Monday, 16 February 2015

Travel My Way Blogger Love Story in The Star Newspaper

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia..

Apa khabar semua pengunjung dan pembaca blog ni harap semua sihat walafiat dan berada dalam keadaan baik lagi menceriakan.. Lama benar aku tak update blog ni.. Maklum la dah hidup berpasangan ni kene pandai membahagikan masa dengan baik  bukan takut isteri yer hahahaa.. 

Insyallah untuk tahun 2015 ni aku berazam bahawa Blog Travel My Way akan kembali ceria dan tidak akan lagi suram.. Aku masih lagi mengembara buat masa sekarang.. dan alhamdulillah telah pun berjaya menjelajah ke beberapa negara untuk menambahkan lagi koleksi "Fridge Magnet" huhuhuu.. 


Keratan akhbar The Star Sabtu 14/02/2015 -  "Love In The Outdoor"

Okay.. actually entry kali nak share kisah percintaan admin Travel My Way ni masuk paper The Star pada tarikh 14/02/2015 - Sabtu.. Ada la satu dua gambar kecik muka admin masuk sikit celah-celah artikel tu.. Bila baca balik artikel dalam The Star tu.. membuatkan aku sendiri tergelak bersama isteri..

Sangat berterima kasih pada wartawan The Star - Mr Andrew Sia yang sudi memilih aku dan isteri sebagai salah satu couple dari empat couple untuk di muatkan di dalam 2 muka surat akhbar berkenaan.. tipulah kan kalau kata tak excited masuk paper.. okay kat bawah ni aku aku sertakan coretan artikel berkenaan.. :D


Minty sweet mountain

It was mint sweets at Gunung Ledang that started a relationship for Muhamad Afif Mohamad Salleh, 27, and Emilia Jalil, 26. “I first met her during a group hiking trip on Feb 15 last year,” he recalls. “We were tackling a tough stretch which people call KFC or Killer Fitness Centre. Then suddenly she asked me and my friend, ‘Nak mentos ke?’ (you want mentos?).”


Afif and Emilia at Lata Naning waterfall en route to Gunung Rajah, Pahang.

“At that time I had no special feelings, she was just like a normal friend that you meet while hiking,” he says. Soon after, they began to communicate more through social media. Within a month and a half, he proposed to her and she accepted. By June, they got married.

Afif, who is a teacher, and Emilia, a medical executive, still hike together regularly.

“We both love nature and we spend time in jungles, waterfalls and mountains,” he says. For this couple who live in Kuala Lumpur, some of their nearby favourite places are those which have 360 degree views at the top, such as Broga Hill, Bukit Tabur and Gunung Datuk.

“My wife is tougher and has hiked more mountains than me!” he laughs.

“Actually it wasn’t love at first sight,” chips in Emilia.

“In fact, the first time I saw him at Gunung Ledang I thought he surely couldn’t make it to the peak because he seemed more engrossed in taking photos here and there,” she laughs.

But after the climb, the group stopped for lunch and he happened to sit next to her. “We began talking and that’s when I knew Afif was a travel blogger. Huhuu...well, to have a partner who shares the same hobby is a gift.”


Afif (in glasses) first met his wife Emilia (next to him) while hiking.


Hiking has deepened their relationship.

“Every time we go into the jungle, we are reminded to help and look out for each other. It makes us forget about any past misunderstandings,” says Afif, who also runs a travel blog called timetravelafif.blogspot.com

“My wife will be more cute or romantic when we come across something very tough during our hikes. She will start to gedik (act cute, in a playfully, needy way) so that I will help her,” he adds.

Afif explains how love blossoms, despite the sweat and strain of the outdoors.

“When is food most delicious? It’s when you are starving right? The challenges and obstacles of the jungle make you appreciate each other more,” he underlines.

“When I first saw my wife, I saw her real, original face, you know what I mean? It’s not just about having no makeup. When people are tired and sweating, they don’t pura-pura (act fake). What you see is how they really are.”


Menawan puncak Gunung Rajah 1684 meter..
Dari kiri berdiri Adam, Arif, Asyraf, Yus, Emy dan Husband :D


He believes that people who love nature tend to be “good people”.

“This is because hiking is not always an easy hobby. You can be smelly when you sweat. Leeches or bees can bite in the jungle. But hikers are down to earth and know how to save money. They spend only for experiences not for flashybarang (possessions). And they know how to hidup berdikari (be independent), to survive despite adversity.”

His advice for people who like hiking is to find partners who share their interest.

“Otherwise, from what I’ve seen, after you are married, you will never get to return to nature.”

He adds, “Whenever we hike together nowadays, the first thing we bring along is Mentos.”

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




145 comments:

  1. Alahaiii ! Sweetnyalah cerita korang. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah..memang sweet sangat.
      Part yang yang saya suke sebab wife lagi tough than asben.
      Best nya kalau share same interest.

      Delete
    2. Thanks ler.. Insyallah akan kekal kan sweet di antara kami hingga ke syurga..
      Nak buat mcm mana kalau dah wife tough than husband kan huhuhu.. :P
      Alhamdulillah kami dpt buat perkara yg sama :D

      Delete
    3. Syukur alhamdulillah kerana Allah tentukan pasangan yg sekufu dgn Afif. Sweet sgt cerita ni. Jumpa masa hiking, dengan wajah asli tanpa mekap. Erm, terbaik. Akak doakan kebahagiaan dan kesejahteraan untuk afif dan isteri. Till jannah InsyaAllah.

      Delete
    4. Alhamdulillah mang bersyukur sangat pada ilahi yg tellah pertemukan jodoh sesama kami.. And thanks again sebab mendoakan kebahgian antara kami berdua.. Moga akak pun di beri jalan yg ceria dan cantik :D

      Delete
    5. Kalau saya memang x minat outdoor activities. Tapi, ade jugak kot...
      Main teng-teng, getah zaman kanak-kanak. Hehe..

      Delete
    6. Hahaaa.. Well ini semua kemahuan dan keseronokan masing2.. Kalau itu yg minat itulah yg kita buat.. :D kan.. Hehehe..

      Delete
  2. Couldn't agree more. People who loves nature are usually in 'real, original condition'. So what if you sweat?

    And yes, if you cant find partner who doesn't go into the jungle, it is hard to go again once you got married. *sigh*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa sweat tu la yg original.. The beauty of nature hahahahaa.. Well it depend how claver u are to manage thing after marrige :D

      Delete
  3. Semoga Bang Afif lebih rajin lagi menulis blog. supaya peminat seperrti saya tidak kecewa..hehe. terlalu lama menunggu entry nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah tak akan mengecewakan lagi pembaca terutama Tuan Gunadi Firdaus hehehehe.. Hope lepas ni tak tunggu lama la.. :D

      Delete
  4. so sweet mcm mentos.. hehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeap memang sweet mcm mentos.. Kan ..kan.. :D

      Delete
  5. sweetnya.. kenal masa hiking.. share minat yg sama, bestlah boleh nanti hiking ngan anak2 sekali.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setiap orang ada sweet nyer.. Insyallah memang azam nak hiking dgn anak isteri pd masa akan datang.. Sweet kan :D

      Delete
    2. Wahhh...dah ada azam gitu. Good..
      Moga impian nak hiking sekali dengan anak tu tercapai.

      Delete
    3. Insyallah doakan.. Moga dipermudahakn mendapat rezeki anak yg ramai huhuhuu.. Siapa tak nak anak ikut jejak mak ayah kan hahaha :D

      Delete
  6. Replies
    1. Terima kasih.. Alhamdulillah berjumpa teman huhuhuu.. :D

      Delete
  7. Replies
    1. Lagi sweet dari mentos.. Kan kan.. Hahahaa.. :D

      Delete
  8. Aiseh! Takut isteri ke? Update je la blog, lepas tu pujuk isteri dgn Subway, haha! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ish mana ada takut isteri.. Respect to your wife cenggitu la bunyi nyer hahaha :D

      Delete
  9. akak suaka ayat ni..so sweet " “I first met her during a group hiking trip on Feb 15 last year,” he recalls. “We were tackling a tough stretch which people call KFC or Killer Fitness Centre. Then suddenly she asked me and my friend, ‘Nak mentos ke?’ (you want mentos?).”

    rupanya sesi pekenalan bermula semasa hiking...mmg jodoh..tapi kenapa Feb 15 not Feb 14 :-)

    Ahakss...MENTOS!!!..okey nanti sis JM nk try offer jika ada jejaka h/some di sebelah dalam flight.. "u want mentos"

    alhamdulillah jumpa dgn pasangan yang mempunyai minat yg sama..sis JM juga bedoa aar bertemu jodoh semasa 'travel' heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM... sila guna taktik ini...hehe

      Delete
    2. Kak JM saya doakan moga bertemu dgn pasangan yg di nantikan dan yg di impikan tu.. Moga dipermudahkan.. :D

      Jangan lah bagi mentos.. Try la benda lain.. Ikut keadaan yg sesuai kan hahaha :D

      Yeap sesi perkenalan bermula Feb 15.. Hahaha.. Nak tahu huraian lebih lanjut kene la buat sesi akhbar hahaha.. :D

      Delete
    3. Pak Mie.. Cara mentos dah masuk paper la.. Nanti ramai buat.. Kene try cara lain hahaha.. :P

      Delete
    4. Hahahaa... Itu pun boleh di cuba pakai huhuhuu.. Semoga berjaya :D

      Delete
  10. cerita perkenalan yg sangat sweet dan sis JM baca sambil tersenyum..Tahniah juga kerana terpilih masuk paper..makin femes selepas ni in sha Allah...

    patutlah lama menyepi rupanya pergi travel...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa.. Sampai tersenyum Kak JM.. Moga cerita Kak JM nanti akan lebih menarik.. Masuk paper pun secara tak sengaja Kak JM oii.. But alhamdullillah la.. Hehe. Mana boleh asingkan afif dgn travel :D

      Delete
  11. ahakss...satu lagi nk tambahh...kalau org lihat sis JM in nature face..PITAM!!!...tapi kalau org lihat my attitude, bahavior dan perwatakan maybe boleh lah sikit2 fall in love ahahaha...just a joke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaa.. Apa nyer pitam.. Tak tido malam teringat2 lagi ada la.. Insyallah biar lah org jatuh hati.. Sebab perwatakan akhlak bukan dgn wajah kita.. Moga ceria selalu k.. :D

      Delete
  12. wahh..so sweet..bertemu puteri di Gunung Ledang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah nasib baik jumpa puteri dari kalangan manusia di gunung ledang hahahaha :D

      Delete
  13. Replies
    1. Terima kasih.. Insyallah akan usaha utk kekal sweet smpai ke syurga :D

      Delete
  14. ehemmmmmm...


    hahahahah...
    (sambil renung pinggan kosong tak de roti jala...WHAT? NO ROTI JALA?)

    ehem balik..

    (simpan mentos utk 'the choosen one')

    ReplyDelete
    Replies
    1. Roti jala ada tapi zat sahaja.. Jisim tak ada.. Hahaa.. Itu ilmu mantik nama nyer.. Why not kan simpan for choosen one hahaha.. :D bila nak gathering lagi ni Kak Anash :D

      Delete
  15. sweet gituu... comel wife..hihi... semoga bahagia smpai syurga.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin.. Alhamdulillah thanks sudi mendoakan kami berdua.. Semoga anizz juga ceria selalu k :D

      Delete
  16. Tahniah masuk paper... bertambah popularlah blog Afif ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pak Mie.. Takde la.. Mana ada popular nyer.. Biasa jer.. Tak sengaja termasuk paper tu hehehe.. :D

      Delete
  17. Wow..kisah cinta Afif! Masuk paper lagi tu..

    Kisah Afif ada persamaan dgn akak, akak kenal suami masa sama2 camping di Hutan Lentang. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana ada masuk "paper lagi" hahaha.. Ni first time la Kak Ujie.. Oh ye ker.. Ada persamaan.. Syukur la di jodohkn dgn org yg ada minat sama kan :D

      Delete
  18. kagum. menarik. ke babom.. allah pertemukan jodoh kalian sangat indah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uishhh.. Sampai ke babom tu.. Biar betul.. Alhamdulillah jodoh itu ditemukan pada tempat yang sama minat :D

      Delete
  19. tu dia... kisah cinta masuk paper... caya lah... boleh lah lepas ni naik Kinabalu lagi... boleh pose pose gambar kat atas sana plak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kisah cinta masuk paper.. biasa jer la tu.. tetiba termasuk paper kan hahahaa..
      Insyallah kalau naik Kinabalu nanti akan share our experience pastu akan pose banyak :D

      Delete
  20. Abes laaa mentos di kedai2 pasni....hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kira bagus la kalau nak apply jadi Duta Mentos kan lepas ni hahaha :P

      Delete
  21. mentos yea..

    ti aku offer megi itik kat sesapa yg aku suka..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mee itik aku suka weiii... tapi dengan ko aku nak minta belanja jer boleh tak ? hahaha :P

      Delete
  22. Tahniah cikgu! Baru tahu admin seorang cikgu rupanya..

    Sweetnya kisah percintaan depa..dengan hiking, dengan tak pura2 dengan mentosnya..mmg best kongsi hobi yg sama..semoga terus bahagia buat afif n Emilia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Puan Kutu.. Hehehe.. Akhirnya tahu juga kan :D sweet la kan macam mentos kan hahahaa..

      Insyallah akan kekalkan hubungan ini hingga ke syurga.. Thanks doakan :D

      Delete
  23. teacher afif....teacher rupanya...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa.. Kenapa kah dgn teacher tu Puan Julie Shahril ... Weng wengg.. :P

      Delete
  24. lau x masuk paper ritu uols x cerita lah kisah percintaan uols kan
    thanks to star lah hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. Memang nak tulis dekat blog.. sekali star dah terbit kan dulu.. Mudah kerja saya.. Hehehe.. Yeap thanks to the star.. :D

      Delete
  25. Replies
    1. Yer betul.. Menuju puncak kejayaan dalam kehidupan hahaha.. :P

      Delete
  26. ooooo tau dah kisah pecintaan dia hikhikhik....ok laju2 up entry blog mcm selalu ek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah.. The star dah bocorkan rahsia kami hehehe.. Insyallah akan terus menerus update doakan lah :D

      Delete
  27. Wah suwiitttnyeeeee. ..nak sign buleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan dah kata sweet mcm mentos hahaa..
      Nak sign boleh jer.. Tapi ada tak beli the star sabtu lepas.. :D hahahaaa..

      Delete
  28. tahniah masuk paper tue...:)

    ReplyDelete
  29. ingat org tua2 kata , di mana kita berada , di situlah kita menemui jodoh kita ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu.. Setuju sangat.. Tapi masa jumpa tu tak ingat la pulak kata org tua tu hahahaa :D

      Delete
  30. bestnyer...masih dapat teruskan hobi walaupun dah berkahwin...Alhamdulillah...tahniah yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. Doakan lah kami berdua bahagia hingga ke pintu syurga ye .. :D

      Delete
    2. Kenapa sampai ke pintu syurga je klau sis JM lah mohon doa sehingga masuk ke dalam syurga. Subhanallah nikmatnya

      Delete
    3. Kadang2 kita sebagai manusia.. .. Kita mengharapkan dapat bau syurga pun kene bersyukur.. Ayat itu hanya lah utk merendahkan diri pd yang Maha Esa.. :D

      Delete
    4. Ouhhhh... Hehehee laju jer Kak JM balas.. :D

      Delete
    5. Pepagi x hadap blog mmg x sah :-) hai cuti ni x kan dok umah je

      Delete
    6. Untung la dia pepagi selalu boleh hadap blog hahahaa... Kan best jd kak jm hahaha :D

      Delete
  31. “ Renovation Budget ikut kemampuan anda sendiri nan Quality “ free consultation

    Membaiki Rumah, membuat rumah dan pertukangan serta kerja2 lain dengan harga yang sangat berbaloi

    Kerja-kerja yang kami jalankan:

    ·         ubahsuai rumah baru, lama
    dan pejabat
    ·         memasang tiles,
    ·         ceiling, partition dll
    ·         mengecat
    ·         pembaikan dan
    penyelenggaraan rumah
    ·         kerja wiring rumah dan pejabat
    ·         memasang pintu,grill, gate,
    autogate
    ·         Memasang Karpet
    ·         Pendawaian Elektrik
    ·         Car Porch
    ·         Awning
    ·         dan lain lain berkaitan lg.

    Hubungi segera untuk perbincangan lanjut :

    Dick Zul   012-380-1141,
    017-219-3059

    Sila encik bandingkan harga dengan yang lain
    Terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aduhaii.. encik dick zul.. Salah iklan la.. Sini travel jer.. Tapi tak apa la.. Saya izinkan iklan di sini yer :D

      Delete
  32. nice and comel sangat :)

    Hopefully ur marriage will last till jannah insya ALLAH amin ^_^

    Agreed when we share the same interest it could be more easier , yet kekurangan juga saling melengkapkan hubungan right ?

    :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kan.. Terima kasih la.. :D
      Insyallah and thanks again sebab mendoakan..

      Yer pasangan kene lah saling lengkap melengkapi antara satu sama lain.. Baru la seronok.. :D

      Delete
    2. Iye .. indeed agree .. kene accept semua dari ALLAH ..
      Learn to accept by default .. not by design ..

      Like jodoh awak dengan isteri , meet by default , design by ALLAH :)

      Hopefully awak kenal siapa yang komen ni . hehehe :D
      n dont forget to make dua for me also .

      Insya ALLAH :D

      Delete
    3. insyallah akan didoakan jua untuk si pengomen ini.. semoga sentiasa berada di bawah naungan ilahi.. dipenuhi dgn rahmat dan taufiq hidayah nya :D

      Delete
  33. Afif, sis JM lupa nk tanya lah..bila nya mendaki bukit broga dan gunung rajah tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila... The latest is Gunung Rajah.. Last month.. Broga tu dah banyak kali dah.. Kenapa?? Kak JM nak follow pi hiking boleh jer.. Nanti pm k.. :D

      Delete
  34. Jodoh itu rahsia Allah kannn...congratulation. Siapa sangka dlm pendakian gunung ganang...dapat mendaki cinta sekali.

    *_*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu ketentuan Ilahi.. Tapi kita manusia kene berusaha dan berdoa moga ia dipermudahkan Nya.. Kan org kata kat mna kita selalu berada di situ mngkin akan bertemu :D

      Delete
  35. wahhh...tambah glemer afif...

    so sweet...semoga jodoh afif n wife kekal berpanjangan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak la.. Mana ada glamer nyer.. Biasa2 ajer hahahaa.. (Rendahkan diri hehehe..) Amin.. Thanks mendoakan :D

      Delete
  36. I da baca, like, comment dah. ari ni access via PC so leh comment secara normal. AHHAHAHHAHAHHA great article :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fuuyyoo.. Seronok nyer bila dengar boleh comment secara normal tu hahaha.. By the way thanks kak lily.. :D

      Delete
  37. actually saya agree lah afif...its so true..
    kita jadi diri sendiri bila dalam situasi penat, letih, terdesak etc...

    suka baca article tu !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks sebab agree with me.. bila kita jadi diri sendiri itu lah yg kadang2 orang lain pun nak tgk pada diri kita kan.. Suka baca sila baca lagi yer :D

      Delete
  38. amboiiiii amboiiii amboiiiii hahahaha
    alhamdulillah kan bila partner kita pun kongsi minat yang sama..semoga terus berkongsi pengalaman2 travel dengan pembaca blog..ika sentiasa baca dan mesti singgah blog ni walaupun kdg busy dgn kerja huhuhu T_T

    Goodluck!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan lah amboi-amboi sangat hahahaaa.. :P
      Itulah bersyukur sangat bila partner kita berkongsi minat yg sama..
      Insyallah akan terus berkongsi pengalaman dlm blog ini..
      And thanks sebb sudi utk membaca blog ini :D

      Delete
  39. wahhh, congrats...so sweet...hehehe

    glamer masuk paper :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. Sweet like mentos kan hahahaa.. Takde la glamer nyer.. Biasa2 ajer huhuhuu.. :D

      Delete
  40. alhamdulillah kalu dah jodoh tak ke mana..
    jemput ke blog saya yang tak seberapa ni. saya budak baru belajar
    http://akmalrusyd.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah jodoh itu ada cuma kita kdng2 kene berusaha utk melihat nya dgn mata sendiri.. Insyallah saya akan berkunjung ke blig encik akmal.. Terima kasih sudi dtg ke teratak ini.. :D

      Delete
  41. So sweet both of you. Baru nek Broga , kn keep nek hiking ni br leh jmp jodoh kot hikhikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan dah kata kami berdua ni sweet mcm mentos hahaa.. Oh nek broga dah hebat tu huhuu.. Pi la try mana tau ada yg berkenan ke :D

      Delete
  42. moga kekal bahagia till jannah ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin amin amin.. Terima kasih Kak Tihara.. :D

      Delete
  43. best citer korang... moga kekal hingga jannah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best ek? Heheheee.. Alhamdulillah amin terima kasih doakan kami :D

      Delete
  44. hamboi siap masuk star lagi tuh.. #tilljannah :)

    Tahniah laaaaa.... happy kawan mendengarnya :D

    Al-Fatihah kpd TGNA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah pasal kan siap masuk surat khabar lagi tu hahahaa.. Alhamdulillah moga cerita yg baik juga utk en. Hafiz azmi.. Alfatihah kdp TGNA

      Delete
  45. Wah wah glamernye masuk paper hiks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sengaja termasuk ntah macam mana hahahaa.. :P

      Delete
  46. hype,,salam perkenalan bro,,,
    wah hebat yer,,,merata pergi,,,:)
    nice blog,,bnyak info boleh dapat kat sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam... Hi Bro Yen.. a.k.a toka ziizokukuto hahaha..
      Alhamdulillah sekadar berkongsi pengalaman dlm pengembaraan :D
      Thanks for coming here.. :D

      Delete
  47. Sweetcouple boleh hiking together dan bertemu jodoh dengan kegemaran yang sama!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. Jodoh dan rezeki itu di kekuasaan Allah.. Moga kami akan sentiasa bersama :D

      Delete
  48. Tak ajak pun kenduri...hahaha...just kidding...kena buat entry pasal kawin tu ari lak lepas ni..hehehe....also kidding....hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha dah ajak kot.. tapi tak perasan pulak hahaha :Dinsyallah nanti akan buat entry kawen tempoh hari :D

      Delete
  49. Assalamualaikum afif, taniah ya. hehehe sweet ahh love story korang. semoga kekal bahagia hingga ke Jannah ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam... terima kaish.. setiap insan akan ada love story masing2 :D amin terima kasih juga mendoakan kami :D

      Delete
  50. Replies
    1. Terima kasih .. Alhamdulillah bertemu jodoh.. :D

      Delete
  51. alaaaahai so sweet hihi.. love strikes at the right place n time kan..
    dah jodohnya bertemu disitu.. tapi sweeet n not bad at all.. semoga hubungan berkekalan
    n more bukit gunung didaki bersama..

    lama tak singgah sini.. bulan januari ritu last hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah dah jodoh itu datang bila kita memijak pada tempat yang betul hehehe.. syukur alhamdulillah.. thanks for the wish.. kita pun dah tak update selalu.. sibuk la pulak.. :D

      Delete
  52. Hahaaa... sweetnyer! Boleh jadi pick up line ni bila nak hiking nanti! Nak mentos?? hehee...
    Saya pon memang suka makan mentos time hiking! :) konon boleh kasi efek berangin masa penat hiking.. hahaaa
    Btw, saya suka baca blog awak! Congrats menang Best Travel Blog! Thorbaekkk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sweet kan hahaa.. Well itu lah cerita kitorang time busuk2 tgh hiking hari tu.. Btw boleh jer try kan hahaha.. And thanks for the wish.. :D

      Delete
  53. wah, congrates! nice!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...