Thursday, 1 October 2015

The Haven Lakeside Resort Residences - Ipoh Perak

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia..

Satu sudut yang jauh dari pembangunan pesat di sesebuah bandar.. Sebuah tempat yang masih mengekalkan kehijauan dari tumbuhan alam sekitar.. Keindahan dan kedamaian yang menjernihkan fikiran minda.. Tiupan angin yang sayu membawa seribu satu ketenangan pada setiap insan yang menjejakan kaki..


Welcome To Haven Lakeside Resort Residences..
Salah satu tarikan bagi pengunjung yang datang ke sini..

Itulah antara yang aku dapat luahkan apabila menjejakan kaki ke The Haven Lakeside Resort Residences ini.. Pengalaman menginap selama dua hari satu malam bagaikan tidak terasa masa yang berlalu.. Sebuah tempat yang amat sesuai dikunjungi oleh setiap golongan umur dan lebih tepat untuk sesebuah keluarga yang mencari kedamaian di hujung minggu..

Terletak di Daerah Tambun satu lokasi yang tidak jauh dari Bandar Ipoh dan hanya 2 jam lebih sket jer la  perjalanan dari Kuala Lumpur.. Bakal memberikan anda satu pengalaman yang amat menerujakan.. Okay sedikit info tempat ini :- Sebuah kediaman "condominium luxury" 5 bintang dengan 512 unit dari 3 buah tower setinggi 26 tingkat.. Keluasan setiap unit dari 968 hingga 2,840 kaki pesegi..


Keadaan ruang tamu yang luas dan selesa sesuai untuk seisi keluarga..
Pemandangan satu sudut di dapur, bilik tidur dan bilik air..

Alhamdulillah kami diberi sebuah unit condominium 3 bilik yang teramat selesa.. Beranda yang sangat luas menghadap tasik semula jadi yang juga berhadapan lembah bukit yang berdiri tegak.. Unit ini mempunyai ruang tamu yang amat luas serta serta mempunyai tiga bilik air dan dapur yang lengkap dengan peralatan.. 

Kelengkapan lain seperti 2 buah Tv (Ruang Tamu dan Master Bedromm), Wifi (sangat kuat), Peti Ais, Periuk Nasi, Towel, Water Heater, Iron, Penghawa Dingin (hampir pada setiap sudut), Peralatan memasak Periuk, Kuali serta Pinggan Mangkuk yang juga disediakan dengan baik oleh pihak resort bagi memudahkan pengunjung terutama memasak :D .. 


Menu Istimewa Makanan Tengah Hari The Haven


Fresh Food and Natural Ingredients (No Using MSG)..
Starter for Lunch Special Lemon, Mint and Lemonade and Original Ipoh Kerabu Ayam..
Main course Creamy Kari Laksa, Nasi Ayam Hokkien with Grill Chicken and Mushroom Soup.. Gado-Gado - Original Ipoh Style..
Orange Juice, Dragon Fruit Juice and Carrot Juice - 100% pure juice :D

Memasak bukanlah perkara yang harus dilakukan bagi mengelak kelaparan.. Kerana di sini juga terletak sebuah restoran yang makanan nya amat menyelerakan.. Segala bahan masakan adalah fresh yang dibeli setiap pagi.. Dan masakan semua adalah dari Natural Ingredients serta tiada langsung bahan MSG..

Nama pun di Bandar Ipoh, Perak Darul Ridzuan maka Menu utama di sini ialah masakan asli ipoh.. The most food i like is Laksa Kari yang sangat creamy.. Bak kata Mr Miguel - F&B Restaurant Manager.. Santan yang digunakan adalah asli kerana mereka akan parut dan perah sendiri.. bukan santan kotak k.. huhuu memang terbaik..


Antara pemandangan di The Haven di siang hari..
Keindahan pemandangan The Haven di malam hari :D

Okay next thing yang kita kene enjoy kat sini ialah view tasik serta sebuah limestone yang telah berdiri tegak sejak beribu tahun dahulu.. Dan ini juga adalah landmark The Haven.. Nak lagi best maka amiklah peluang untuk santai di kolam renang yang di bina khas menghadap view di sini.. memang unik.. Terdapat juga kolam air panas yang dibina..


Menu Istimewa Makan Malam The Haven 

Night view at The Haven Restaurant..
Mediterranean food  is suggested for our dinner..
Watermelon Juice and custard desert

Oh okay mungkin akan ada yang bertanya kawasan macam ni mesti ada lalat, nyamuk, semut dan serangga bagai..Well jawapan aku ialah tidak.. Sebab di sini mereka menggunakan sistem dan teknologi yang canggih pada setiap unit untuk mengelak sebarang gangguan serangga.. 

Dan paling membanggakan The Haven tidak menggunakan sebarang racun serangga atau seangkatan nyer.. Sebab mereka tidak mahu spesis serangga lain mendapat kesan dari racun tersebut.. Meraka banyak menggunakan teknik lama seperti menanam pandan serai di kebanyakan kawasan bagi mengurangkan gangguan nyamuk terutamanya..

Antara facility lain yang disediakan di sini.. Table Tennis, Badminton Court, Squash, Gym, Basketball Court, Jogging Trek around the lake.. Spa akan dibuka tidak lama lagi.. Dan paling menarik ialah tumbuhan pokok bunga yang meriah berwarna warni di sekitar kawasan resort..





The Haven Lakeside Resort Residences
TOP QUALITY DEVELOPMENT. An affordable Five-star lifestyle . The Haven Lakeside Residences in Ipoh Malaysia is one of the finest eco-resorts. The Star.

Natural Surroundings
Picturesque hills and rock formations are from the Permian Period. The limestone hills that surround The Haven were deposited 280 million years ago.
Superb Amenities
“It was LOVE at First Sight . The splendor of the location coupled with quality finishing and superb amenities makes me such a proud owner”. Lee Hooi Hong


Menu Buffet Istimewa Sarapan Pagi The Haven


Suasana yaman.. Nasi Lemak dan Ayam masak kurma antara menu utama..
Mr Maguel B&F Food Manager..
Kuey Teow Goreng, Hash Brown, Sosej Ayam dan Popia..
Traditional, Asian Food to Western Food.. Semua ada Jom makan sampai kenyang :D

Keistimewaan memang menjadi antara satu kebanggaan di The Haven Resort ini.. Maka tidak hairanlah hotel The Haven tercalon di 2015 World Luxury Hotel Awards Nomination dalam 3 ketegori iaitu :-

a) Luxury Family All-Inclusive Hotel
b) Luxury Hotel – Best Scenic Environment
c) Luxury Suite Hotel1. Best High-Rise Residential Development (Readers’ Choice Malaysian Reserve Property Press Awards 2014)

Dan The Haven Hotel sudah pun berjaya merakul lebih 20 anugerah terbaik di peringkat negara mahu pun antarangbangsa.. Antaranya :-

1. Malaysia's Top 10 Outstanding Property Developers Award 2014
2. Eco Developer Of The Year 2013 (Malaysia) 
3. South East Asia Property Awards 2012
4. Best Managed Condo Resort 2014 ( Malaysia)
5. Malaysia's Best High Rise Residential Development 2014
6. Best Green Development 2014 (Malaysia)
7. Quality & Excellence (The Diamond Eye Award 2011, Geneva)
8. Quality & Innovation (International Arch of Europe Gold Award 2011, Frankfurt)
9. Best State Developer - Perak (Editors Choice Malaysian Reserve Property Awards 2012)


Apa kene mengena Dinosaur ni dengan The Haven..?? Nak tahu sila datang sendiri huhuhuu :P

The Haven Lakeside Resort adalah destinasi 5 bintang yang paling sesuai bagi yang mahu meneroka Bandar Ipoh mahu pun di sekitar kawasan berdekatan dalam negeri perak ini.. Antara destinasi paling dekat dan sesuai untuk seisi keluarga datang berkunjung adalah Sunway The Lost World Of Tambun (sila klik untuk mengetahui info lebih lanjut)

Ipoh Heritage Walk Trail :- Railway Station, War Memorial, Ipoh Tree, Little India District, Town Hall and Old Post Office, Birch Memorial Tower, High Court, Royal Ipoh Club, Museum Darul Ridzuan, St. Michael’s Institution, Town Padang Mosque, Chung Thye Phin Building, Concubine Lane, Art of Old town and many more.

BEST WESTERN PREMIER The Haven Ipoh
Jalan Haven (Persiaran Lembah Perpaduan),
31150 Tambun, Ipoh, Perak, Malaysia
Phone: +605 220 9000
Hotline: +60 1700-8-1700-0
Fax: +605 220 9011
Email: reservations@bestwesternhaven.com.my

118 comments:

  1. Replies
    1. Memang best sangat.. Service terbaik ber aloi dengan bayaran.. :D

      Delete
  2. alaaa kita pun ada ura2 nak pi sini
    tgklah mcm mn
    ada dinosour ek?
    ni anak2 k.el sure suka ni haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ker ada ura2... huhuhuu..
      Datang jangan tak datang..
      Boleh ke Tambun Lost world terus :D

      Delete
  3. bestnya..bilik yg selesa, makanan yg sedap, view yg menarik...memang haven..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang terbaik dan tip top semua nya.. haven tetap haven kan huhuu.. :D

      Delete
  4. alamak bestnyer... tapi harga dia mak aiii takut den...
    tapi membaca cerita ini membuktikan harga itu berbaloi2...
    ko buat akak teringin dik oooi... alamak untuk honey moon memang mendamaikan ni...
    tapi akak kalau duk hotel takder anak cam hilang arah..

    psss :: thanks singgah blog akak.. akakpun sama kurang update blog akak.. malas kot... kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harga berbaloi dengan service tak le Kak Chk Zila.. tapi utk dikunjungi seisi keluarga memang terbaik.. huhuhuu..

      Nak honeymoon sekali lagi tmpt ni mmg sesuai hahaha..

      Biasa la.. sesama blogger saling kunjung mengunjung la :D

      Delete
  5. best2..dari segi layanannya..menunya...biliknya...keterujaan apakah ini..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tempat bagi merilekskan minda hahaha... :D

      Delete
  6. ehehe lamalah tak singgah sni.. CT datang singgah nii ehehe..

    mmg ni antara tmpt dalam list nak pergi.. ritu naik ETS ada contest.. cek no tiket sama x dngn no yang ada.. alaaa mmg bukan rezeki.. satu nombo je x ada lagi.. org yg beli tiket lepas CT kalo dia aware dgn poster tu mesti dia bleh claim 3h 2m kat resort ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeay masih ada orang sudi nak mai sini hahahaa.. kita pun nak minta maaf sebb lama tak blogwalking kat teratak CT huhuu..

      Alaa.. rugi nyer kan.. kalau tak mesti dah merasa resort awesome ni huhuu.. Kalau ada peluang sila lah mai resort ni.. mmg terbaik huhuu.. mendamaikan jiwa sangat :D

      Delete
  7. Mata kakak bukan terpaku pada pemandangan yg indah tapi juga pada makanan yg dihidangkan termasuk bunga-bunga yg dipaparkan. Menarik sungguh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya yg jejak pun habis terpaku dgn pemandangan resort the haven ni.. mmg menarik lagi bagus dtg seisi family.. :D

      Delete
  8. Salam kenal...wow...bestnya klu dpt bcuti kt cni..selesa pn selesa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam... memang best pun... sungguh selesa huhuu.. :D

      Delete
  9. heaven tetap heaven...
    menarik tapi kosnya pasti menarik kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tempat dia memang heaven sangat.. harga dia memang berbaloi dengan service yang diberikan.. :D

      Delete
  10. Replies
    1. Sentiasa nyaman nature itu landmark kat sini.. :D

      Delete
  11. As/kum! Saya kemari mengikut jejak yang anda tinggalkan di blog saya... Ya, menarik nampaknya The Heaven sesuai dengan namanya... saya tak pernah lagi sampai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam... oh ye ker.. alhamdulillah ada juga yang sudi nak dtg ke teratak saya ni huhuu.. :D
      Thanks for coming..

      Delete
  12. Salam kenal.
    Bestnya kalau dapat bercuti kat sini.
    Thanks singgah blog akak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam.. Salam kenal juga.. itu lah alhamdulillah best sangat tu yg share kat blog nie huhuu.. :D

      Delete
  13. Adusss... Pepagi tengok food... Lapor lak perut... Belum sempat nak breakfast lagi ni... Good Morning TT!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhuhuu..makanan dia mmg sedap seharus nyer kita share bg org tgk huhuu...ok slmt petang SS :D

      Delete
  14. wahhh, cantik betul view and pilihan makanan pon banyak. hehehehe kediaman yang sesuai kalau nak bawak family ramai-ramai dekat ipoh. ehehehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeap betul tu setuju sgt.. kalau pi seisi family mmg riuh sakan jadi nyer huhuhuu.. view dgn mknn mmg awesome :D

      Delete
  15. 5 bintang? Wah, kena la cerita berapa hinggit rate situ. Baru la bersemangat nak menabung nak gi sana. Dia punya makanan tu, tema dia menarik. Guna natural ingredient. Suka la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah gitu ler gaya nyer 5 bintang yg indah lagi mempersona.. well harga dia sama jer kalau amik 3 bilik hotel .. tapi kat sini luxury apartment hall kitchen semua bagai lengkap huhuu..

      Delete
  16. selesanya hotel ni ... bilik kemas, view cantik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeap mmg selesa sangat.. view mmg terbaik.. :D

      Delete
  17. menu-menu yang dihidangkan ... nampak sedap semuanya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg sedap pun.. teringat sampai la ni sedap nyrr.. :D

      Delete
    2. memang sedap sangat ni kalau sampai teringat-ingat :)

      Delete
    3. Hahahahaaa... mesti la bukan selalu huhuu..

      Delete
  18. Terima kasih singgah ke blog saya.Losyen Secret Correa selamat digunakan kepada bayi hingga ke orang tua..Losyen ini sejuk dan tak pijar..

    Jika berminat,boleh hubungi saya Roszaliza 011-29292581

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi datang membalas dan mmberi jawapan..
      Insyallah nanti kalau nak kita order yer :D

      Delete
  19. Nampak selesa. Pemandangan pun cantik. Makan pun macam sedap tuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeap keselesaan amat penting utk tetamu.. view mmg lawa kat haven nie.. :D

      Delete
  20. selain dr viewnya yang menarik ,mknn yg disediakan juga menambat selera ... bajet kena besar ni ... hehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg sape yg first dtg akan kagum dgn view yg menarik nie..bajet besar tapi sesuai dgn service yg diberikan.. :D

      Delete
  21. salam..

    tengah menccari2 ni tpt cuti family reramai.. yang ni macam best je..thanks for sharing dik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam..
      Yeap tempat ni memang sesuai sgt utk seisi family.. Huhuu.. jgn tak mai :D

      Delete
  22. pernah tahu pasal Thehaven ni...tapi stay depan tempat lain masa gi lost world tambun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lost world of tambun.. mmg dekat tmpt ni mmg sesuai sebab bila dah penat bersuka ria di lost world mai sini lepak tenangkan fikiran . Terbaik.. :D

      Delete
  23. waaa...ada ehhh tpt ni kat ipoh...baru tauuuu....mcm selesa jer bilik nye tuhhhh.....

    terasa lapar lak tgk gbr mkanan...hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeap mmg tmpt ni wujud kat malaysia malah kat ipoh..bilik mmg selesa sangat.. makanan mmg teringat smpai skrng.. :D

      Delete
  24. menarik la buat hati ni tertarik tarik nk ke sana melihat sendiri dan merasainya sendiri keenakkan makanan yg disediakan

    nice sharing..
    tenkiu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhuu... kene cuba dulu lepas tu akan tau macam keadaan tenteram nyer kat sana.. huhuu.. :D
      Thanks sudi dtg huhuuu.. :D

      Delete
  25. done folo sis, folo me back ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks for follow here.. tapi sini takde sis la.. huhuuu.. baca betul2 huhuhuu.. :D

      Delete
  26. Kalau datang sini confirm dah tak pergi tambun water park dah....cantik swimming pool dia tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu... swiningpool dia memang tahap 5 start gaban la.. puas hati mandi... kalau review pool dia jer boleh 10 perenggan :D

      Delete
  27. walaupun dah dua kali tengok gambar ni ... still rasa terliur dengan semua menu tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhuu... no wonder la makanan di Haven ni memang menjadi salah satu tarikan juga.. :D

      Delete
  28. hotel idaman kalbu!! ntah bila nak sampai. lawanya haii suasana dieee. menu nampak sedap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu idaman kalbu sampai tak payah bawa kelambu la hahaha..
      Suasana lagi lawa bila lihat dengan mata sendiri :D

      Delete
  29. Wow tempat vacation selesa..makanan sedap..permandangan cantik..apa lagi yg kita mau.hehe..rega tu..range rega tempat menginap..mesti mahal kan.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeap memang selesa sangat..rega tu jangan risau sebab memang berbaloi dengan service yg di beri.. yg pasti tak menyesal jika jejak kaki ke sini.. :D

      Delete
  30. nmpk sgt selesa msti service tip top & harga pun boleh tahan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Disebabkan service yang sangat tip top maka keselesaan terjamin sebagai satu trademark di sini.. harga pandang tepi jer.. :D

      Delete
  31. Singgah lagi. Salam hujung minggu :)

    ReplyDelete
  32. Singgah lagi. Salam hujung minggu :)

    ReplyDelete
  33. Replies
    1. Memang menarik especially utk seisi keluarga dan haneymoon.. :D

      Delete
  34. menariknya..kat malaysia pon ada tempat y sangat awesome mcm ni kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Di Malaysia memang banyak tempat awesome dan ini adalah salah satu dari nya.. :D

      Delete
  35. belum pernah sampai ke sana.. insyaAllah suatu hari nti.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah didoakan moga dipermudahkan utk smpai ke sana :D

      Delete
  36. My favourite thing about travelling is the sheer excitement of it all. It’s like swimming in the ocean, it makes you feel like a child again. I find myself laughing when something really wasnt that funny! So I guess my next favourite thing about travelling is the constant good mood. Does that mean work and normal life sucks? yeah probably! Take care!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeahhh that so true...
      That why their is some said .. create your own life don't follow your life.. Don't life so hard but stay a live with smart.. :D

      Delete
  37. Assalam TTBoy..lama x singgah sini dan dh lama juga x beruodate eh skrg..mesti semakin sibuk kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam.. huhuu terharu kejap akhirnya Kak Jari manis yg di puja dtg menjelma jua hahaha.. hihihii ada komitmen la ni.. insyallah lepas setel semua nyer akan kembali mengupdate hahaha.. :D

      Delete
  38. 2 hari 1 malam je? mana cukup...perghh..mesti mahal ni....tdo satu malam je cost tu boleh beli tiket balik Eoul hehehe..mmg HEAVEN lah stay kat sini eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nama pun Haven kan.. mesti la membari sesuatu yg unik.. well cost sangat berbaloi jika dibandingkan dgn service yg cukup memuaskan hati yg melihat huhuu.. :D

      Delete
  39. Ni pergi bercuti or dapat jemputan untuk buat REVIEW berkenaan dengan HAVEN Lakeside Resort ni...bila baca cara penulisan tu mcm buat pormosi tempat ni je...tul tak? hiksss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila saya dah suka bangat dgn sesuatu tu kita pun kene la cerita kan ia dgn penuh keistimewaan dari pengalaman sendiri huhuhuu.. tak gitu :P huh kak jm ni.. potong line la hahahaa

      Delete
  40. Kussss semangat .....cantiknya weyh. Lama tak duk hotel. Teringin pulak nak berehat dan bersantai sambil makan makn di hotel. Pergh! Keinginan mcm org org kaya je gayanya hiui....

    Mesti mahal kan TT....
    Tengok pun dah tau....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah memang tak dapat dinafikanlah akan kebaikan dan keindahan bila datang ke sini huhuhu :D harga sesuai dengan service kak hainom oiii heheheh :D

      Delete
  41. SELESA SEKALI TEMPAT PENGINAPANNYA...XRUGI BERSANTAI DI SINI MENIKMATI INDAH SUASANANYA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu setuju sangat ... Moga dapat berkunjung ke sana ya :D

      Delete
  42. Punyalah cantik tempat ni...ada rezeki nak datang sini...mmg puas hati

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu sangat2 lah puas hati jika dpt menjejakan kaki ke Haven :D

      Delete
  43. Ipoh makin lawa.. sejak study memang suka duduk ipoh ni.. kena balik juga lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh study kat ipoh ker.. tang mana tu.. ? Well ipoh ni mcm salah satu bandar lama yg old school suka tgk structcer kat sana huhuu.. :D

      Delete
    2. kolej MARA masa zaman dip dulu.. boleh dikatakan travel seluruh perak kecuali royal belum. hehe

      memang suka especially waktu malam makin lawa dgn lampu2 neon. suka taman i city depan hotel kinta riverfront :)

      Delete
    3. Oh ye ker.. kira ada darah org ipoh la nie :D huhuu..
      Oh royal belum kene pergi .. wajib tu.. mmg terbaik :D
      Itulah nanti satu hari nanti nak ronda2 ipoh pulak :D

      Delete
  44. Cantik sangat..
    Makanan yg xthn tu.. Yumm yumm yumm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeap setuju bila org kata cantik tu :D
      And makanan dia memang 5 bintang la .. sangat menyelerakan huhuu.. :D

      Delete
  45. Replies
    1. Haven macam heaven kan.. sesuai nak rileks kan minda hujung minggu :D

      Delete
  46. Nampak menarik dan selesa tempatnya.. mahal tak harganya? Sesuai untuk bawa keluarga dan anak-anak melancong ke ipoh sempena musim cuti sekolah ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeap memang menarik sangat tempat ni.. memang tempat untuk mencari ketenangan untuk seisi keluarga.. harga sesuai dengan service yg diberi.. sila bertandang ke haven yer :D

      Delete
  47. Tgh berkira2 nak ke ipoh ni.
    Tp xnak duk sini kecuali ada offer 95%. Heheh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ada offer 95% saya lah org pertama yg book huhuu.. :D

      Delete
  48. swimming pool dia strict tak? maksud sy kn pakai proper swimming suit atau boleh pakai track bottom biasa je?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Strict jugak la.. tapi utk org islam pmpn dia bg guna pakaian yg menutup aurat.. :D

      Delete
  49. Memang sangat menarik sekali, ingin mendapatkan sedikit maklumat, makanan kat resort ini halal certified tak ye? Terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makanan kat sini semestinya Halal .. memang ada certified Halal.. so jangan ragu2 nak makan di sini.. u are most welcome :D

      Delete
  50. Salam kenal...wow...bestnya klu dpt bcuti kat sini,

    read balek ya lake toba tour package

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam.. salam kenal juga thanks dtg berkunjung ke sini.. :D

      Delete
  51. tempat ni nampak best... gambar2 makanan pun semuanya nampak menyelerakan! bestnya... (^_^)

    saya baru balik dari Ipoh (percutian tidak dirancang), rasanya saya sukalah Ipoh... masih segar... banyak pokok... hm... next time kena rancang betul2... baru seronokkan?!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tempat ni memang best paling sesuai utk dtg dgn seisi keluarga.. makanan dia terbaik... kalau nak masak sendiri pun boleh.. and ipoh pun best byk tmpt boleh jalan :D

      Delete
  52. Wow these look so yummy! My mouth is watering just looking at your photos.

    Watch movie
    Watch movie HD

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok ok... thanks.. (tak tahu nak reply apa) hahaha..

      Delete
  53. hi..bestnya The Haven...nnt Cik-Anne pun try stay kat sini lah...
    selalu balik Taiping...tp x singgah Ipoh...

    nice sharing !

    p/s: Entri terbaru di cik-anne.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti kene try la Cik Anne.. just nak rileks mmg sini lah tempat nya huhuu.. :D

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...