Tuesday, 18 March 2014

Foodpanda - Order Makanan Dari Poket Sendiri :D

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia.. :D

Hari ni aku nak share dengan semua pembaca berkenaan satu *aplikasi - dalam english application yer.. Iaitu Foodpanda.Com.. Kenapa aku bagi tajuk entry ni "Order Makanan Dari Poket Sendiri" sebab ianya semudah dengan menggunakan telephone mudah alih anda untuk order makanan.. Lebih-lebih lagi bila anda sedang mengembara ke sesebuah negara lain ( negara yang terpilih sahaja )..

Aplikasi Foodpanda ini merangkumi lebih 40 negara di 4 benua iaitu Afirka, Asia, Eropah Timur, Amerika Selatan dan Timur Tengah.. Dan juga lebih dari 22,000 restaurant in the world wide.. Dan yang best nyer dalam memilih makanan dari menu ada diletakan sekali logo Halal bagi yang layak - untuk di Malaysia.. Amat memudahkan especially bagi orang islam untuk meng"order makanan..


This how it is.. How To Order From foodpanda.. Simple and Easy :D

Contoh set menu makanan untuk di order dari skrin smartphone.. 
Logo Halal disertakan juga pada restoran yang mendapat sijil kelulusan JAKIM..

Daripada makanan Western, Eastern, Chinese, Japaneses,Thai Food and Malay Food.. Hampir kesemuan jenis makanan anda boleh order dari dalam aplikasi ini.. Untuk bayaran anda boleh membayar online or pada masa penghantaran.. Dan yang best nyer boleh download aplikasi website ini secara percuma kedalam smartphone anda.. Klik sini untuk selanjutnya ke website foodpanda..


From Kuala Lumpur to Penang, from Petaling Jaya to Johor Bahru
Make your life easier with food delivery in Malaysia!


FoodPanda.my is an online food delivery portal that makes it easy for customers to order food from the best restaurants in Malaysia and get it delivered at their home. With more than 300 restaurants to choose from, FoodPanda has become one of the online food delivery leaders. 

Customers can order food from popular international chains like Tony Roma's, Kenny Rogers Roasters,Sushi King and lots more or from the local favorites like The Chicken Rice Shop, Kluang Station etc. The cuisine list on FoodPanda is quite tempting too.

Customers can order wide range of cuisines like Sushi, Indian food, Italian Food or western food. Thirst-quenching beverages can also be ordered from famous places like Chatime. Ordering fast food at home has never been this easy. Order from Burger Kaw Kaw or Papa John's, it'll be delivered in no time.


Get The Free Foodpanda Malaysia Apps :D


Any kind of appetites will be satisfied with Foodpanda: pizza, sushi, Korean food..

Crave for a hot and steaming pizza in Kuala Lumpur? Order a pepperoni pizza from Papa John's. A short while later, it will be delivered to your doorstep. Cash on delivery or online payment, choose your favorite option. Pizza delivery in Kuala Lumpur or in other cities is now really quick and easy thanks to Foodpanda. Dreaming of a chicken meal from Kenny Rogers Roasters? Simply enjoy delivery in Cyberjaya area for example.At home or in the office, enjoy food delivery in Malaysia

Ordering food online in Malaysia has never been as easy and convenient as with Foodpanda. Within a few clicks only, you can order amazing food online. Tell us first where you are located and we will provide you the list of the best restaurants in your neighborhood from which you can order food online.

Check out Secret recipe menu, Chatime menu and hundred other ones. Use Foodpanda filters to refine your selection. Check online all the possibilities you have in Penang, Georgetown, Melaka, Subang Jaya, Kuala Lumpur, Petaling Jaya, Johor, Ipoh, etc. Thank You :D


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

#Pray For MH 370


MH 370.. Somehow.. We know you still somewhere there..
We will keep The Operation Searching and Rescue for you..

Never lose hope.. Thousand and million people is praying for you..

Everyday.. Every Hour.. And Every Minute..

Please come back..
We never give up to pray for you so please don't give up to come back..


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


59 comments:

  1. Assalamualaikum afif.. wahh macam best je. tapi kalau nak order from my house pastinya boleh tersesat delivery tu. hahaha. selamat pagi, sheila singgah sambil menabung sini ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam Sheila Salim :D itu la pasal best jer.. hahahaa.. bagi kordinate GPS jer hahahaa..pepandai la dia cari kan :D yeap selamat pagi ..thanks menabung walau tabung takde lagi hehee..

      Delete
  2. Semudah ABC kan :)

    Next time nak try la.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah lebih kurang gitu lerrr Kak Myra Jay... cuba la .. :D

      Delete
  3. dah penah try? ok tak servis dia? menarik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. The service operator is helpful, yang penting contact number jadi rider.. Senang cari lokasi selain tulis rumah kita dekat apa as landmark. Delivery charge dia murah skit compare some fast food delivery :D

      Delete
  4. menarik..takde asyik order McD, pizza, ayamas je, kalau kena stay back kat office...dah banyak pilihan...technology makes our life easy..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang menarik sampai banyak point yang saya tak share sebab excited sangat hahaa..
      Weelll technology makelife easy when we use it in good way :D

      Delete
  5. food panda..nice portal..snang nak order..dah masuk byak pilihan menu.. pling best satu tempat semua kedai2 top dikumpulkan.. he..he....aq dah masuk list city peneng..memang byak pilihan..sediakan duit je :P

    tuan blog adakah ini iklan berbayar? ha..ha.. nice share..good information :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu setuju sangat senang nak order bagai.. pilihan memang banyak dari segi makanan dan restoran yg berhampiran.. Letak area tempat pastu keluar semua list..pilih jer.. but betul tu sediakan duit jer la :D hahaaa.. ini sekadar share sebab ada kene mengena dengan travel jugak :D

      Delete
  6. assalam wbt =) bella singga sini. dah tgok app store. tapi tak install lgi.
    urm. agak2 berguna x kalau p oversea?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam.. thanks singgah sini bella luna :D
      Memang berguna untuk oversea sebab service dia sama jer.. boleh check all list makanan dan restoran :D

      Delete
  7. Wahhh bagus ni..tapi rasa2 nya kat tjg malim xde lagi servis delivery ni, rasa mau makan, sindiri pigi kikiki..apa2 pun elok download kalau kita travel kemana2 senang nak tau tempat mana ada mknn halal kan..thanks afif for sharing

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang bagus application nie.. hurmm mesti ada kot sebab di macam menyeluruh.. cuba la try dulu huhuu.. but sesetengah orang memang tak suka nak order sendiri mau cari makanan huhuu.. Thanks sekadar share maklumat senang dengan Travel :D

      Delete
  8. Food panda ni sama concept dgn food delivery services yang ada pada certain fast food company. Cuma diaorang service provider for certain selected restaurant and certain fast food yang tiada delivery services sendiri. It is easy kalau kita malas masak dan malas keluar rumah utk beli makanan. Yang penting number phone jadi rider / delivery boy yang bawak makanan tu senang call kalau susah cari office/ rumah kita.Lepas order ada sms confirmation. Not that really usefull in oversea, tapi boleh jadi guideline restaurant apa yang ada dkt kawasan kita stay if we are on travel instead nk susah susah google panjang panjang.
    Disclaimer; bukan pekerja food panda services hihi... Keep pray for MH370 for safe return

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waaa.. ni lagi bagus dan lebih complete.. thanks for sharing your experience here :D
      Maklum la kita baru try dan senang mudah sebab tu nak share dengan member yang lain..
      Yeapp.. lets pray for Mh 370 to...

      Delete
  9. ohhhhh baru tau ada food panda ni
    snglah mereka2 yg travel ni nak pesan makanan lg2 ada tanda halal
    gud info uols

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lah dia food panda :D senang la at least dapat la tahu mana restoran yang halal boleh kita refer kan.. :D

      Delete
  10. Replies
    1. Itu lah dia but make sure duit kene ada hahaa.. kalau tak mkn maggi jugak la :P

      Delete
  11. frist time dgr tapi kena letak nama commercila foodPanda eh...letak le foodCourt ke..foodDeliver ke..ahaha...memandau je kan ..lantak lah dorang nk letak nama apa kan..camna ngan harga..mesti lebih mahal dari mkn di kedai kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ntah la itu Kak Jm kene tanya sama itu orang punya CEO la.. sini orang tak tahu napa nama dia foodpanda ..cute kot hahahaa :D
      Harga mesti lebih sket dari kedai but much cheaper dari sesetengah delivery fast food yang lain.. :D

      Delete
  12. Life is so easy nowadays..semuanya dihujung jari..sediakan duit aje kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu.. kesenangan dalam semua dihujung jari.. apa pun syukur pada Allah itu kene beringat selalu :D

      Delete
  13. Tak pernah order makanan secara online. haha, satu perkara yang baru selain pizza hut dan domino ada pilihan makanan lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Order makanan ni bile emergency jer.. kalau sesaje tak ada la nak order kan hehee.. :D
      Betul tu lepas ni boleh order nasi ayam tau nasi lemak online hehehee.. :D

      Delete
  14. wahhhhh, ika baru tahu ni....bse delivery camni utk pizza n mcD je...sekarang dh makin mudah haa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah dah makin mudah.. esecially kalau tetiba tetamu nak datang rumah kan..
      Boleh la buat order bila tiada bahan nak msk atau malas hahahaa :p

      Delete
  15. salam...

    mcm pernah dgr la ni..tp lupa..
    ni memg memudahkan ni..kan.. =)

    *tapi yaya xreti gune ;p huuuu*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam .. :D
      Aah kan macam pernah dengar tapi lupa ek hahahaa..
      Alaa... first time memang susah la kot nak guna.. but second time and next after mesti dah reti huhuuu :D

      Delete
  16. ubah cara ubah selera sesekali... ok gak ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang ok pun huhuu... sesekali bila dah terdesak kan hehehee :D

      Delete
  17. Wahhhh.... 1st time dengar ni... bagus la ada website ni!
    Next time kalu gi mana2 buleh try.
    Ingatkan nak try sekarang tp malangnya takde pulak service kat kelantan sobbb!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehee... sekadar berkongsi pengetahuan yang sedikit ini :D
      Huh Kelantan takde ek? huhuu.. tunggu la nanti dah lama sket ada la kot hahaha :D

      Delete
  18. Hi
    That is so cute, I would of never thought of that. I am definitely making me one or maybe a few! Lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi there Nickie.. Panda always be cute but not really in reality hahahaaa..
      btw thanks for coming here.. :D

      Delete
  19. ewahh..mentang2 la dah ada smart phone...
    (kikikiki..opsss)
    terus jadi lebih terre dari akak yang mmg tak terre...


    hahahah
    *odekan roti jala utk akak..leh?*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh dah ada tapi tak letak simkad pun hahahaa..
      Mana ada saya terer... ni pun merangkak jer nak menggunakan smartphone ni hahahaa..
      Roti jala? huhuuu.. tgh nak mencari senduk lubang nak buat roti jala tu hahaha :P

      Delete
  20. Wah, sayang sekali ya keberadaan order makanan secara online ini hanya ada di Malaysia. Tidak mungkin kan saya yang bertempat tinggal di Samarinda, Kalimantan Timur memesan makanan lewat portal ini. Kayanyanya lebih mahal ongkos kirimnya ketimbang harga makanannya ya.

    Tapi, apapun juga, jaman sekarang ini, semua orang dimudahkan dengan sesuatu yang sifatnya segera akibat kemajuan teknologi internet ya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ini bukan hanya di Malaysia.. Malah ada juga di Indonesia.. tapi mungkin juga tidak di semua bandar.. mungkin hanya di bandar2 besar seperti Jakarta dan seumpama nya..
      Seperti biasa.. jika kita order makanan online memang ada charge bayaran lebih tetapi tidak mahal seperti sesetengah delivery yang lain..

      Iya zaman sekarang teknologi memang banyak membantu dalam urusan.. bagaimana pun pada masa yg sama kita tidka boleh lupa pada Maha Pencipta :D

      Delete
  21. first dengar pasal fodd panda nie... macam menarik nak cuba... agak2 malas nak masak boleh lah order jer... hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Foodpanda ni baru jer nam buat besar-besaran :D
      Memang kalau dah malas tu.. calk aje la kan :D

      Delete
  22. bagus betul la foodpanda ni, yg penting siap ada logo halal tuh..blh la makan tanpa was-was... org yg cipta apps ni prihatin betol dgn keperluan org islam ya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dunia teknologi makin maju.. memudahkan perkerjaan pd waktu2 yg kita tak mampu hehee..
      Cuba lah :D

      Delete
  23. wah.. menarik betul aplikasi sebegini.. baru pertama kali mendengarnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Begitu lah juga bila pertama kali saya mendengar nya :D
      Hebat kan.. seronok at least kita boleh search restoran berdekatan kita :D

      Delete
  24. Mcm entri collabration jer ni TT...masyukk....hehe...
    senang jugakkan kalau cam tu....awak dah test lum?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Collaboration ker? boleh nampak ek? huhuuu..
      Aah senang la sket bila tgh travel kan hehehee.. mesti la dah cuba :D

      Delete
  25. sekarang ni semua dihujung jari..duk tgk tv pun dh boleh order makanan..goyang kaki dan jari sikit2 je..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jika menggunakan teknologi dgn baik maka baik la result nyer.. macam nak order makanan ni kan hehee.. :D

      Delete
  26. wah ini sudah bagus..aplikasinya pun comel je..inilah gunanya teknologi..bgus sgt utk yg selalu mengembara..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tak mengembara pun boleh Pua Kutu.. time malas2 nak masak sebelum balik tu order siap2.. sampai rumah terus sampai kan :D

      Delete
  27. first time dengar.. oh ketinggalannya Ros ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh tak la.. sekarang ni baru la nak mula prmote untuk besar besaran :D

      Delete
  28. Now people are also ordering food online using ChefOnline website. I use Chefonline when I wish to order takeaway food online. If you get time, you are welcome to buy food online.

    ReplyDelete
  29. Quantum Binary Signals

    Professional trading signals delivered to your mobile phone daily.

    Follow our trades right now & gain up to 270% a day.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...