Monday, 10 November 2014

Win A 3 Days 2 Night Trip To Macau Blog Contest

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia..

Macau terselit satu keindahan panorama, kepelbagaian culture, kekayaan sejarah dan keenakan makanan.. Bayangkan kesemua ini anda mampu miliki dengan berada di hanya sebuah tempat.. Pasti akan membuat anda lebih teruja apatah lagi apabila ia menjadi destinasi percutian anda..

Macau sebuah nama tempat yang tidak asing lagi bagi semua kaki travel mahu pun bagi mereka yang mencari sebuah tempat bagi merehatkan minda pastilah.. Macau antara nama yang akan difikirkan.. Dan lebih menggembirakan lagi apabila Macau Government Tourist Office (MGTO) akan memberi 3 pakej percutian 3hari 2malam percuma kepada 3 pemenang yang bertuah..






Syarat-syarat senang untuk penyertaan adalah seperti berikut :-

1. Sila tulis satu artikel berkenaan “contest” ini bagi memudahkan anda layak menang..!! Dan tulis dengan seikhalas hati tulis dengan menunjukan betapa tingga azam anda untuk ke Macau..

2. Artikel berkenaan mestilah mempunyai sekurang-kurangnya 3 element seperti di bawah ini :-
  • Event & Festivals (Pilihan aku No.3)
  • Food 
  • UNESCO Heritage Sites (Pilihan aku No.1)
  • Tourism Product (Pilihan aku No.2)
  • Entertainment
3. Dan anda di minta untuk berkongsi pengalaman yang positive jika ada sekiranya.. :p

4. Tarikh contest ini bermula pada 20 Oktober 2014 sehinggalah tamat pada 23 November 2014..

5. DAN anda tidak boleh menyentuh unsur perjudian atau pun kasino.. dan sebarang komen yang negative.. dan yang semestinya jangan mention tempat yang bukan berada di dalam Macau..






Dengan keunikan Macau yang tersenggam indah di mata dunia anda pasti tidak akan melepakan diri sewenang - wenangnya dari mana-mana events dan festival yang berlaku sepanjang tahun.. Dan keunikan budaya mereka (Macanese, Portuguese, Chinese and International).. Segala tempat bersejarah di bawah UNESCO World Heritage Sites yang harus dilawati.. 

Dan tak lupa juga untuk entertainment yang amat menyeronokan.. Dan yang pasti Macau bukanlah satu tempat yang susah untuk di masuki.. terdapatlah 17 penerbangan direct dalam seminggu dari Kuala Lumpur – Macau.. Dan yang paling penting Visa-Free for Malaysian

Untuk keterangan lebih lanjut sila layari link nuffnang dibawah ini :D


42 comments:

  1. Replies
    1. Macau memang best... huhuhuu... antara bucket list ni hehehe :D

      Delete
  2. Good Luck TTBoy...sis JM dh pegi so maybe lama lagi utk repeat :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak JM memang hebat semua tempat dia dah jejak.. Nanti kalau ada peluang ke sana akan refer pada Kak JM k hehehee :D

      Delete
  3. semoga bertuah..all the best afif

    ReplyDelete
  4. Bestnyer lahai kalau dapat ke sana..
    BTW all da best ye :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. mesti bestkan kalau dpt pi macau nie.. banyak tempaf menarik tu huhuhuu.. :D

      Delete
  5. contest nya best giller....visa free tu yg syokkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang best kan... hahaha.. tapi kalau di sponsor tu duit visa pun msti di bayar seandainya lah hehehee.. :D

      Delete
  6. Replies
    1. Thanks Kak Ujie... :D wiiiiii.....!!!!!

      Delete
  7. gud luck
    smoga ada rezeki menang
    hadiah kawin mayb hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. HUhuhuhuu.. thanks Kak El.. amin amin moga makbul kata2 akak tu.. kan. :P
      Hadiah kawen kan.. how knows hehehe .. :P

      Delete
  8. menarik2....pegi travel rugi kalo x rasa local food (halal)...dengan makanan boleh kenal budaya..
    Macau Gastrodiplomacy..Hiiikkkss

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah pasal... rugi kalau tak cuba kan.. dari makanan pun boleh kenal budaya mereka.. hihihiiii.. :D

      Delete
  9. kena start taip entry contest ni dah ni hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cepat cepat... mana tau ada rezeki ke kan.. gud luck :D

      Delete
  10. menarik.... lama tak jumpa sejak kahwin..busy kot..selamat berbahagia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg menarik... hehehe... itulah lepas kawen nak set up kehidupan yg baik dgn isteri.. huhuhuu... pape pun terima kasih :D

      Delete
  11. bilala nak rajin nak haplod entry macau ngan nuffnang ni.. kemalasan melanda. hihi.. tak pernah sampai macau lagi.. nak cuba jugaklah
    bila da ade kerajinan sket nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Silalah rajin-rajinkan diri.. tak rugi mencuba kan hehehee... :D
      Mana tau ada rezeki boleh dapat free trip ke Macau ke kan hehehe :D

      Delete
  12. Good luck yer.. ade rezeki dpt la pegi Macau pulak.. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moga ada rezeki la untuk ke Macau.. :D

      Delete
  13. Good luck TT..best kalau menang ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lah .... best kalau menang nie kan.. macau tu.. hehehe :D

      Delete
  14. good luck bro. nanie baru plan nak pergi Macau next year January.

    wiwiwiw

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh nak pergi next year... bagus la dah ada plan.. kita ni tak tahu bila boleh smpai :D

      Delete
  15. Replies
    1. Huhuhuuu macam tu la cerita nyer.. apa boleh buat... :D

      Delete
  16. Emmmmm......org tu mesti masukkan contest ni, maklumlah.....ni kan makanan dia .....hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaaa... well kalau dah kata travel blog.. kita fokus pada post travel jer la :D

      Delete
  17. mmg penuh tinggalan sejarah ni
    rezeki..dpt jejak kaki kat bumi y penuh sejarah ni...

    owhh...situ ada mkn bersimpuh ye.. menarik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tmpat yg menyimpan seribu satu makna erti sejarah..

      Makanan bersimpuh??? Hurmmm krikkk krikkk hehehe :P

      Delete
  18. bestnye leh dapat g jalan2 kat macau... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehee.. betul tu.. tapi itu kalau menang la kan :D

      Delete
  19. Replies
    1. Itulah .. tapi result dah kuar .. takde rezeki huhuhuu.. :D

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...