Thursday, 30 January 2014

Malaysia Sosial Media Week 2014


Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia untuk semua..


Ada dengar tak mengenai Malaysia Sosial Media Week 2014 ni.. untuk yang belum mengetahui mengenainya boleh la melayari ke website rasmi klik sini MSMW 2014..  ianya akan berlangsung dari 24th February - 1st March 2014 di Sunway Pyramid Convention Centre.. Pada yang berminat masih boleh berdaftar secara percuma di online..

ENGAGE, EDUCATE & ENTERTAIN Yourself ! Social media has dramatically altered the way we think and act. The manic pace it has set leaves most of us dumbfounded. Our annual Malaysia Social Media Week, with its august speakers seeks to demystify the world of social media. Having garnered a huge success from previous editions, this national conference connecting people regarding content and conversations on emerging trends in social and mobile media, unfolds yet another striking edition. 

MSMW’s theme “Engage, Educate & Entertain”, reflects the role of social media as a catalyst in stirring the cultural, political, economic and social development of a nation. The theme encourages thousands of individuals and organisations to project, orchestrate and execute original ideas- through social media. Wildly popular and happening, the third chapter of the Malaysia Social Media Week (MSMW) 2014 is no longer a mere event- it’s a movement!

Apa-apa pun yang aku nak sampaikan di sini ialah.. Blog Travel My Way ini telah dicalonkan di "Best Travel Blog Category" (klik).. Nampak di situ ramai blogger2 travel yang otai, yang hebat2.. dari kenalan mahupun yang belum di kenali.. Namun biarlah takdir yang menentukan.. jika ada rezeki di situ.. 

Terdapat "14 Category" kesemuanya yang di pertandingkan untuk WORLD BLOGGERS AND SOCIAL MEDIA AWARDS.. Bolehlah mengundi untuk blog kegemaran anda pada setiap bahagian.. Dan hanya boleh mengundi sekali sahaja untuk setiap ketegori yang dipertandingkan.. Pengundian akan bermula dari 1st February 2014 hingga 10th February 2014.. Sekian terima kasih :D

81 comments:

  1. Assalamualaikum, in shaa Allah nanti sheila datang vote kamu ye. semoga murah rezeki (",)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam .. thank you.. tunggu la 1st February nanti untuk vote :D

      Delete
  2. wahhh bravo2
    congrat tercalon
    mmg layaklah kut nak menang
    nti menang igtlah weols di sini ahaks
    gud luck

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah kalau menang buat apa nak lupa kawan2 kan :D
      thanks for the wish .. :D

      Delete
  3. Good luck..V for vote and victory..InsyaAllah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ingatkan V for Vendeta hahhaha :P

      Delete
    2. ambik idea dari situ..hehe..huruf yg sama...tingkatkan kempen anda..work hard, pray hard..

      Delete
    3. Insyallah will the best and pray hard to.. ikut adat bila dah tercalon nie :D

      Delete
  4. Tahniah dicalonkan...selamat maju jaya...didoakan menang....Amiin.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah di calonkan maka adat la nak minta sokongan .. terima Kasih Puan Fauzeyah di atas sokongan dan doa :D

      Delete
  5. Semoga berjaya mengenggam anugerah ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih atas sokongan Tuan Bahrain :D

      Delete
  6. All the best and surely will be voting for you (^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks so much Saerah80 :D
      1st february will start voting day :D

      Delete
  7. tahniah bro..aq akan undi dan suport ko bro..good luck..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh mcm mana nak undinya bro? tekan2 x de apa yg kluar pun? :)

      Delete
    2. Thanks Tuan Sobri Yaacob.. undi start 1st February 2014 nanti sampai 10 th february..
      Nanti kalau 1st February nanti buka ada lah tempat vote tu :D

      Delete
  8. wah wah wah...makin glemer!tahniah!hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ish mana ada glamour nyer Kak DJ.. kecik mcm semut jer ada la hahaha :P
      pape pun thanks :D

      Delete
  9. insyaallah...ingatkan zaza untuk undi.. :) semoga berjaya ya afif..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima Kasih Zaza Zehra :D
      thanks for the wish :D

      Delete
  10. Wah...dah masuk dalam senarai calon tu..semoga berjaya..ok2..nanti akak vote tuk nko ek..akak pun nk daftar lah..nk cuba nasib heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah la Kak JM.. mencuba nasib jer pun.. tak tahu tetiba ada suggestion dan nominated dari orang yang baca blog nie.. syukur alhamdulillah la.. :D

      Delete
  11. tahniah and moga moga moga berjaya...amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima Kasih Mrs Smile.. moga berjaya amin :D

      Delete
  12. Mabruk! ya maulana...dh tercalon tu insyaAllah da hrpn..pengembaraan yg membawa seribu mkna dlm diri(^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pengembaraan hidup realiti kehidupan.. :D
      Moga2 ada rezeki di situ terima kasih :D

      Delete
  13. Alhamdulillah & Tahniah ya...Semoga berjaya...

    ReplyDelete
  14. semoga saja berjaya dan menang yaaa.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pengundian telah bermula hari ini.. 1st February 2014.. :D
      Mohon undi yer terima kasih :D

      Delete
  15. Tahniah terpilih dan semoga berjaya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih .. :D sila undi saya yer :D

      Delete
  16. Undi ? X nak lah . Hahah . Okayy2 . Tolong kwan punye pasal . Lagi 45 votes from sarawak :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok thanks Cik Myaf :D .. thanks sudi tolong mengundi :D

      Delete
  17. Good luck ye :)

    MJ dah sign up, bila dah dapat email confirm I will vote 4 U k :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima Kasih Kak Myra Jay :)
      Minta rakan2 dan ahli keluarga yang lain juga undi yer :D

      Delete
  18. good luck and all the best..petang nanti aku register and nnt aku vote blog ko sekali..ada beberapa rakan blogger gak yang tercalon tapi berlainan ketegori laa..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima Kasih Tuan Azlan Strider :)
      Terima kasih di atas jasa baik..Moga Allah membalas nyer dengan nikmat kebaikan juga :D

      Delete
  19. wooow... tahniah Afif.. semoga berjaya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Goiq .. jangan lupa undi aku goiq ya.. :D

      Delete
  20. Waaaa sudah maju ke depan...
    congratsss.. hope menang :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah akan berusaha sesbaik2 nyer.. :D
      Minta undi yer Kak Dekdaa :D... pastu husband and anak2 semua undi :D

      Delete
  21. Tahniah yer..and good luck too....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuan Faizal Fredley :D
      Terima kasih sudi datang berkunjung di sini... tahniah untuk Tuan Faizal juga :D

      Delete
  22. Replies
    1. Terima Kasih Ren :D
      Mohon juga undi dari Tuan Ren hahahaaa.. :D

      Delete
  23. Tahniah atas pencalonan and good luck! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih khai.. ada masuk mana2 ketegori tak? :D

      Delete
    2. Kategori sama dengan hangla. Haha

      Delete
    3. Hahahaa.. comment balas ni sebelum check siapa dlm ketegori tu hahahaa.. :D

      Delete
  24. tahniah adik akak... tapi awak akak klik tak boleh yerk...
    selamat berjaya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak boleh ke Kak Cho Zila..??? Akak kene buat registration sebelum boleh mengundi.. klik pada button vote tu dan sign up mudah iaitu nama, email dan no phone.. selepas submit MSMW2014 akan send email..

      Dan dalam email tu ada link.. klik link tu dan pergi pada Best Travel Blog dan vote Timetravelafif.blogspot.. jika button vote bertukar warna ke merah.. maka it's Done..!!

      Terima Kasih .. :D

      Delete
  25. wahhh ade tercalon? congratulations!
    moga ada rezki nti ye..amin. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mohon undi blog ni yer Cik Yaya.. :D
      Alhamdulillah tercalon.. doakan lah ada rezeki saya...

      Delete
  26. Dik.....akak dah vote yek!...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Kak Hainom OKje... terharu sungguh.. terima kasih yer. :D
      Mohon minta yang lain kiri kanan undi yer :D

      Delete
  27. Replies
    1. Alhamdulillah terima kasih Tuan Khairuddin Lim :D

      Delete
  28. tau ada social media week tu...cuma x pergi jer....apa2 pun dah vote...gud luck k...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi mengundi Noe.. thanks for your wish :D

      Delete
  29. Salam Jumaat bro..dah selesai mengundi blog ko for MSMW...Good luck and all the best bro...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Jumaat juga Bro.. :D alhamdulillah terima kasih sudi mengundi.. harap boleh minta kenalan juga undi yer :D

      Delete
  30. teman pun tercalon gak.. hi2.. best lifestyle blog.. tapi segan nak promote.. ada ke org nak undi teman ni? huk3

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye ker.. kenapa tak bgitau awal2.. boleh bagi 2 undi kat tenku butang huhuh..
      ala promote jer.. adat la kalah menang tu hehehee :D

      Delete
  31. nanti ada masa teman vote blog ni yea.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa.. mana boleh vote dah.. 10 Feb 2014 adalah hari terakhir pengundian huhuhu.. :P

      Delete
  32. wahh hebakk.. dicalonkan eh... good luck k!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah tercalon pun dah bersyukur :D
      Thanks :D

      Delete
  33. I've voted for you :D Good luck Abang Afif :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima Kasih Khair Zawawi :D
      Wish me all the best :D

      Delete
  34. tahniah.. ramai blogger tercalon tp kategori lain2. ala dh deactive fb la. huhu. semoga berjaya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tidak perlukan account facebook tapi guna email untuk vote.. by the way masa untuk pengundian pun dah abis :D

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...