Thursday, 24 December 2015

A Magical Cristmas Hi Tea Ancasa Hotel & Spa Kuala Lumpur

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera 1Malaysia..


Okay rezeki aku untuk makan dan review hujung tahun ini.. Untuk kali ini dipanggil join dan review satu acara perasmian untuk festival perayaan pada tahun ini bertempat di Saffron Brasseries, Ancasa Hotel & Spa, Kuala Lumpur.. Dengan tema "A Magical Christmas, The Nutcraker's Tale".. 

"The magic continue at its Saffron Brasseries with a X' Mas Day Buffet Hi-Tea, Created exclusively by the hotel's team of talented chef's. The Saffron X' Mas  Buffet Hi-Tea offer  an exclusive spread of traditional Christmas delights while dining in a cozy ambiance, bringing back fond memories of dining with family and friends at home.."


Bertemakan A Magical Christmas The Cracker's Tale..
Welcome to Saffron Brasseries at AnCasa Hotel..
Antara penyambut tetemu di lobi Ancasa Hotel & Spa Kuala Lumpur..

Satu pandangan yang amat mengkagumkan apabila anda sampai di lobi hotel ini ialah Gingerbread House yang dibina di lobi hotel oleh chef-chef dan aritsan yang sangat berbakat.. Terdapat juga Gula-Gula, Biskut Halia, dan pelbagai jenis coklat yang bertemakan perayaan ini di jual di sini.. Dan lebih 100 patung Nutcracker yang menghiasa Gingerbread House ini.. Termasuk lah 2 buah patung setinggi 6 kaki mengawal di pintu masuk..


Kata Ketua Chef Yohanis Jalaluddin - Konsep "A Magical Christmas The Nut Cracker's Tale" buffet ini diilhamkan dari menu tradisi Christmas bagi memberi peluang kepada para tetamu untuk menikmati sajian di Saffron Brasseires dalam suasana yang amat selesa serta mengimbau kembali kenangan meraikan Christmas bersama orang yang tersayang.. 


The Saffron Staff, Management Hotel Staff, The Blogger and The Chef..
Antara berpuluh-puluh jenis makanan yang di cuba huhuhuuu... :P
Aku perasmi ayam turkey ni.. Thanks Chef !!!

Bagi membolehkan pengunjung mengimbau kenangan manis itu Chef Yohanis serta team beliau menyediakan santapan Chrstmas ini dengan menu-menu terpilih bermula dengan aneka salad pembuka selera dan canapes, sup, variasi jenis makanan barat dan di akhiri dengan pemanis mulut yang amat memukaukan mata yang meilhat..

Oleh itu Restoran Saffron Brasseries ini menjemput sesiapa sahaja bagi merasai sendiri keunikan cita rasa yang dihidangkan sempena perayaan ini.. Dan beberapa sajian yang diketegorikan sebagai "MESTI CUBA" ialah.. Roasted Turkey dengan Cranberry Sauce, Giblet Sauce dan Chestnut Stuffing, Viennese Beef Goulash, Fish Schnitzel, dan Lamb Struddle..

Seperti biasa hidangan istimewa hebat mana pun tidaklah akan lengkap jika tiada penutupnya yang selalu kita dengar sebagai  keenakan pemanis mulut.. Maka di sini antara yang di sajikan seperti pelbagai jenis Chocolate Pudding.. Linzer Torte dan  Sacher Torte.. :D



Dalam banyak-banyak ni.. aku paling tertarik dengan ayam turkey tu hahahah :P
Antara menu lain dari beef hingga la ke Seafood semua ada  wiiii... :D
Antara beberapa pemanis mulut yang disediakan di sini..

Sajian Buffet Hi-Tea ini tersedia bermula jam 12.00 tengah hari sehingga 4.00 petang pada 25 Disember 2015 pada kadar cuma RM48.00 bersih seorang bagi dewasa serta RM28.00 bersih untuk kanak-kanak berumur 4-12 tahun. kami juga ada menyediakan tawaran istimewa iaitu '9+1 Deal' untk 9 orang pengunjung dewasa, seorang makan percuma!

Sebarang pertanyaan / tempahan, sila hubungi 03-2026 6060 ext 7703

AnCasa Hotel & Spa, Kuala Lumpur merupakan sebahagian daripada AnCasa Hotel & Resort Group yang dimiliki oleh UDA Holdings Berhad yang juga mempunyai hotel yang terletak di Pahang, Port Dickson, dan Pulau Pinang. Sila layari laman www.ancasahotels.com untuk kadar yang terbaik


75 comments:

  1. wahh hidangan istimewa hebatt tuuh ., ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semestinya hebat dan lazat hehehee.... :D

      Delete
    2. wahhhhh nampak hidangan tu mmg sedap2. nnti cuti sekolah boleh lah ni bawak family pergi try. thx ya for sharing. Anyway, free2 jemput ke blog saya untuk info2 kekal fit and slim.

      >>>Tips Slim & Fit Semula Jadi!<<<

      Delete
    3. Huh.. utk kekal fit dan slim waaa... sangat menarik tu.. inshallah akan bertandang ke blog akak aisyah.. thanks for coming.. :D

      Delete
  2. lazat sekali semua hidangannya tu xmuat perut nak isinya heh..heh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuuu.. memang tak muat.. dah makan sampai 5 pinggan pun masih ada yg belumdi cuba :D

      Delete
  3. ya Allah sedapnya
    ya Allah sedapnya
    ya Allah sedapnya
    ya Allah sedapnya
    ya Allah sedapnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabar Kak El.. Sabar Kak El.. tapi makanan mmg sedap huhuu.. :D

      Delete
  4. Wah.. nampak meriah dan sedap betul semua makanannya ni.. untung la dapat buat review makanan kat sini.. dah lepas 25hb tu.. kalau x boleh juga terjah utk dpt rate murah tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuu... Makanan sempena perayaan memang sedap sangat2.. itu lah rugi sangat terlepas.. kene tunggu tahun depan la pulak.. :D

      Delete
  5. Waah wah makanan sume mmg nampak agak 'mewah'. Kenyang perut suka hati. Hohoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan agak mewah tapi mmg dah merah sangat huhuu.. Well buffet ni sgt seronok.. :D

      Delete
  6. Enjoy a 40% discount on the total bill when you order food from SHOGUN2U delivery service! Visit our website www.shogun2u.com. Just register as a member ,place your order and enter the promotion code " CNY40 " * Terms and conditions apply *

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa kejadah nyer buat promo kat sini hahahaa... lantak lah labu :P

      Delete
  7. rezeki jangan di tolak...wah sedapnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu.. setuju sangat rezeki memang jangan di tolak kan :D

      Delete
  8. dalam banyak2 hotel tak pernah plak aku terpikir nak try makan kat sini...tapi lepas baca posting nie boleh jugak consider sekali sekala makan kat sini..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhuu.. kene try bile ada hotel yg buat special edition makan2 nie.. sebab mmg awesome giler makanan diorng :D

      Delete
  9. Rm48 henggit tu rasanya masih murah banding hotel lain tu.....
    Mak ai.....mmg nampak sedaplah semuanya tu TT...Dapat review 10 hotel mau gemuk ni TT hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah pasal RM48.00 tu memang dah murah bangat mas hahaha.. dekat hotel 5 star lak tu kan.. tak apa dpt byk review makan2 nie.. insyallah senaman harian kene jaga baru lah tak gemuk huhuu.. :D

      Delete
  10. Mak aii makanan dia mewah gilaa, harganya okay juga ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau tak pe.. mewah memang awesome... lepas tu harga dia mmg konsider mampu la..kalau nk compare dgn tmpt lain kan.. :D

      Delete
  11. bestnya ... dah lama dah ni tak merasa buffet hotel macam ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhuu.. kita pun jarang tapi bile pi review tu yg happy sangat hahaha.. :D

      Delete
  12. banyak juga menu western yang dicuba tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti lah bukan selalu mai.. apatah lagi bila di panggil gitu hihii.. lagi nak tahu sedap mana.. :D

      Delete
  13. paling terliur bila tengok gambar dessert :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dessert tu dah try cuba semua tapi still tak mampu sebab banyak sangat dan beraneka.. :D

      Delete
  14. menu yang banyak berbaloi dengan harga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agreed.. kelebihan pada makanan yg di hidang mmg sesuai dgn hrga dia :D

      Delete
  15. tak tahan tgk pencuci mulut tu ... perghhhh . mau saya rasa semuanya ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa... kan kan.. tak tahan kan tgk semua pencuci mulut tu.. dah try nak rasa semua tapi tak larat ..penuh perut daa hahaha :D

      Delete
  16. RM 48.00 utk per pax? Murah juga la tu sbb selalu tau if buat buffey ni range dalam RM 50 ke atas.
    Tengok makanan semua sedap2 ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang murah pun sebab RM48.00 per pax sahaja huhuuu... memang berbaloi kan makan kat sini :D

      Delete
  17. Yup mmg murah sgt2 tu.. next time if ada buffey murah2 lagi jgn lupa ajak sekali hahaha... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeap insyallah akan diajak semua kan huhuu.. :D

      Delete
  18. Chinese New Year is just 2 weeks away! Are you all excited? As the celebration draws near, we present you with our CNY OFFER! All time favorite Japanese and Chinese cuisines are now on a BUY 1 FREE 1 promotion till 23rd Feb 2016!
    Log on to www.shogun2u.com and place your order NOW to celebrate a happy and prosperous CNY!
    T&C Apply: Promo codes not valid for this promotion.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wowww awesome.. thanks for the info ya :D

      Delete
  19. Btul2 hebat menu yg d hidangkn teliur tgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau tak apa... kita yg pergi pun rambang mata beb hahahaha.. :D

      Delete
  20. Tengok mkanan pagi2..lapar la pulok :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha tau tak apa... boleh terliur tak fokus buat keje :P

      Delete
  21. aduh terliur pulak dah, meriah dan mesti sedap ni kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bile meriah lepas tu makanan sedap pulak tu.. mmg terbaik ... saya sndiri terliur huhuu.. :D

      Delete
  22. sedapnya nampak menu2 ni... untunglah siapa yang jadi food tester ni... kenyang perut!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah untung mmg rezeki bila dpt jadi food tester ni huhuu.. mmg simpan perut la sblm pergi.. :D

      Delete
  23. Singgah tengahari sini....2 bulan tak berentri? Mana pi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada... sibuk sket travel sana sini.. hehehee.. jaga baby sekarang ni.. susah nak update.. :D

      Delete
  24. salam..
    wahh makanannya... ^o^

    **lama yaya xsinggh sini...pe khabar org disana. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam... aah lama benor tak singgah maklum la semua sibuk kan huhuu..alhamdulillah sihat jer .. thanks dtg.. :D

      Delete
  25. Replies
    1. Memang makanan dia sedap sangat.. rugi tak cuba :D

      Delete
  26. Menggoda betul dessert dia. Kalau pergi makan macam ni, selalunya suka nak ambik dessert dulu. Hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib la ada ayam turkey yg di bakar sekor besar tu.. so tak ada la nak ratah dessert dulu huhuu.. :P

      Delete
  27. Salam Ramadhan TT.... moga dapat menjalankan ibadat puasa dengan baik. Apa khabar?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ramadhan Kak Hainom Okje.. Alhamdulillah so far dapat buat yg lebih baik dri tahun lepas.. kahbar selalu baik jer alhamdulillah.. :D

      Delete
  28. Salam aRz singgah sini...lama tak singgah..tapi tengok tak ada update...kemana perginyaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam.. thanks aRz singgah ke sini terharu sekejap hahaha.. update ada tapi tak publish.. insyallah akan aktif balik nanti.. ada je ni aktif travel sana sini huhuu

      Delete
  29. Salam singgah setelah sekian lama, cheq pun sama dah suam2 kuku menulis kat blog :)
    Ni pun entry last tahun lepas no.. heran gak citer pasal hi tea christmas, sebab sekarang ni musim nak Raya dah.. tengok2 date nah haih December 2015.. hehehe
    Sihat ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam terima kasih la sudi menyinggah ke sini hehehee..
      alhamdulillah sihat walafiat jer.. masih travel cuma ntah kenapa susah nak update cerita di blog nie.. :D

      Delete
  30. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh okay understood.. akan saya kunjungi website kamu.. :D

      Delete
  31. Nieldelia Florist & Gifts is an CHEAPEST online florist based in KL where we offers professionally designed flower arrangements and gift baskets for all occasions paired with outstanding customer service.

    ReplyDelete
  32. Pakej Percutian Ke Medan Indonesia
    - Makan Sedap .....
    - Tidur Nyenyak .....
    - Shopping Banyak .....
    - Harga Murah .....
    Nak Tengok Harga Budget dan Standard
    sila clik : http://agentpelancong.blogspot.co.id/
    Semua ada kat disini .....

    Dapatkan penawaran khusus untuk paket grup / corporate
    Call/WhatsApp : +62821 6201 7001
    Email : tourinmedan@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay iklan ini dibenarkan di sini.. semoga berjaya.. :D

      Delete
  33. PAKEJ 4 HARI 3 MALAM MEDAN - DANAU TOBA


    "DAY 1

    TIBA BANDARA INTERNASIONAL KUALANAMU MEDAN ("WELCOME TO MEDAN")
    PERJALANAN KE LAKE TOBA
    MAKAN TENGAHAN (LUNCH)
    SINGGAH KEKEDAI PATEN (SHOPPING KACANG TUMBUK YANG BERNAMA TING-TING , TANG-TANG , TUNG - TUNG ,PING-PING , PONG-PONG
    TIBA DI PARAPAT (LAKE TOBA)
    CHECK IN HOTEL DANAU TOBA INTERNATIONAL COTTAGE
    MAKAN MALAM DINNER
    ISTIRAHAT
    TOUR PERTAMA BERAKHIR

    "DAY 2 "

    SARAPAN PAGI (BREAKFAST)
    MENAIKI FERRY MELAWAT KE PULAU SAMOSIR
    SINGGAH KE TOMOK MENGENAL SEJARAH SEJARAH TOMOK
    BALIK KEDANAU TOBA
    MAKAN TENGAH HARI
    TOUR KE BRASTAGI ( DALAM PERJALANAN)
    SINGGAH KE PUNCAK LAKE TOBA SIMARJARUNJUNG MAKAN PISANG GORENG SPECIAL SAMBIL MINUM COFFEE
    SINGGAH KE AIR TERJUN SIPISO PISO MELIHAT PEMANDANGAN SIPISO PISO WATERFALL
    CHECK IN HOTEL KAT BRASTAGI
    MAKAN MALAM ( DINNER )
    WISATA MALAM
    TOUR KEDUA BERAKHIR

    "DAY 3 "


    SARAPAN PAGI (BREAKFAST)
    SINGGAH KE BUKIT GUNDALING
    SINGAH KEPASAR BUAH BRASTAGI SAMBIL MENIKMATI JAGUNG REBUS DAN JAGUNG BAKAR DAN BERKENDARA MENAIKI KUDA
    MEMETIK STROWBERRY SENDIRI
    PERJALANAN KEMEDAN
    SINGGAH KEKEDAI BATIK
    CHECK IN HOTEL
    ISTIRAHAT BAGI YANG NAK ISTIRAHAT , BAGI YANG TAK BOLEH PERGI PIJAT TRADISIONAL MEMANJAKAN DIRI DAN RILEX
    MAKAN MALAM ( DINNER )
    KEMBALI KE HOTEL ( ISTIRAHAT )
    "DAY 4 "
    SARAPAN PAGI ( BREAKFAST )
    MELAWAT KE ISTANA MAIMOON
    SHOPPING MAL KOMPLEK
    SHOPPING BIKA AMBON
    KELILING KOTA MEDAN SAMBIL MENUNGGU MASA TRANSFER KE BANDARA AIRPORT KUALANAMU MEDAN



    "HARGA PAKEJ 4H3M / PAX
    RM 449 / PAX (MIN 5 ORANG )


    "PAKEJ INCLUDE
    TRANSPORT FULL AC
    HOTEL 3 STAR , 4 STAR
    BREAKFAST , LUNCH , DINNER
    AIR MINERAL
    DRIVER AND TOUR GUIDE
    FERRY KEPULAU SAMOSIR

    FOR INFORMATION :
    WHATSAPP : +6281361906152 (Saidina Umar)
    FACEBOOK : saidina umar , melancongmedan
    group facebokk : melancongmurahsodap(cuticutiholidays)
    EMAIL : medanhiphop@gmail.com
    blogspot : melancongmurahsodap.blogspot.com

    ReplyDelete
  34. thanks admin untuk promo iklannya ,,bantu bantu yeee...

    ReplyDelete
  35. Hi tea sedap tak agaknya tempat ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap sangat mengilau mata sampai perut tak kenal erti kenyang hahahaha :D

      Delete
  36. Replies
    1. alhamdulillah syukur sangat kan.. bukan selalu

      Delete
  37. alamakk..apsal menu semua sedap2 ni.. baru ja sarapan terbaca entri ni rasa nak makan lagi hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa.. Hotel panggil review makanan.. Ini lah hasil nyer... Sendiri tgk pun jadi lapar hahaha :D

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...