Monday, 3 March 2014

I'm The Winner - Best Travel Blog MSMW 2014 :D

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia.. :D

Alhamdulillah.. Alhamdulillah.. Alhamdulillah.. Syukur ke Hadrat Ilahi.. Suatu kejayaan yang tanpa ku duga dan tanpa ku sangka.. Terima Kasih kepada semua yang telah mengundi.. Serta mohon maaf ku lafazkan kepada semua kerana email, inbox, sms etc yang mengganggu kalian semua.. Demi meraih undi untuk Blog Travel My Way ini di ketegori "Best Travel Blog" - Malaysia Social Media Week 2014..  ayat skema habis ni hahahaa.. 


Bersama Dato Zahid Hamidi..
Dan Mr Shahrul Hameed - President of Media Social Chamber
I'm The Winner - Best Malaysian  Travel Blog
@ Malaysia Social Media Week 2014 .. Thank everyone  :D

Akan teruskan memajukan diri dalam dunia blogger ini  :D

Dengan tidak menaruh harapan yang tinggi kerana sedar blog yang baru berusia tidak sampai 1 setengah tahun ini tidak mampu untuk mendapat perhatian ramai.. Seperti blogger2 yang lebih hebat dalam ketegori yang sama.. Termasuklah dari mereka yang aku sendiri sanjungi.. Namun usaha dan doa tetap ku teruskan.. 

Bertarikh pada 26 Febuari 2014.. di Zebra Square, Jalan Kampung Pandan.. Masih ku ingat saat itu.."For the category Best Travel Blog - The winner goes tooo.... Timetravelafif.blogspot.. Congratulationn..!!!" Syukur sangat.. Dan Alhamdulillah majlis pun berjalan dengan lancar.. Dan paling best hadiah disampaikan oleh Dato' Zahid Hamidi.. Bangga aku dapat salam menteri..  Genggam erat tangan tu hehehee...


Wazari Wazir -  Winner of  Best Photography Blog .. Antara insan yang ku sanjungi  :D

With Shane Dallas - The Travel Camel Blogger from Australia :D



Blogger Mohd Ilham
Wakil dari ZALORA - Nisha ..

Pada masa yang sama dapat berkenalan dengan pemenang2 blogger dari ketegori berlainan.. teruja jugak sebab selama ni baca blog mereka sahaja  walau bukan semua la huhuu.. Tapi malam itu dapat bersua muka dan bersalaman.. Dan malam anugerah itu aku hadir bersama seorang kenalan Abg Wan Batu dengan menaiki motor beliau.. nak di jadikan cerita petang tu hujan pulak.. maka hampir basah kuyup seluar kami.. 

Makanan dinner yang sedap serta menjulingkan mata sedikit sebanyak menghilangkan ingatan pada seluar kami yang basah.. Meja dinner untuk 10 orang yang hanya di isi dengan 5 orang.. Termasuk 3 saudara Munsyeed.com yang memenangi  Best Music & Entertainment Blog.. Bagus jugak boleh makan puas2 hehehe.. Dan pada malam itu hidangan aku rasa ala international food kot.. Menu Tomato Rice, Naan, Tauhu Thai Style, Kheema Aloo, Tuscan Chicken, Sprouting beans & Pak Choi and Prawn Jankalaya..


Bersama Blogger Munsyeed.com.. Alhamdulillah peramah sungguh mereka  :D
Sponsor-sponsor untuk Malaysia Social Media Week 2014 ..


Seimbas kembali - July 2012 @ Johannesburg, South Africa.. Memulakan blog ini dengan satu soalan kepada kanak2 berumur 11 tahun.. iaitu Danish Isharuddin.. "Danish.. macam mana nak buat blog.. kalau danish tahu ajar la abg afif.".. Danish jawap dengan mudah "Senang jer.. mula2 kene ada account gmail.. pastu baru la boleh create blog.. dia macam facebook.. lama2 main nanti pandai la.. tapi abang afif nak tulis pasal apa..?" aku dengan bangga nyer.. "Abg afif nak tulis pasal travel..!!!"  sambil tersenyum kepoyoan hehehee..


And Keep Smiling.. :D
Abang Wan Batu with me and the trophy :D
Dato Zahid Hamidi :D
Antara mereka yang memberi senyuman wiiiii :D

Maka bermula satu perkongsian dari hasil pengembaraan sendiri.. Yang pada ketika itu 12 negara telah ku jelajahi.. 5 Eropah 2 Asia dan 6 Afrika.. Dari sini seorang kawan ku Cikgu Syahidah a.k.a Blogger Kasut Biru.. telah membuat layout untuk blog ini yang mana kemudian telah ku ubah sedikit sahaja..

Dengan tidak memiliki computer atau laptop sendiri aku meulis blog dengan meminjam laptop dan juga smart phone dari kenalan untuk menulis entry.. Termasuk la blackberry Abang Wan Batu aku pinjam ketika berada di rumah Abang Eddy di Sandton City, South Africa..


Founder & President Media Social Chamber Mr Shahul Hameed Shaik Dawood

Satu ungkapan kata-kata dari Founder & President Media Social Chamber Mr Shahul Hameed Shaik Dawood ketika aku bersalam dengan beliau " Will see u again next year.." memberi seribu satu makna pada aku untuk lebih maju dalam dunia blogger ini.. Insyallah akan ku sambut kata-kata itu untuk MSMW 2015..!!!

11 Pemenang Mengikut Ketegori  :  1. Best Auto Blog - Mohamed Rigval Reza  2. Best Business Blog - Meor Zaidee  3. Best Educational Blog - Norhailmi Abdul Mutalib  4. Best Gadget Blog - Winnie Chen  5. Best LifeStyle Blog - Mohd Izahar  6. Best Micro Blog - Amir Hassan  7. Best Music & Entertainment Blog - Munsyeed.com  8. Best Photography Blog - Wazari Wazir  9. Best Sport Blog - Muhd Azwan  10. Best Travel blog - Muhamad Afif  11. Best Foodie Blog  - Squall Chin Ze Kheng.. Untuk maklumat lebih lanjut untuk finalist pada setiap ketegori sila clik sini.. 


Suka event MSMW ni sebab makanan yang sedap hahahahaa..  :D

Sekali lagi aku ingin ucapkan kepada semua family members, kawan-kawan dan juga kenalan dari alam maya hinggalah kepada kehidupan yang reality.. Terima Kasih dengan setinggi-tingginya.. Serta seribu kesyukuran di atas kemenangan ini.. insyallah akan teruskan usaha dalam berkongsi pengalaman ku dalam dunia pengembaraan seterusnya.. Sekian :D    ish ish terharu sungguh... :P  

168 comments:

  1. Replies
    1. Nota Kembara - Terima Kasih :D
      Alhamdulillah rezeki untuk permulaan tahun nie ...

      Delete
    2. tahniah afif. awk memang layak. alhamdulillah syukur.

      Delete
    3. Alhamdulillah.. syukur.. thanks di atas sokongan jugak :D

      Delete
  2. tahniah lagi sekali..

    boleh buat iklan ubat gigi pulak lepas ni..
    semua senyum lebar.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah terima kasih ..
      Kalau ada yang nak amik buat iklan la hahahaa :D

      Delete
  3. tahniah bro..ko memang layak..
    sungguh segak bergaya..mcm nak pergi anugerah oscar :P
    beribu2 tahniah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini anugerah pertama kot dalam hidup hahahaa.. nasib tak pakai tai kihkihkihhh..
      Pape pun thanks sudi support blog ni ... hope to see u soon Tuan Sobri Yaacob :D

      Delete
  4. Assalamualaikum afif.. alhamdullilah murah rezeki kamu. taniah ye! bestnya menang. alhamdullilah. alaaa sheila tak sempat vote kamu haritu. kahkahakah dah sign up baru perasan tarikh dah tutup 2 hari. sengal rasa, btw... u deserved it bro. hehe keep updating travellogue yeah ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam.. Thanks Sheila Salim.. dah ada niat nak vote tu kira ok dah la.. tapi tahun depan make sure jangan lupa vote hehehee :D
      Insyallah akan terus menulis travellogue lagi dan lagi.. doakan la :D

      Delete
  5. wahh.. awk menang yer..? alhamdulillah... tahniah yer...tak sangka yer orgnya ni kacak & segak..hahah... yes.. segak pakai kot gitu..! tahniah skali lagi..!! hepi for u.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah begitu la cerita nyer .. :D orang kat sana kacak saya tidak la hahaaa.. :D
      Segak ker? huhuuu.. mana ada itu pun tengah basah seluar kene hujan hehehee :D

      Delete
  6. ehh jap ... kot la tu kan...hahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kira "kot" la tu kot hehehee.. :P

      Delete
  7. Congratulations! Well deserved award. :D
    Keep up the good job.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah will keep a good job on this :D
      By the way thanks so much... :D

      Delete
  8. Congratulations to you. You deserved it. Keep up the great job and never stop blogging! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh thanks Diana Teo.. thanks so much hope to see u one day to have chit chat..
      u to have a good travel trip and blog :D yep will never stop blogging :D

      Delete
  9. Alhamdulillah!!! Tahniah Afiff...Blog yg mmg menarik & layak menang.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah syukur.. Terima kasih diatas sokongan Puan Fauzeyah... :D

      Delete
  10. Congrats bro, btw blog ni mmg best pun, byk pengisian.. first time dtg terus letak dlm bloglist :) hopefully 1 day dptlah jadi backpackers like u & travel all around the world weee XD

    Jom Terjah : Muslim Niaga : Platform Dropship Produk Islamik


    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Khalid Kyle.. Masih berlajar untuk memajukan diri dalam dunia blogger ini..
      insyallah boleh jer jadi backpackers and round the world maybe together :D

      Delete
  11. Alhamdulillah, tahniah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah terima kasih Puan Nohas :D

      Delete
  12. Tahniah Afif...saya bangga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima Kasih Goiq.. Bangga juga dengan kamu berjaya di Indonesia :D

      Delete
  13. afif bjaya buat zaza jeles..hahaha..tahun depan masuk lagi..kalau menang kena bg zaza sbjik.. :v hahahaa... apa pun tahniah atas kjayaan ini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah tahun depan akan mencuba lagi tapi banyak benda kene diperbaiki dulu..
      thanks for our wish.. nak satu ker? hahhaa.. kene ada deal la zaza :D

      Delete
  14. Tahniah...hm..jalan2 dapat, reward pn dapat..marha2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah rezeki... :D
      by the way thanks :D

      Delete
  15. Tahniah....selamat maju jaya...saya tetap sokong anda untuk tahun depan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah rezeki dimurahkan kali ini :D
      Terima kasih tuan Muhammad Khairuddin :D

      Delete
  16. Jangan lupa rumput di bumi, blogger seperti kami...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah tak kan lupa saya pun masih rumput lagi :D
      Sama2 maju untuk dunia blogger ini :D

      Delete
  17. Tahniah dah menang dan dapat makan sedap.
    selamat mengembara lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Nieda Ramly.. Alhamdulillah menang..
      makanan sedap boleh la mengembara lagi kan :D heheee

      Delete
  18. wow... Alhamdulillah.... Tahniah ya. Akak memang tabik lah afif punya blog ni. Masih banyak lagi yang belum di selusuri jelajah antarabangsa ni. Apa pun memang tabik spring2 lah. Semuga Allah mengurniakan lagi rezeki yang lagi hebat di masa hadapan. Mesti tangan tak basuh tu sebab dapat salam Datuk Zahid hamidi..... hehehehe chaiyok chaiyok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah syukur dan terima kasih juga pada akak yang banyak memeberi sokongan :D
      Eh mana boleh tak basuh nak solat kene amik wudhu huhuu.. insyallah moga tahun depan juga ada rezeki disitu :D

      Delete
  19. Syabbas!!!

    bab travel memang selalu orang cari.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks sebab beri sokongan juga :D
      Moga memberi manfaat pada yang lain juga :D

      Delete
  20. Tahniah :) CN bolehla jadikan anda contoh lps ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh masih ramai yang lain boleh dijadikan contoh yang lebih baik dari saya..
      Apa pun terima kasih sudi datang ke blog ini.. Moga dapat saling bantu membantu :D

      Delete
  21. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terbang tinggi tu tak la.. Masih merangkak mencari diri dlm dunia blogger ni :D

      Delete
  22. Tahniah Afif..sekarang ni masih rasa kat awang-awangan lagi tak, hiks..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.. terima kasih Kak Lady Dreamer.. awang-awangan tu tak la atas bumbung jer hahahaa :D

      Delete
  23. Tahniah afif...dr website pertandingan ni la saya kenal blog ni...keep on writing..coz ur story inspire others..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah terima kasih :D oh dari website pertandingan.. terima kasih sudi datang menjenguk di sini :D.. insyallah akan keep writing pengalaman pengembaraan :D

      Delete
  24. Tahniah TT..teruskan menulis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jazakallah.. terima kasih Kak Zila :D
      Insyallah akan terus menulis :)

      Delete
  25. wahhh...terus jadi retisss la lepas ni eh?hehehe tahniah! =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak de la retiss nyyer Kak DJ.. biasa jer la.. pape pun terima kasih yer Kak DJ di atas semua dorongan :D

      Delete
  26. Tahniah bro! :) Terbaikkk! ;D

    ReplyDelete
  27. Alhamdulillah...congratulation bro, tak sia-sia aku mengundi hari tu...dalam banyak2 blogger yang aku undi ada gak yang menang..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yep alhamdulillah.. Jazakallah sudi undi tempoh hari.. Berkat betul tangan anda yang mengundi.. nak kene cop untuk untuk lagi tahun depan hehehe :D

      Delete
  28. Replies
    1. Alhamdulillah thanks Bibie Karim.. especially all your help that day for helping me :D

      Delete
  29. Tengok kat sidebar tepi tu dengan list entry dari macam-macam tempat dah boleh tengok blog ni best travel blog ke tidak.

    Tahniah. Moga lebih maju jaya di masa akan datang Encik Pengembara Masa. Take care. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah sekadar berkongsi dengan sesiapa yang berminat nak tahu dan nak baca sahaja Kak FarhanaDR.. moga dapat beri sedikit pertolongan :D
      Insyallah akan cuba memajukan diri dengan lebih kehadapan .. doakan saya yer :D

      Delete
  30. Replies
    1. Dan sekali lagi sama2 Tuan R.A.W .. Jazakallahu Khairan Kasiran :D

      Delete
  31. Tahniah TT. You deserved that...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah .. Terima Kasih Kak RDZ Z.. sekadar berkongsi pengalaman jer kak :D

      Delete
  32. Alhamdulillah tahniah afif
    Berhasil juga sumbangan tak seberapa hari tu :p
    Teruskan menulis bererti kena teruskan travel hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. betul2 bersyukur.. apa pun terima kasih sudi beri sokongan untuk kejayaan ini.. :D insyallah akan terus menulis dan mengembara :D

      Delete
  33. tahniahhh bro! totally deserved it! ^__^ keep on writing ye~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. syukur.. ini pun tunjuk anda ajar dari Bro Kaki Berangan - John juga..
      Moga bertemu lagi kita pada masa akan datang :D

      Delete
  34. alhamdulillah...tahniahhhhh! blog ni memang layak menang! ika sendiri pun suka refer from your blog berkaitan travel etc :)
    tahniah sekali lagi....lepas ni nak ke mana pula? eheeee :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah syukur .. menang tak di jangka dan disangka :D
      oh thanks sebab suka refer sini,, nanti tahun depan standby nk undi blog ni lagi yer hehhee :D lepas ni akan kemana tu tak boleh nk cnfirm lagi hehhe :D

      Delete
  35. Tahniah (^_^) Keep on travelling and keep on blogging....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. terim kasih banyak2 Saerah80.. insyallah akan terus berkngsi pengalaman :D

      Delete
  36. Tahniah bro, memang LAYAK!. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah... Saya biasa2 jer.. rezeki untuk tahun ni .. :D

      Delete
  37. Tahniah! Congratulations....!

    I hope that you can achieve your dream and Semoga capai apa yang di cari dalam hidup.

    Jazakallahu khaira ya akhi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siti Salamah Zamri :D
      Alhamdulillah dan terimakasih sudi datang sini.. Moga awak pun dapat mencapai apa yg dicari dalam hidup ini... moga kekal dalam kenalan :D

      Delete
  38. tahniah sebab terpilih menang malam tuu.... teruskan travelling dan blogging dan kongsi pengalaman dengan kita orang semua... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah syukur.. memang tak sangka dan tak sangka betul.. but itulah rezeki nama nyer :D insyallah akan teruskan blogging dan mengembara menjelajah dunia :D

      Delete
  39. tahniah bro..u deserve it..... my sifu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuan Faizal Fredley... jazakallahu khairan ... ish tak mau la sifu.. kita ni biasa je :D

      Delete
  40. admin blog ni handsome lah, muka bersih je, gigi pun cantik. umur brapa ye, suke baca blog ni hope dptlah lah cerita biodata n latar belakang awak..

    -gadis desa-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak yah la nak memuji sangat .. biasa2 sudeh... :P
      Buka link kat bawah ni.. entry pasal diri admin huhuuu..
      http://timetravelafif.blogspot.com/2013/02/time-traveller-life-story-part-i.html

      Delete
  41. tahniah afif.. meh belanja kita makan plak.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah :D
      Belanja kat mana? huhuhu.. :D

      Delete
  42. tahniah.. tahniah... memang layak dapat... moga bertambah maju lagilah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Kak Cho Zila .. Insyallah akan cuba memajukan lagi diri :D

      Delete
  43. wah wah wahhhhhhhhhh
    alhamdulilahhhhhhh
    tahniah uolsssss
    iols dah agak uols sure menang punyerrrrrr ekekeke
    ok ok pas ni leh wat kenduri 44mlm ekekeke
    tahniah lg sekali u deserve it

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeap alhamdulillah.. syukur sangat.. rezeki untuk tahun ni Kak El..
      Eh knduri 44 mlm buat apa.. baik buat knduri kawen hahahaa :D
      Pap epun terima kasih diatas sokongan :D

      Delete
  44. Alhamdulillah dah menang kan hehehe. Tahniah. Semoga terus gigih menulis blog. teruskan perjuangan. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. Yeap akan terus kan perjuangan :D
      Mengambara dan terus mnulis.. insyallah.. pape pun thanks a lot atas sokongan Tuan Ren selama ini :D

      Delete
  45. (comments have been conveyed at ampang hospital.)
    akak is smiling now...
    (kereta dah bersih dibasuh semalam!!!yeay)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa.. pun boleh Kak Anash.. btw thanks datang hospital tempoh hari :D
      oh kereta dah basuh tapi kan tgh jerebu lagi ni kang kotor balik hehehe..pape pun thanks :D

      Delete
  46. Ucapan tahniah dari akak
    TuMFANG gembira....look like artist Pew!!!!!!!
    Memang blog terbaik lah
    segandingan ngan Ustad Lutfi ni...
    Keepirup bro

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks akak.. alhamdulillah rezeki :D
      terima kasih juga sebab support blog ni :D
      Ustad Lutfi.. siapa kah itu? huhuuu insyallah will keep it up :D

      Delete
  47. Replies
    1. hohoooo... nanti sent by email hahahaa :D

      Delete
  48. Sebagai sepupu saya berbangga bila cik kasut biru di kreditkan di awal pembabitan blog ini. Berpeluang membca di awal cerita waktu 2012 dahulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Cik Hamidah :D
      Kalau jumpa cousin u kasut biru sila smpaikan salam saya k ;D

      Delete
  49. Replies
    1. Thanks Hcvvorld :D
      waiting invitation for second meetup :D

      Delete
  50. Salam...
    Taniah Bro diatas kemenangan itu...semoga berkekalan setiap tahun...
    Baru jer jumpa Kak Anash td..katanya ibu kurang sihat yer...afiz dokan semoga ibu cepat sembuh yer...
    amin..
    Taniah skali lagi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam.. :D
      Alhamdulillah insyallah akan cuba untuk kekalkan hasil yang baik dlm dunia blog ini :D
      Alhamdulillah mak dah pun kuar dri hspital.. pape terima kasih yer..

      Delete
  51. :)

    hampa je dorang pergi blog kasut biru tu tapi dah nak setahun xde entry baru...

    congrats again...semoga kejayaan lain plak mendatang ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la pasal hampa jer.. update la cerita kat terengganu sket :D
      pape pun thanks beri tunjuk ajar yer cikgu :D

      Delete
  52. Salam...tahniah ats kejayaan..teruskan berblogging tntg pengembaraan di setiap sudut pelusuk dunia..heheh..tahniah sekali lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walaikumsalam.. alhamdulillah rezeki untuk tahun ini :D
      insyallah akan teruskan berblogging berkongsi pengalaman sendiri .. :D

      Delete

  53. nampak gambar hang dalam post status FB Abang Ensem..
    rupanya memang pemenang yaa...
    tahniah !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh nampak ker... tak sngka pulak abg ensem post gambar kita yg kecil ni hahahaa :D
      alhamdulillah menang .. rezeki untuk tahun ni :D

      Delete
  54. Tahniah Bang Afif. aku dari Indonesia juga peminat blog Bang Afif. bukan karena di Indonesia tak ada blogger yang bagus. tapi Bang Afif memang lain. pengembaraannya luas dan yang pasti, siapapun yang berikan komentar selalu dibalas dengan baik. salam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima Kasih Gunadi Firdaus.. Salam senyum dari Malaysia ke Indonesia dari saya.. :D
      insyallah akan terus untuk menjadi seorang yang peramah dlm dunia blog ini :D
      terima kasih..

      Delete
  55. Tahniah!!! Harap tahun depan awak masih lagi the winner! Hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi my friend Jeff Chuah... if next year i need your support hehehe.. well we see soon :D

      Delete
  56. Assallammualaikum Afif!
    Beribu-ribu tahniah, you deserve this award!
    Sorry lambat wish, hari ni baru dapat buka blog, suami akak beria2 cerita semalam ni Afif menang award.. hehe.. Congrats again dik & keep writing!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam Kak Ayu :D Alhamdulillah..
      Terima kasih diatas pujian tersebut tapi saya masih berusaha utk manjadi lebih baik..
      Insyallah akan terus berusaha berkongsi kisah pengembaraan di blog ini.. Insyallah :D

      Delete
  57. Tahniah afif..walaupun mula baca blog awak selepas terjumpa penulis sendiri..tapi bila dah ikut baca..terus nak baca...kalau nak pegi tmpt2 tu baca dulu blog ni utk tau tmpat2 menarik..teruskan menulis ye...

    *akak yg jumpa kat Osaka*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak jumpa di Osaka .. Nanti email la kat afif_4ht@hotmail.com.. huhuu :D
      Thanks sudi ikut blog ni walau jumpa sekejap di Osaka hari tu hehehee.. terharu..
      Insyalah akan terus menulis pengalaman pengembaraan .. doakan lah :D

      Delete
  58. Kebanyakan blogger lelaki yeh TT....Tahniah TT...moga awak akan terus berjaya....Tak sia sia apa yg awak korbankan selama ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kebanyakan blogger lelaki??? rasa satu je wanita amik award malam itu heheee.. :D
      Insyallah akan cuba untuk terus berkongsi pengalaman dalam blog ini.. itu lah alhamdulillah :D

      Delete
  59. tahniah afif.. semoga terus success.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah syukur.. moga begitu juga harapan saya.. terima kasih Mizz Aiza :D

      Delete
  60. Tahniah!! Only get to know ur blog last month...MasyaAllah very inspiring journey and interesting sharing....gamba2 pon marvellous...keep on sharing!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks alot sudi datang bertandang ke blog ini.. insyallah akan terus berkongsi pengalaman pengembaraan sy di blog ini.. doakan lah yer :D

      Delete
  61. Big clap for u TT..inilah dinamakan tuah TT nmpk di blog.hehe..tumpang bangga dengan kejayaan yg besar ni..kemain posing dengan ramai yg hebat2 belaka..makan pun sedap2

    Tahniah..semoga taun depan dpt menang lg..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah syukur.. rezeki :D Thanks for your big clap..
      Thanks for supporting this blog to Puan Kutu.. dah kata bersama "mereka" kene lah posing ngan wak doyok jer tak sempat nak bergambar.. insyallah akan usaha lagi harap tahun depan boleh menang lagi :D

      Delete
  62. Tahniah encik Afif. u deserve it =) ehee. semoga tahun depan menang lg..
    rambang mata nak baca travelogue kamu ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih CIk Bella Luna :D Alhamdulillah rezeki untuk menang.. Syukur..
      Insyallah akan berkerja kuat untuk cuba nasib tahun depan.. Tak perlu la nak rambang baca biasa jer hehehe :D

      Delete
  63. yaya ade vote jugak..tu yg menang tu..hehe =p
    congratulations tau! ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks a lot Cik Yaya.. sudi vote untuk blog yang masih serba kekurangan ini :D
      Alhamdulillah .. berkat orang ramai yang mengundi juga .. tahun depan jgn lupa ya :D

      Delete
  64. Eh eh baru ida sedar, ida komen tadi psl gunung datuk kat best blog travel laaa.. alaa malu.. ida ni segan sikit nak komen blog blog otaii. kahkahakhak.... tahniahhhh !!! ;)) ida suka baca travelog sbb ida pun suka travel tapi ida xde la dah jauh travel. dekat dekat jee baruu nii. hehhehehe~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ada kene mengena pun Eida.. orang Hiking lagi hebat.. sebab stamina dia lagi tinggi menggunung hahaaa.. :D
      Apa pun thanks for the wish.. nak travel perlahan2 la .. nanti makin lama makin jauh la :D

      Delete
  65. Congratulations on your award - it is a great honour I love the photo you posted of us!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Shane Dallas - It's so nice u came to my site here..
      Well ofcoz i will share the photo with the great person like u :D

      Delete
  66. Tahniah, terus bergerak...belajar melihat dgn mata hati semoga yg lahir dpt memperbaiki diri..

    P/s: ingatan untuk diri sendi juga

    Diyanahani

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. syukur sangat :D sambil mengembara sambil belajar dengan melihat ..
      Terima kasih di atas peringatan :D

      Delete
  67. tahniah..tahniah.. Alhamdulillah, dalam masa yang singkat dah meraih kejayaan.. teruskan menulis dan semoga entry entry di blog ni membantu mereka yang mencari :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah syukur sangat.. terima kasih juga untuk ros_reeza yang sudi menyokong blog ini.. insyallah akan terus menulis berkongsi pengalaman :D

      Delete
  68. Beruntung rase badan dpat jmpe blogger yg famous amous ni..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaaa.. mana ada famous.. biasa jer lah.. apa pun syukur alhamdulillah :D

      Delete
  69. happynya muka. btw congratulation :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah rezeki saya.. terima kasih juga sudi memberi semangat untuk blog ni :D

      Delete
  70. Replies
    1. U are the most welcome.. My beloved brother huhuuu :D

      Delete
  71. Salute you!

    Congrats ye , keep on !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Yan Ty... will keep and moving on :D

      Delete
  72. alhamdulillah rezaki yg x diduga kan.
    kesemuanya majoriti pemenang lelaki

    good luck utk next year :)
    teruskan menulis.dan salam kenal dari saya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeap betul tu rezeki yang tak di duga.. Alhamdulillah syukur sangat..
      Insyallah akan berusaha untuk tahun hadapan.. jangan lupa undi saya yer nanti hehehe :D
      Salam kenal.. ok nak check your blog and follow u :D

      Delete
  73. congrats! xsangka la blog yg timm suka bca ni mnang eh! keep up entry travel..hehe..xpsal2 wat timm pun gedik nk travel..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menang award ni tiada apa pun timm bill.. sekadar satu penghargaan pada kita..
      Insyallah bila niat kita nak travel tu betul dan baik.. semua nya pasti akan dipermudahkan chaiiyookkk :D

      Delete
  74. Tahniah bro...teruskan usaha lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Mr Paradoks.. Insyallah akan terus berkongsi pengalaman di blog ini :D

      Delete
  75. dah terlambat nak ucapa tahniah, tapi nak ckp jugak...tahniah ye... respek u, bro... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. syukur ke hadrat ilahi.. insyallah akan terus kn lagi usaha share pengalaman travel dln blog nie.. btw thanks :D

      Delete
  76. tahniah.. semoga semakin success dimasa hadapan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin... insyallah akan terus memajukan diri dlm ber blogging ni.. :D

      Delete
  77. Tahniah .. semoga terus sukses :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah akan terus membawa diri ke depan.. doakan yer :D

      Delete
  78. tahniah.. lama xsinggah sini sbb busy :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih... kita pun lama tak update huhuu..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...