About Me

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia.. :D

Page ini dibuat bagi memudahkan pada mereka yang ingin tahu atau bertanya-tanya siapakah aku yang biasa ini sehingga mengapa dan bagaimana boleh mengembara ke beberapa tempat di dunia ini.. Insyallah bagi memudahkan ia terjawap aku attach beberapa artikel/post di sini..




1. Ini adalah entry pertama aku yang sedikit sebanyak menceritakan bagaimana aku memulakan blog ini dan bagaimana fikiran aku ke arah pengembaraan..

Klik sini untuk baca entry artikel ini.. 

Agak boring sket sebab masa ni baru nak belajar mengarang hehehee..








2. Ini adalah entry tentang bagaimana aku boleh menjejak kaki ke Afrika Selatan untuk menyambung pelajaran di sana..

Klik sini untuk baca entry artikel ini..

Walau bagaimana pun Part 2 masih belum berjaya aku terbitkan heheheee.. :P






3. Ini adalah entry khas perkahwinan abang kandung aku and He is my idol to.. banyak inspirasi mengembara aku ambildari abang aku..

Klik sini untuk baca entry artikel ini..
"My Big Brother Got Married in Malaysia"

Sadly aku tiada di Malaysia masa wedding ini berlangsung.. tengah final exam huhuhu.. 







4. Entry ni bagi aku adalah terbaik dalam menceritakan betapa seronoknya tahun 2103.. Travel berbulan2 dan selebihnya setiap bulan aku travel menjejakan kaki ke tempat baru..

Klik sini untuk baca entry artikel ini..
"Pergulungan Noktah Terakhir Kalender 2013"

Hope one day aku akan dapat travel dengan lebih hebat in that one year :D






5. Memanjat gunung adalah aktiviti kedua selepas travel bagi aku.. Dan ini gunung pertama aku naik di Malaysia

Klik sini untuk baca entry artikel ini..
"Misi Menawan Gunung Ledang 14 Feb 2014"

Walau gayat tapi cekal hati untuk sampai puncak :D






6 comments:

  1. Dear friends;

    This coming Sunday 17 May 2015, food, drinks, music, dances, costumes, handicrafts and all the magic from Latin America will be displayed again in Malaysia. The 7th Latin American Festival in Kuala Lumpur will take place at BB Park (Jalan Bukit Bintang) from 11 a.m. to 6 p.m. The proceeds of the event will be donated to Gurney Training Centre of the Malaysian Association for the Blind.

    All of you are cordially invited to send a representative to the Press Conference to launch the festival on Tuesday 28 May 2015, at Federal Hotel, Bukit Bintang. For enquiries kindly contact:

    Mr. Gary Lam
    Low Yat Group
    Tel: (603) 2148-3651/3724/5141
    Fax: (603) 2148 3664
    M: (6012) 252-5767
    Email: garylam@plazalowyat.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Aku rasa la.. Ni nak hantar email tapi terhantar pulak kat comment ni" :P

      Delete
  2. Salam to you, saya just a silent reader and been reading your blog since last year. How interesting to be you yang boleh travel around the world almost every year.. jeles btl!! :)
    Just curious nak tau mcm mana u save or allocate budget for each trip? thanks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam..
      Oh ho thanks so much for reading my blog yang tak seberapa ni.. sangat2 terharu huhuhuu.. :D

      Every year? Tak la sngt every 3,4 month yes huhuhuu.. :D hurmm well do a study first.. where to go and what to do there.. then keep a budget.. always make sure to travel smart not travel hard ya.. :D

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...