My World Map


My World Map - 32 Countries In The World Map - 
In 3 Continent Africa Asia Europe



Make yours @ BigHugeLabs.com

Menjelajahi 32 Negara Secara Rasmi
Di 3 Benua - Afrika - Asia - Eropah


Make yours @ BigHugeLabs.com

Benua Africa :
Botswana - 2011
Kingdom of Swaziland - 2013
Kingdom of Lesotho - 2013
Malawi - 2012
Mozambique - 2012
Namibia - 2012
Republic of South Africa - 2005 - 2013
Zambia - 2012
Zimbabwe - 2012, 2013


Make yours @ BigHugeLabs.com

Benua Asia :

Brunei - 2013
Cambodia - 2008
China - 2013, 2014
Indonesia - December 2013
Japan - January 2014
Laos - April 2015
Malaysia - Since 1988
Myanmar -  August 2014
Singapore - 2007, 2009
South Korea - July 2015
Thailand - 2013, 2015
Vietnam - October 2014



Make yours @ BigHugeLabs.com

Benua Eropah :

Belgium - 2011

England - 2011, 2013
France - 2011
Ireland - 2013
Netherlands - 2011
Northern Ireland - 2013
Sweden - 2011


Make yours @ BigHugeLabs.com

Middle East :

Jordan - 2013

Egypt - 2013
United Arab Emirate - 2009, 2010, 2013
Kingdom of Qatar - 2013
Kingdom of Oman - 2013

18 comments:

  1. nice new lay out. mcm ni lah senang utk reference :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru nak cuba .. test test jer pun ni hahahaa.. nanti upgrade la sket2 insyallah :D

      Delete
  2. Replies
    1. Alhamdulillah rezeki dapat melihat keindahan alam :D

      Delete
  3. salam bro...alhamdulillah... tertarik, menarik blog ni memang debom. backackers sorg2 atau ada group? teringin nk join n jadi backpackerssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam.. terima kasih sudi membaca.. biasa travel sorang2.. senang dan boleh apa sahaja yang disukai :D.. group ... boleh join Backpackers Buddies Malaysia.. diorang banyak event :D

      Delete
  4. Bestnya menjelajah dunia.. salam perkenalan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan juga :D
      menjelajah pelusuk dunia .. cita2 tu :D

      Delete
  5. nnt pegi tempat yg ada ladang lavender mcm Aussie pastu snap pic kat ctu..ke ada dah? =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ke belum... hehehe belum pernah sampai ke Aussie lagi.. insyallah jika ada rezeki akan usaha untuk ke sana :D

      Delete
  6. A new guy just reading your blog.
    Awesome dapat explore negara2 orang kan.
    I wish someday dapat pegi African countries .. especially Tanzania
    Keep updating ye .. will visit some more times ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. And a new person i just about to know..
      Who busy conquering Europe right now :D
      And i wish.. One day i can travelling to Europe especially Eastern Europe..
      And u to keep update yer.. willl always visit u :D

      Delete
  7. Assalamualaikum,,, sungguh mengesankan sekali, anda masih muda,telah berkeliling dunia... semoga aku juga dapat seperti anda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam.. Terima Kasih sudi datang ke blog ini.. Alhamdulillah ada rezeki yang di beri oleh Allah untuk mengembara melihat akan keindahan ciptaan Allah di atas muka bumi ini.. Yeap saya doakan moga akan mencapai cita2 tuan :D

      Delete
  8. Assalamualaikum bos..sy nk tnya..kalau flight dari KLIA ke namibia atau congo..ade transit kt mana2 tak?ataupn direct trus g sana?trima ksih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam bos.. direct flight tak ada semua nyer akan transit mengikut tempat operasi airlines masing2..

      Macam emirates di dubai.. etihad di abu dhabi.. dan seumpama dgn nya.. :D

      Delete
  9. assalam..all traveler..syoknye travel all over a world..ada jawatan kosong tak?hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam... Kat sini memang nak kongsi pengalaman travel sahaja.. tengah mlm goreng telur bubuh kicap tak citer kat sini hahahah :D

      Jawatan kosong ada jer.. nk jadi volunteer?

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...