Friday, 21 March 2014

Majalah Harmoni - Travel My Way di Ruang Dunia Blogger

Assalamualaikum Dan Salam 1Malaysia..

Majalah Harmoni.. Mungkin ia memang dikenali ramai di kalangan wanita apatah lagi para ibudan juga yang sudah mendirikan rumah tangga.. tapi kurang dikenali bagi kebanyakan orang lelaki apatah lagi bagi mereka yang berstatus bujang  macam aku :p.. Apa pun untuk kali ini jom kita amik tahu sket pasal Majalah Harmoni ni.. Apa yang best untuk keluaran kali ini.. Edisi Bil 224 : 15-31 March 2014.. 

Selain artis Ekin dan Aenn menjadi model FrontPage Majalah Harmoni untuk keluaran ini.. Ada Che Lah dan Shaheizy Sam berkongsi kisah kehidupan.. Felixia Yeap pun ada.. Perkongsian cerita menarik, pelbagai tips kehidupan, kesihatan dan rumah tangga  ko macam dah kawen je hahaa :p  Dan juga resipi masakan.. Kesemuanya menjadi tarikan untukaku membaca keseluruhan Majalah Harmoni..


Muka surat 34 dan 35.. Majalah Harmoni..
Muka surat 36 dan 37.. Majalah Harmoni : Bil 244, 15-31 Mac 2014.. 

Tapi yang sebenarnya.. Kenapa aku beli sebab Blog Travel My Way menjadi pilihan untuk dipenuhkan di ruang Dunia Blogger sebanyak 4 muka.. dari muka surat 34, 35, 36 dan 37.. Alhamdulillah.. Syukur sangat sebab ada juga orang yang sudi berkongsi pengalaman aku pengembara untuk diletakan di dalam majalah yang hebat ini..

Masa nak beli majalah ni agak segan sebab majalah untuk orang wanita kan.. tapi tak pe la muka tebal jugak amik dan bila check ada kewujudan Travel My Way sebelum membeli - make sure amik yang ekin dan aenn tu yer huhuhuu.. sementara menunggu mak yang sedang buat check up dengan nurse dalam bilik rawatan.. sempat la aku baca seluruh entry dunia blogger ni.. :D


Ekin & Aenn - Edisi 244..
Edisi 243 Nad Zainal : 1 - 14 Mac 2014
Edisi 244 Ekin dan Aenn : 15 - 31 Mac 2014

Terima kasih pada Saudara Saifulrizal Shariff dan Saudara Razali Mohamed kerana sudi untuk memilih Blog Travel My Way ini untuk Ruang Dunia Blogger di Majalah Harmoni.. Bertajuk " Travel My Way - Coretan Ringkas 29 Buah Negara dan 153 Buah Bandar ".. Insyallah akan dijadikan dorongan untuk lebih aktif dan bekongsi lebih banyak pengalaman terutama dalam dunia pengembaraan kepada semua yang membaca.. :D


Kepada para wanita khususnya yang suka membaca dan mencari ilmu pengatahuan maka aku suggestkan untuk mencuba membaca Majalah Harmoni ini.. Banyak perkongsian yang menarik..  Ceh padahal nak promote orang baca pasal dia :p   Apa pun salam ceria untuk semua.. Dan mohon doakan kesihatan ibu saya yang baru keluar hospital ya.. Sekian.. :D


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


#Pray For MH 370




MH 370.. Somehow.. We know you still somewhere there..
We will keep The Operation Searching and Rescue for you..

Never lose hope.. Thousand and million of people is praying for you..
Everyday.. Every Hour.. And Every Minute..

Please come back..
We never give up to pray for you so please don't give up to come back...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

116 comments:

  1. waahhh best nye masuk majalah..makin femes la blog ni pasni !!! tahniah !!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdllh.. seronok jugak la sbb ada yg sudi bawa blog untuk pengisian di majalah.. xde famous pape pun :D

      Delete
  2. Femes dah gaya retis nampak... hahahaha gbr akak masuk setoit dengan geng penulis pun dah walah apa lagi ni 4 muka surat beb. Mesti asyik kelebet mukasurat tu je setiap malam . hahahahaha apa pun semuga semakin banyak lagi majalah atau suratkhabar menfemeskan Afif.... Apa pun 1000 kali tahniah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ish mana ada gaya retis pun hahahaa.. xde la kelebet sgt mula2 tu yer la hahahaa..

      Insyallah akan terus berkongsi pengalama dlm blog ni :D

      Delete
  3. glemer di kalangan wanita lah nampaknya ! ehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaaa.. kot ada mana2 yg berkenan kan hahaha.. tunggu majalah lelaku pulak la :P

      Delete
  4. akak tumpang gelak ...bole?
    sbb pas nih...femes laaa dia tu...
    dah sibuk layan para para peminat
    kikiki
    tahniah ...pas satu satu media anda mulai femes
    *seorg abg yang anonyying....teringat adik cakap masa di spital*..
    hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ish mana ada famous.. biasa2 jer pun hahahaa..
      Peminat? Tak ada pun.. kihkuhkih...
      Alhamdulillah moga ada rezeki di dunia blog ini :D

      Delete
  5. amboi...glemer dah ni...tahniahhh........nak kena carik gak ni...walaupun tak pnah bali majalah dah skng ni...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ada pun glamer nyer.. biasa je la Kak DJ.. ok pi la cari nanti sy sign hahahaaa..

      Delete
  6. Tahniah......semoga bertambah murah rezeki...Saya ingin melihat anda terus maju ke depan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih tuan khairuddin.. insyallah moga2 ada rezeki di dunia blog ini.. :D
      doakan la yer :D

      Delete
  7. jap2..patut gmbr zaza pun kena selit jgk ni...ish3... hahahah...tahniah afif... ^_^ lepas ni smgt la afif nak blog.. hrtu award.. hr ni mag.. seronok tgk afif dh bjaya bawa blog dikenali.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau sy yg susun gambar2 tu memang dah letak gmbar zaza hahahaa.. tapi bukan atas bidang kuasa saya..
      Insyallah akan terus kan dalam dunia blogger ni :D

      Delete
    2. ecececee... hehehe... ^_^ xaci2... tepek zaza kt dalam tu jgk..hahahahahaha

      ha ah.. jum kita bsaing majukan blog masing2.. :)

      Delete
    3. Insyallah nanti la bila dah ada majalah sendiri kan hahahaa..
      La buat apa nak bersaing.. baik sama2 maju kan blog kan... dok gitu? :D

      Delete
  8. Org dah glamour , mana nak kawan dengan kita.. wahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana ada galmour nyer Cik Nina Hamdan oiii...
      ok jom lepak lagi kat KLCC hahahaa. :p ( tukar tempat la.. boring tempat sama jer hahaha :P )

      Delete
    2. Ajak nina je ,, mcm nilah kalau dah femes. Ehem, busy sampai hujung bulan 4 ada hati nak ajak keluar. Rasanya idea keluar dari klcc tu dah pernah diutarakan dulu.

      Delete
    3. Aikkkk.... dah cakap ngan nina.. kalau ckp ngn satu dunia kiat ajak satu dunia la :P
      Dah lepas ni tukar dari KLCC hahahaa :P

      Delete
    4. Wallahualam la bro.. tempat tu je paling cepat dan tepat. wahahha :P

      Delete
    5. Betul jugak tu.. senang nak pergi kan.. restoran pun byk choice .. tgk la mana tau ada tmpt lain ker huhuhuuu..

      Delete
    6. bukan nina hutang jambatan tengah tower tu ke ? tempat lain pun banyak gak.

      Delete
    7. Oh aah.. so tukar tempat selepas dah pi bridge tgk tower tu hahahahaa...

      Delete
  9. ALAAAA.. da masuk majalah lepas ni mesti da jaraang singgah blog kite.. sobss..

    tahniaaahh tau :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ishhh mana ada sampai macam tu.. kenapa kalau dah masuk majalah jarang singgah pulak huhuu.. tapi skrng pun dah kerja.. susah jugak nk blog walking nie.. btw thanks :D

      Delete
  10. fuhyooooooo 4 muka surat tu hebat uols
    tahniah dpt masuk majalah harmoni bukan senang tu :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan senang ek.. mana den tau hahahaa... pape pun alhamdulillah la :D
      Thanks Kak El.. :D

      Delete
  11. ooo, ada nampak yg gmbr nad zainal tu kat kedai. Yg ekin dgn ain tu blum lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh kalau nak beli bukan yg Nad Zainal tapi yang Ekin dan Aenn tu.. hehehee..
      Tapi nak beli mana2 pun suka hati la.. hehehee ( kenapa aku nk paksa beli yg lain hahaa :P )

      Delete
  12. Nanti kalau dah kawin, masuk majalah keluarga pulak.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana ada masuk majalah keluarga.. masuk online teru youtube hahahaaa..
      ( berangan la pulak aku nie kan hahahaa... )

      Delete
  13. Replies
    1. Thanks Kak Mulan :D
      thanks to u to akak.. heheheee..

      Delete
  14. Tahniah Afif dan selamat maju jaya... Terima kasih juga kerana singgah ke blog saya buat pertama kali..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Mie :D
      Pertama kali ker.. huhuuu.. insyallah akab kerap kan untuk bertandang ke blog sana :D

      Delete
  15. Tahniah TT...Blog ni memang layak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima Kasih Kak Raudah Z.. Moga dapat menjadi inspirasi untuk mara kehadapan lagi :D

      Delete
  16. Selangkah lagi maju ke depan..terus maju menghasilkan blog yang menarik...tahniah!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah memang selangkah lagi mara kehadapan :D
      Insyallah akan terus berkongsi pengalaman yang menarik di blog ini..

      Delete
  17. Tahniahlah...bunda dah lama tak beli majallah ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah terima kasih di atas wish ... Boleh la beli kalau dah lama tak beli kan hehehee :D

      Delete
  18. alhamdulillah.. tahniah afif.. semoga afif terus success.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah insyallah terus success dalam dunia blogger ni :D

      Delete
  19. Hehe...tau dah.... sebab ada cite dia yg dia beli tu kan .....bangga weyh okje walaupun hanya jadi sahabat alamaya orang tu haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehee... dah tau ker? alhamdulillah terasa diri in penuh dihargai :D
      Insyallah nanti jumpa kak hainom okje kat penang :D

      Delete
  20. Alhamdulillah...keep up a good work..

    #dah lama tak beli majalah Harmoni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdllh .. insyallah akan keep it up..
      Dah lama tak beli boleh la beli keluaran 244 ni hahahaaa.. :D

      Delete
  21. Hi bang, Tahniah ye. Taufiq singgah sini ye :)

    Jemput singgah blog Taufiq awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh taufeeq.. terima kasih sudi dtg dan tak pernah penat jemput ke blog kamu .. insyallahh akan singgah yer :D

      Delete
  22. Assalamualaikum afif. bestnya. taniah ya. hehee nanti sheila cari majalah harmoni. hehee ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam Sheila Salim :D
      Alhamdulillah syukur sangat.. hehehe.. cepat2 cari nanti boleh sign hehee :P

      Delete
  23. tak lama dah status bujang tu bertahan, nampak gaya tak lama lagi boleh merasa la nasi minyak, congrats TT!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah moga tak lama la status bujang nie.. doakan lah moga cepat merasa nasi minyak TT hehehee :D

      Delete
  24. Wah dah famous...boleh buat travel show ala ala JJCM ke...hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ada la famous mana saerah80 oiii.. biasa2 jer .. bagus jugak idea buat show ala2 JJCM kan hehehee..

      Delete
  25. Wooooo! dah masuk magazine! Congrats Afif! Dah tahap2 celebrity dah nie. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ish tahap mana jer pun.. biasa2 jer nie hehee.. pape pun thanks untuk ucapan tahniah itu heheee.. :D

      Delete
  26. perh..bkan sispi2 tu..full page..taniah bro..femes la kau ye.. he..he.. suke la tu :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suka?? (eh suka ker?) hahahaa mesti la.. :D
      Alhamdulillah la ada yang nak berkongsi dengan kita kan...

      Delete
    2. he..he.. mestilah suka kan..
      aku dah pinjam magazine ni kat jiran aq..semata nak baca entry khas kau..
      nampaknya perkongsian bro.. x sia..alhamdulilah kami yg baca entry pun rasa mngembara sekali :P

      Delete
    3. la kalau ko beli boleh aku turunkan tanda tangan hehehee ( ceh poyo nak mampus)
      hahahaa.. alhamdulillah sekadar perkongsian.. moga boleh dijadikan bahan bacaan kan :D

      Delete
    4. orite bro..bkan snang nak dapat tandatangan traveller terkeal ni.. ha..ha,,

      Delete
    5. Mana ada terkenal.. biasa2 sudehhh hahaha :D

      Delete
  27. Wahhhh lepas menang anugerah best travel masuk majalah ek tp cam x sesuai kan include dlm majalah harmoni tu tapi x per glamour lah u ouls lepas ni jelez ahkak tau. Dulu john menang masuk majalah maskulin sanggup akak beli tak lama lagi kuar dlm paper lak heee. Teruskan perkongsian tu ye teruskan menulis ramai peminat d luar sana termasuk akak ni, in shaa allah semoga mak afiff sigat hendak nya aminnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Majalah Harmoni pun majalah jugak .. syukur la hehehee... Akak pun femes apa.. nanti kuar la front page utusan hehehe.. Thanks for support from u Kaka JM.. nanti kita bagi meja VIP untuk nasi minyak yer.. Insyallah akan teruskan usaha untuk berkongsi pengalaman :D

      Delete
  28. Assalamualaikum

    Mabruk! Ya Maulana..akhirnya hobi awk dlm bidang travel ni telah membawa awk
    ke 1 tahap yg mengagumkn malah bleh mengharumkn nama Malaysia jgk ni
    Alhamdulillah kejayaan demi kejayaan dpt di kecapi..he3..smoga jd rkyt Malaysia
    yg pertama brjaya mengelilingi dunia..amin...(^_^)

    "Jangan Kita Halang Hobi Seseorg..Sbb Allah Jadikn Hobi Seseorg Itu
    Sebagai Pengubat Hati Manusia.."(^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam..
      Alhamdulillah syukran syukran.. Sekadar perkongsian .. moga niat yang baik akan diteruskan hingga ke akhir nya amin.. Insyallah akan ingat kata2 hikmah itu :D

      Delete
  29. Hagituh.... mainstream dah.... hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ho Abang Janggel ku... :D rindu nak jumpa hehehee.. :D

      Delete
    2. Segannya nak jumpe orang popular lepas nih! hiks!

      Delete
    3. Ish dia lagi famous kot.. kita yang segan nak jumpa dia hahahaa :D

      Delete
  30. Fuiyooo alhamdulillah dah feymes kawan aku sorang ni. Haa jangan lupa nanti amek fridge magnet tu ye. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah tanpa seorang kawan seperti kamu wahai Khai susah untuk aku capai tahap ini.. terima kasih huhuu.. oh fm tu..insyallah kita plan nanti hehehe :D

      Delete
  31. hebat bro.... bertambah publisiti blog ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ada apa pun biasa2 jer.. apa pun syukur alhamdulillah :D

      Delete
  32. Selamat, ya. Dan semoga ibunya cepat sembuh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih dunia kecil indi.. salam dari Malaysia juga.. iya moga ibu ku cepat sembuh :D

      Delete
  33. wahhhh tahniah... 2hari lps singgah beli pa&ma...
    kalau tahu, beli je harmoni ni.

    makin femes la lps ni hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cepat2 beli boleh turun kan signature heheheee :D
      Tak adala femes apa pun.. biasa2 jer :D

      Delete
  34. wahhhh!!makin pamesss la awk nnti..haha..tahniah sebab berjaya kongsi kisah perjalanan mengelilingi mcm2 tempat..kita yg tgk ni pn seronok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. biasa2 jer.. masuk harmoni jer.. femes tak ada apa pun hehehe..
      Insyallah akan terus berkongsi pengalaman dalam pengembaraan :D

      Delete
  35. haruslah masuk majalah, blog afif menang awards. ehehe. good luck for u future. bella doakan mak afif sihat dan sembuh. amin .. pray for MH370 !

    http://glamorousbybellaluna.blogspot.com/2014/03/my-big-day-part-1.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syukur alhamdulillah ada yang sudi nak kongsi kan pengalaman saya dalam majalah kan :D thanks doakan mak cepat sembuh.. sama2 kita doakan MH 370..

      Delete
    2. uihhh cepat benor dia membalas.. thanks Bella Luna :D

      Delete
    3. hahahaha ! mmg stay kat page awk ni hah.. most wc . ok =)

      Delete
    4. Oh stay kat page nie ker huhuuu.. thanks la sudi selalu berkunjung di page ni hehee :D

      Delete
  36. tahniah adek.....
    banyak info yang menarik yg boleh dikongsikan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks a lot dalam memberi sokongan kepada blog ni :D
      Insyallah akan terus berkongsi pengalaman pahit manis dalam blog ni :D

      Delete
  37. glamer ko TT .. tahniah... tahniah ....
    elok gak baca majalah wanita jadi lebih memahami jiwa wanita..
    ha.. ha.. akakpun nak gi beli gak tanda sokongan pada travel my way...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Glamer tak ada.. tapi sokongan dari akak Cho Zila tu lagi penting :D thanks ( terharu )
      Itu lah beli2 selain ada Travel My Way.. ada juga tips untuk wanita kan hahaha.. :D
      Ok beli nanti sy sign ( ceh rasa glamer gitu ).. :P

      Delete
  38. baca blog nie macam kita pula yang pergi melancong.... memang layak pun.... hehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ye ker.. terima kasih ... terharu sangat.. insyallah akan terus menulis dan menulis :D

      Delete
  39. tahniah..tahniah..mmg layak awak mengisi ruangan majalah tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Kak Kamsiah.. alhamdulillah sekadar perkongsian :D

      Delete
  40. TAHNIAH afif! Makin glamer ya. Aritu pun entri blog awak jadi viral (kes Sweden).
    moga terus sukses. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah thanks Kak Ujie... Insyallah akan terus berkongsi dan berkongsi pengatahuan dan pengalaman :D

      Delete
  41. Tahniah Bro... :)
    Semoga terus melakar kenangan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks for the support from Kak Myra Jay to :D
      insyallah akan cuba buat yang terbaik aminn :D

      Delete
  42. :clap:clap:clap:

    tahniah..tahniah..dah masuk majalah..never stop to share ur experience..chiayok!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah ... Will never stop to share my own experience in traveling.. :D
      Thanks for the big clap hehehee :D

      Delete
  43. arghh tak acii.. teman jeles nih.. geremmm.. geremm.. hi3 tahniah yea..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa..dia dah masuk bape kali.. bagi la peluang kat kita pulak hahahaa.. :D
      Btw terima kasih sangat yer ..

      Delete
  44. yg tak pernah baca majalah harmoni dah tetiba beli n baca keseluruhan isi kandungannya ye.hahaha..

    apa pun tahniah..big clap sekali lg atas kejayaan dpt masuk majalah..bukan sng tau..semoga makin hebat sebagai traveller n blogger..:)

    semoga mak cpt sembuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la pasal.. kene la baca kan baru lah tahu sedikit tips atau sumber kesihatan :D
      hehehee (nk promote suh beli)..

      Thanks diatas ucapan Puan Kutu.. isnyallah moga akan terus berusaha kepada yg lebih baik.. thanks doakan mak :D

      Delete
  45. syiok la tu smpi 4muke blog dier jee =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehee.. alhamdulillah syukur sangat :D

      Delete
  46. Tahniah tahniah tahniah!! Dpt byk page plk tu. Terbaik la! Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah Syukur .. terima kasih juga atas sokongan :D

      Delete
    2. Sama2...terima kasih jgk utk TT sbb rajin singgah blog perempuan kampung moden. Heee :)

      Delete
    3. Ish tak la rajin mana pun.. tapi insyallah bila ada masa memang akan buat blog walking.. apa pun thanks sebab datang sini selalu :D

      Delete
  47. ehem..ehem.. glamerr la..
    tahniah yer, rezeki tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ada la glemer.. majalah jer kot hehehee.. pape pun syukur alhamdulillah :D

      Delete
  48. Tahniah masuk majalah, saya baru baca entri ni. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih .. :D tak ada apa sangat pun.. biasa2 jer hehehe :D

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...