Thursday, 21 November 2013

Gift fom Blogger Jari Manis and Zaza Zehra :D

Assalamualaikum..

Entry ni buat khas untuk Blogger Jari Manis.. di atas souvenir dari Aussie.. dan pada Blogger Zaza Zehra.. di atas pemberian Mug yang comey sesangat ahakss.. thanks a lot.. :D

Dah dapat lama.. tapi sebab trip sebulan ke Borneo..
Tak sempat nak buat entry nie.. Thanks Kak Jari Manis..
Ada apa kat dalam..???
Ini lah dia.. ada Koala sekor dengan Key-chin Gold Cost.. 
Tak dapat pergi Gold Cost Australia..
Dapat souvenir pun jadi la.. terima kasih daun keladi.. :D

Lepas tu.. ada masuk satu peraduan kat blog Zaza Zehra nie.. just kene teka apakah tajuk sesuai untuk satu cerita pendek.. entry tu Nak Menang? Jawap Soalan Mudah Cepat.. siapa ada A, B, C, D lagi tu.. bila dah jawap.. tak sangka pulak menang Mug tu..

Selepas beberapa hari.. secara tak sengaja berkunjung semula ke Blog Zaza Zehra ni.. ada entry baru 5 Pemenang Bertuah Mug.. tup tup.. eh nama Time Traveller ada kat nombor 4.. hehehe.. alhamdulillah senyum panjang sampai ke telinga di buat nyer..


Mula dengan kotak Fragile..
Kemudian balutan surat khabar yang amat tebal..
Dan akhir sekali..


Thanks Zaza.. 
Bersyukur sangat walau baru setahun jagung join jadi blogger nie.. dah dapat ramai kenalan.. dan boleh berkongsi idea dan pengalaman dengan blogger2 yang lebih hebat.. sampai ada yang sudi kasi souvenir dan mug nie hehehee.. again.. thank you so much Kak Jari Manis dan Zaza Zehra..  :D 

50 comments:

  1. comelnya koala tu.. :) hehehe... simpan baik2 naa.. buat minum kopi..hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah Koala tu comey.. belum sangkut kat pensil lagi :D
      Sayang la pulak nk guna mug tu.. ada dalam almari lagi.. :D

      Delete
  2. wahh..dapat tiga hadiah..tahniah, tahniah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah ikhlas berkawan.. insyallah ada balasan baik :D

      Delete
  3. Sama-sama...alahh..tak perlu lah kuar kan entry khas tu..malu ahkak tau..sobiner biasa2 jer...thanks a lottttttt coz kirim POSKAD pada akak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ish mesti la kene buat entry khas.. sebab nk berterima kasih :D
      sama2.. tapi poskad biasa2 jer nak bandingkan dengan souvenir akak yg jauh lebih baik..

      Delete
  4. Dah travel sana sini betul sampai Gold Coast kisahnya ye... tak apa kakak percaya satu hari akan tiba sanalah tu... masa tu kena belikan kakak pulak kaola bear hihi...

    Indahnya sebuah persahabatan walau sekadar di alam maya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gold Cost belum ada rezeki la kak zakie.. insyallah mudah2han sampai la sana satu hari nanti.. ahakss koala besar.. insyallah kalau ada rezeki ada la kan.. :D
      Persahabatan kan suatu yg mahal..kene hargai..

      Delete
  5. wahhh kemain lagi dapat souvenir ngan hadiah yerk... :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.. lepas nie kene kasi pada orang pulak :D

      Delete
  6. Replies
    1. Alaaa.. dia lagi untung kot :D

      Delete
    2. untungla dia dpt byk hadiah free dr blogger femes.

      Delete
    3. Alaa... Encik Femes Henry Fox..
      lagi untung kot.. peminat seluruh pelusuk dunia kot... hehehee..

      Delete
  7. Tuah badan.. balik dari travel dpt pulak souvenir dari kawan2 blog..
    Mula2 nampak nama Zaza tu ingat kan saya.. ohh rupanya Zaza Zehra :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah tuah badan .. betul tu :D
      oh lupa ada Zaza lain yang famous jugak.. nasib tulis zaza zehra hehehee..

      Delete
  8. wow...bertuahnya dia...rakan alam maya tapi hadiah di alam nyata. best best :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.. berkawan ikhlas .. boleh jadi nyata kan :D hehehehee..

      Delete
  9. Was really looking forward on the blog entry utk your recent Borneo trip. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ho... insyallah tengah usaha kan ni.. hope boleh siapkan secepat mungkin :D

      Delete
  10. hadiah yg dua2nya sgt comel..opps tiga sekali kan dpt?hehe

    tu yg best ada blog,org tak kenal pun boleh tiba2 bagi hadiah...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niat tambah kenalan .. berkongsi pengalaman insyallah adala baik nyer..
      walau tak kenal di alam nyata kan.. :D

      Delete
  11. Tahniah. Tu yg untung bila ber blog. Cute mug tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih.. untung bila guna dgn cara baik :D
      aah memang cute mug tu :D

      Delete
  12. comelnya mug dari zaza tu. Nanti awak mesti malu2 nak guna mug tu depan kawan2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malu..???? tak la.. bangga lagi ada la.. sebab mug tu bukan boleh beli .. :D

      Delete
  13. salam..

    wahh ni lagi untungg niii ^o^ dapat mug comel lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam..
      huhuhuuu... alaa.. dia lagi hebat.. mesti lagi untung .. aah mug tu memang comey.. tak sanggup nak pakai hahahaa.. :P

      Delete
  14. Wah TT..... rezeki datang nampaknya.....jeles Okje..... apa tun tahniah yeh....Tulahkan memang tak rugi berblog...selain dapat berkongsi pengalaman,....dapat pulak souvenir!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. rezeki itu di mana2 :D ala kak hainom mesti dpt lagi banyak.. blogger senior kata kan .. berkongsi pengalaman pun dapat balasan yer :D

      Delete
  15. en.travel untung la dapat patong kola comel tu..jangan lupa gantung kat beg ye ..cawan tu pun comel sangat..lepas ni rajin2 minum air dah ada cawan baru :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh koala tu untuk sangkut hujung pensil tau pen la.. letak kat beg hilang la dia lagi hahahaa.. :P
      terima kasih atas nasihat itu.. insyallah akan minum air byk2 :D

      Delete
  16. wah bestnya..... indahnya persahabatan alam maya ni kan!
    mug tu comey secomel pemilik blognya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Indah persahabatan ni tak boleh di jual beli..
      aah comey kan mug tu .. dgn pemilik nyer hahahaa :P

      Delete
  17. wahhh! bestnya dpt hadiah dr overseas! teringin nak ade jugak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huh jari masam??? apakah.. memang real or sebab tajuk jari manis?? hahahaa..
      berbloging la mana tahu rezeki murah kan :D

      Delete
  18. Alhamdulillah rezeki..

    Aussie tu sure nanti TT dapat ke sana jugak.. kan suka travel :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. insyallah moga rezeki murah dapat ke Aussie :D

      Delete
  19. waaaaahhh.. tahniahhh.. teman jeles giler2 ni tauuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih.. alaa.. ntah2 dia lagi banyak dapat kot.. kan dia femes sesangat..:D

      Delete
  20. hahahaha.. femes?? maaaa na adaaa.. tak kira, belah dua mug ni, kita share.. okeh?? ha2

    ReplyDelete
    Replies
    1. uhh.. belah dua..??? uishh tak sanggup..nak buat kopi pun tak snggup ini kan di belah hahahaha :P

      Delete
  21. wawww...

    untung yer dapat hadiah......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berkawan ikhlas insyallah kita kan di hargai :D

      Delete
  22. comel2...untung laaa...usahkan dapat g aus nk dapat keychain pn xda..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah berkat dalam berblog kenal ramai orang :D
      tak dapat pi aussie.. dapat keychain pun jadi la hehehe

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...