selamat dijalankan..

      Terima kasih mendoakan saudara taqwim.. moga niat dan amalan yg baik itu dibalas nikmat dari Allah.. :D

      Delete
  27. Salam,

    mudah-mudahan semuanya dipermudahkan dan taqwim cepat sembuh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam..
      Amin moga doa dari orang ramai di makbulkan ALLAH..terima kasih mendoakan ssaudara taqwim..

      Delete
  28. innalillah.. baru bukak entry ni. smoga dia cepat sembuh amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin.. semoga beliau cepat sembuh.. alhamdulillah dana dah dpt di kumpulkan..

      Delete
  29. semoga dipermudahkan semuanya...mmg sedih...semoga beliau terus tabah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah dana dah cukup dan semalam pembedahan telah dijalankan.. insyallah akan update keadaan beliau nanti.. thanks mndoakan..

      Delete
  30. Assalamualaikum.. semoga cepat sembuh.. in shaa Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam.. Insyallah kita doakan moga cepat sembuh amin..
      Nanti balik malaysia saya akan update keadaan terkini saudara taqwim..

      Delete
  31. syukur TT rakyat Malaysia ramai yang prihatin yerk.. nanti update2kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah nanti saya balik Malaysia 23 Julay nanti saya akan update keadaan saudara taqwim.. terima kasih kepada semua yang membantu..

      Delete
  32. salam..
    apa khabar saudara Taqwim..
    alhamdhulillah..rakyat malaysia sangat perihatin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam..
      Alhamdulillah keadaan saudara Taqwim makin baik dari sebelum..
      Apa pun moga kita terus berdoa agar saudara taqwim pulih sepenuhmya.. terima kasih..

      Delete
  33. Allahuakbar, taktau pulak pasal kejadian kilat ni :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah derma dari semua telah dpt dikumpulkan.. dan sedara taqwim selamat menjalani pembedahan dgn selamat.. boleb terus kan berdoa.. utk sedara taqwim..

      Delete
  34. selamat hari raya TT..meriahnya raya dikampung..kita ni kt kmpg pun dah tak macam kampung.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya Puan Kutu.. itu la kata kampung betul2 kampung memang meriah la..
      apa boleh buat kampung dah jadi pusat pembangunan.. sabar jer la :D

      Delete
  35. Sekarang macamana keadaan dia TT?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah makin baik dari sebelum.. apa pun kita doakan semoga beliau sembuh sebaik2 nya.. pembedahan berjalan dengan lancar.. syukur.. :D

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...