Wednesday, 2 April 2014

Kembara England : Part 3 - Arsenal & Tottenham Stadium

Sambungan Dari Kembara England : Part 2 - Royal Observatory Greenwich

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia :D

Lama aku bertukar topik dari entry Kembara England ni ke tajuk2 lain.. Mula2 start tulis ingatkan boleh habiskan kisah 3 minggu aku di UK.. tapi baru publish 2 entry dah lari topik lain.. Pada masa yang sama mungkin juga sebab tiada masa sangat nak update entry Kembara England Part 3 ni.. Alhamdulillah mak pun dah nampak sihat dari kesakitan - terima kasih pada yang mendoakan.. :D

Okay.. Back to our main story here.. Untuk hari keberapa di London.. Aku pun dah tak ingat mungkin hari ke3 atau ke4.. Abang aku kata hari ni dia free sebab semalam dia dah selesai satu paper exam.. untuk rileks tension sket sebelum next paper.. Dia ajak aku pergi jalan2 di Stadium Arsenal.. excited jugak la kan.. even aku bukan peminat Arsenal pun.. Well we here.. London Bro.. tour je la kan :D


Walau aku bukan peminat Arsenal.. Sampai sini berkobar2 semangat hahahaa :D

Berbeza antara kelab mahal dan kelab murah.. boleh nampak kemegahan dan keindahan Stadium kelab2 mahal seperti Arsenal dan Chelsea.. jauh beza dengan Stadium Fulham, QPR mahu pun Tottenham.. Stadium lain aku tak leh comment sebab tak pernah tengok dengan mata sendiri.. Tapi kalau Stadium MU tu confirm la hebat jugak.. kelab gergasi lah katakan.. :D

Okay.. Memandangkan harga untuk tour Stadium Arsenal terlalu mahal maka aku dan abg adi decide kita berjalan sekeliling sahaja dan pergi ke kedai souvenir.. dan macam biasa kami target fridge magnet la.. benda lain tak minat sangat nak beli.. apa pun terima kasih kepada bos aku di South Africa ( Tuan Raphy Radzi ) sebab belikan aku tshirt Arsenal F.C ni.. Dapat la aku pakai masa melawat stadium nie hehehee..


This is only for Arsenal Fan Club.. Wiiiiii... :D
Macam - macam ada.. pilih bang pilih kak.. jangan segan silu yer :P
Rambang mata.. Terperdaya jugak aku akhir nyer hahahaa.. :P

HARGA TOUR DI STADIUM ARSENAL

Adult : Tour & Museum £18.00 - Museum Only £7.50 - Legends Tour £37.50
Junior under 16 : Tour & Museum £9.50 - Museum Only £4.50 - Legends Tour £18.50
Family Ticket 2 Adult + 2 Children : Tour & Museum £44.00
Group Rate - Adult (10 or more) : £16.20 per person - Junior (10 or more) : £8.55
Education Visit, Teachers & Students : Please email - tours@arsenal.co.uk



LEGENDS TOUR


To make the visit to Emirates Stadium truly unforgettable, why not join one of our fantastic Legends Tours You will be shown around by a hero from our glittering past who will reveal his thoughts on the current team, his playing days and any news from the inner sanctum of Arsenal Football Club. You will also receive a personalized signed photo of the Legend and a limited edition Legends Tour gift.

The Arsenal Legends currently taking tours include:
  • 1971 FA Cup hero Charlie George
  • Arsenal centurion and Double winner John Radford
  • 1987 League Cup winning captain, Kenny Sansom
  • Cult hero and 1989 League winner, Perry Groves
  • Plus Legendary right back, Lee Dixon

Well.. Adik Abang kan.. so muka dan perangai sama sket la hahahaaa.. :D


THE ARSENAL MUSEUM


Both self-guided and Legend tours includes a trip to the spectacular, interactive Arsenal Museum which includes exclusive exhibits including Michael Thomas' boots from Anfield '89, Charlie George's 1971 FA Cup final shirt and Alan Smith's shirt from 1994's European Cup Winners Cup Final. Plus much more.

Habis kami jelajah setiap penjuru Stadium Arsenal ni dan membeli di souvenir shop - aku amik fridge magnet jer.. Kami membuka langkah ke jalan utama.. Abg Adi ajak aku naik bas dan kami turun betul2 di depan Tottenham Stadium.. Agak besar tapi tak la sehebat Stadium Arsenal.. 


Keadaan persekitaran di Stadium Arsenal..


TOTTENHAM STADIUM - THE HOT SPURS

Address -  Tottenham Hotspur Football Club, Bill Nicholson Way,
                  748 High Road, Tottenham, London, N17 0AP

Sebuah stadium bola yang nampak simple dari luar seperti sebuah bangunan kilang petak empat segi tapi di dalam terlalu megah dengan peralatan.. Biasa la tu.. satu dunia nak tengok perlawanan bola.. so dalam kene kasi cantik ma.. luar camera tak ada amik itu gambar hahahaa.. 

First thing bila kami sampai.. semestinya souvenir shop.. ntah macam mana ada satu jer fridge magnet dan abang aku dapat grab dulu.. ish menyesal.. nak merayu macam tak best pulak hahahaa.. maka terpaksa la aku amik satu jenis pelekat ala2 fridge magnet.. bukan rezeki nama nya.. boleh tahan jugak la rambang mata tengok tshirt yang dilelong..


Lakaran di masa hadapan.. aku rasa la :P
Bersama dengan peminat Tottenham.. :D

HARGA TOUR STADIUM TOTTENHAM

Classic Tour :  Adult £20.00 - Member Adult £13.50 - Juniors (Under 16) £9.00 - Senior £11.00 - 
Family Ticket 2 Adult + 2 Children £47.50
Legend Tour : Adult £40.00 - Children £20.00
VIP Tour : Maximum 4 people £150.00
Lunch Tour : £45.00 per person
Group Tour : Please email : gary.belsham@tottenhamhotspur.com


DIRECTION BY TRAIN, TUBE AND CAR.
  • White Hart Lane mainline station is four minutes walk from the stadium, with regular services that connect to the Victoria Line tube service via Seven Sisters.
  • Northumberland Park mainline station is eight minutes walk from the stadium, with regular services that connect to the Victoria line tube service at Tottenham Hale station.
  • Trains run from both White Hart Lane and Northumberland Park stations to Liverpool Street Station and direct trains take about 20 minutes.
  • There are a number of excellent bus services from Seven Sisters running past the stadium entrance. A taxi rank is available at Tottenham Hale Station.
  • The stadium is located on Tottenham High Road and is one mile south of the A406 (North Circular).
  • You can easily join the A406 from the M25 (junction 25) and the A10. The M25 is 15 - 20 minutes from the stadium.
  • From the City, follow the A10 to Bruce Grove, then straight on to the High Road.
  • However, most journeys to the Lane will be quicker and more reliable by public transport.

Yang best nyer semua items macam tengah dilelong huhuuu...
Bersuka ria di Kedai Rasmi  -  Tottenham Souvenir Shop..



HISTORY OF WHITE HART LANE - TOTTENHAM

The Club first came to this our present site in 1899 when it was a disused nursery owned by the brewers Charrington. The local land was well known for its superb growing conditions and a landlord of the White Hart public house in the 1890s, George Beckwith, had set up a nursery on the site behind his pub at 750 High Road. The land was rented from the brewery and a pitch prepared by groundsman John Over.

The profits of 1921 FA Cup win were used to build a split-level covered terrace at the Paxton Road end and, two years later, the Park Lane end was similarly developed at a cost of over £3,000. Leitch was again involved in their design that increased the capacity to around 58,000 with room for 40,000 under cover.

In 1921 the Club purchased the Red House at the front of the ground, which had been used as a restaurant and coffee house for many years, and converted it into the club offices. However, it was not until 1937 that the Club's registered offices changed from the original 750 High Road to number 748.


Everything - Tottenham - The Hot Spur :D
Terbeli jugak setelah tergoda.. dan terbayar di kaunter hahahaa  :P 

Another new floodlighting system was introduced in 1972 at a cost of £26,000. A year later the West and South Stands were linked with an additional 700 seats. The old West Stand was demolished in November 1980 and replaced 15 months later by the present structure, officially opened on February 6, 1982 for the match against Wolverhampton Wanderers.

Following a rights issue in 1996, capital was raised to build a new upper tier on the Paxton Road Members Stand that was completed at the end of the 1997/8 season. This also incorporated the second Jumbotron screen and has increased ground capacity to approximately 36,240.. Sumber Google.. :D

116 comments:

  1. Bahagianya bang Afif sudah ke emirates Stadium. Arsenal adalah tim favorite saya. suatu saat nanti saya harus ke emirates stadium. bila ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti la bahagia.. selama nie kan hanya melihat di televisyen heheheee..
      Insyallah jika sudah ada rezeki nya pasti suatu hari nanti akan ke sana juga Gunadi Fridaus :D

      Delete
  2. banyak pengalaman kita peroleh bila travel kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah itu la kelebihan nyer .. yang pasti bila kita tahu nak menggunakan nyer :D

      Delete
  3. Assalamualaikum afif, fuhh bestnya... jeles tau tengok orang travel. hee singgah menabung ford sini~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam Sheila Salim :D..
      Tak apa la.. ia akan menambahkan lg inspirasi untuk travel :D

      Delete
    2. betul tu.. in shaa Allah. semoga murah rezeki dapat jelajah negara orang. singgah menabung digi sini~~~

      Delete
    3. Terima kasih Sheila Salim.. moga rezeki anda jua dimurahkan dalam merentasi pengembaraan di negara orang .. :D

      Delete
  4. walaupun aq bro bkan hard fan arsenal.. tapi kalau dapat p sana.. memg sakan la aku perposing gambar2 ha..ha..alhamdulilah ko beransur sihat..amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lah.. sama lah kita bukan lah fan diorang tapi sampai sana posing je la kan hahaha :P
      yep alhamdulillah.. ada fb tak? nanti email kat afif_4ht@hotmail.com k

      Delete
    2. sory lama x singgah ke sini.. maklumlah bz ha..ha.. tau tak pe.. yg penting gambar tetap kena ada...ok..ok.. ada fb.. nanti ko searh sobri yaacob kalau x dapat cuba email aku saber_9120@yahoo.com.my kalau x dapat juga.. nanti ko like page blog aku yg ada kat blog aku.. tu.. :P he..he

      Delete
    3. Aku pun sama busy jugak nie.. parah nak buat blog walking la nie.. sibuk dengan preparation for next mission.. hope semua ok la.. :D
      ok nanti akan try dapatkan Tuan Sobri di dalam fb senang nak berkomunikasi insyallah..

      Delete
    4. orite bro.. ok jangan lupa add aku.. nak p mana bro.. next mission.. ? klau x jmpa jugak add we chat aq.. sobri yaacob :)

      Delete
    5. Sorry baru balik dari hutan.. ni baru ada masa nak check up email bagai.. ok will add u in other alam maya network :D

      Delete
    6. owh patutlah...ok bro..jangan lupa add..
      im with the next entry..mesti story tarzan ni ha..ha

      Delete
    7. Insyallah tak lupa... ni pun tgh terkejar2 ni huhuhuuuu..
      Ok jugak boleh jadi tarzan lepas ni dm next entry.. :D

      Delete
  5. tak tau pape psl bola, so tak paham...hahaha dulu ada mmber laki ckp kalo ko pi UK nanti wajib pi tau stadium bola diorg...hahaha harus la tak kan...kalo pi pun pi manchester uni je kot...sbb tu je yg kenal sbb ada beckham dolu2...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tahu pasal bole tak semestinya tak perlu amik tahu hehehee.. itu lah stadium pun macam interesting place untuk dilawati hehehe... Manchester jauh nun kat atas dari London.. tapi ye loh kalau dah minit tu snggup gak ke sana kan :D

      Delete
  6. npk sgt uols mmg excited smpi lompat2 kangaroo hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Excited la Kak El oiiii... Sekali jer nak sampai ni hehehee... bukan benda belakang rumah huhuuu :D

      Delete
  7. Betul3. walau bukan peminat Arsenal.. dah sampai tu.. tetiba mcm bersemengat jugak. hehe. layan kan je. siap beli few jersey & bags lah sebab ada sale :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lah bila sampai semangat dia lebih dari penyokong mereka sendiri hahahaa..
      SO kita layannn jer zassss hahahaa... itu lah banyak pulak sale nyer :D

      Delete
  8. hui. minat totenham hotspurs ka.
    tapi tu la kalau tak minat pun..saya pun still akan posing-posing sakan kat sini. hehe.

    sakit apa afif ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh tak ada la.. Arsenal pun kita tak minat ini kan Tottenham hahahaa :P
      Mesti la nak posing2.. kalau tak rugi la nanti hehehee... mak hari tu denggi pastu sesak nafas.. but alhamdllh skrng dah sihat banyak...:D

      Delete
    2. alhamdulillah.
      afif. email awak yang hotmail tu ke?
      kita ada email awak ke hotmail tu..pelis check? tenkiu.

      Delete
    3. Aah email afif_4ht@hotmail,com.. okay dah baca will reply to u back as soon i back from Perak this sunday ..

      Delete
  9. If liverpool with Ynwa , yes nice entry since had fav team arsenal COYG - come on you gunners. Send my regards to arsene wenger . The art and architect of arsenal

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank You.. Sorry can't send the regards to arsene wenger.. hehehee
      Yeap the architect of emirate stadium very beautiful.. :D

      Delete
  10. yang baju merah tu nampak berisi sikit..ke itu Abang..hehe..

    arsenal vs hotspur...hmm..sokong Aston Villa..haha..dulu belajar kat Birmingham, duduk area Aston..gi tour stadium di Villa Park...tapi tak sehebat dua2 stadium ni lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang baju merah tu ntah sape ntah.. memang dia berisi sebab ini ONCE UPON A TIME hahahahaaa... oh dulu belajar di Birmingham ker... itu lah ada singgah sana tapi tak jumpa Stadium Aston Villa tu huhuhuuu :D

      Delete
  11. amboi2.. tak sempat nak kirim fridge magnet or keychain dr sana. aduyaiiii terliur da tgk ni..

    heheheheh just kidding ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh tak sempat ker.. hehehe selamat la .. insyallah next time... :D

      Delete
  12. pergh.. menangis tengok stadium & barang2 arsenal. haha. mcm nak terbang p sana je.
    xtahu lak, stadiu, die cantik jgak =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lah... masuk kedai rambang jugak la even ada tanda harga pound kan ... nasib baik still boleh behave lagi kan kihkhikhihh... :D

      Delete
  13. akak pun tumpang nak nangis ni...
    sebab nya suka tgok pemuda travel sampai jauh sinun (hahahaha)
    nice pic!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aik jangan la nak nangis ...abis la sedih semua hahhaaa..
      Alhamdulillah kak.. ada rezeki untuk kita melihat ke tempat orang :D thanks

      Delete
  14. aaaaahhhhhh... saya Gooners :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh goiq kamu peminat tegar Gunners ya :D

      Delete
  15. belom berkesempatan nak buat stadium tour nih. kene buat jugaklah nampaknya. kat sini ade Aston Villa stadium. takdela cantik mana pun. hiks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak apa Bro John.. slow2.. insyallah sket2 lepas tu mesti dapat pergi semua tu hehehee.. :D .. Is not matter about cantik tak stadium tu.. but is about Football mate hahaha :D

      Delete
  16. wah....dengan merah lagi bergaya sakan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alang2 dah ada baju gunners kan.. kita pakai la... nampak sket macam fanatik fan :P

      Delete
  17. Saya akan bertambah jeles kalu bro pakai jersi diorang kat stadium diorang....tapi.. mujur bro tak buat. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada gambar pakai jersi tapi masa testing jer la .. so tak posing sgt tak lawa hahahaa...
      Tunggu sampai di Stadium kelab yang kita minat baru la posing betul2 hahahaa..

      Delete
  18. Ewah! Pergi Emirates Stadium, pakai baju Gunners. Pergi White Hart Lane, terus pakai jaket nak cover baju Gunners tu kan? Memang dasar betul... Hahaha! Tapi mmg better macam tu sebab rivalry diorg mmg kuat, siap boleh gaduh2 tepi jalan kalau salah masuk kawasan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti la pakai jaket.. kalau tak mau kene balun dengan penykong White Hart Lane heheee.. kita nak melawat kawasan nak posing2 tak kan tak boleh kan hahaaa...

      Delete
  19. banyaknyer tempat nak dilawat tapi semuapun kena bayar yerk.. kena duit banyak gak kalau ke situpun... isyh patutler kayakan...
    akakpun tak berapa pandai tentang pasukan bola sepakni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab saya tak ada duit la saya tak dapat nak masuk.. sekadar melihat dari luar jer :D
      Saya memang tak malu nak ngaku kaki bangku hahahaa tgk suka la :P

      Delete
  20. Nak jenjalan sana poket kena tebal ha baru syiok kan..
    Huntonglaaa ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la.. kalau poket tak tebal jadi macam saya la.. buat ala kadar jer la huhuuu... :P
      Apa pun syukur dah sampai sana boleh lihat dengan mata sendiri :D

      Delete
    2. Cheq kalu poket tak berapa tebal dok rumah jela..hukhuk :)

      Delete
    3. Kehidupan kene ada produktif.. Nak something kita kene lah berusaha dengan baik.. berdoa insyallah ada jalan mudah untuk kita :D

      Delete
  21. kalau ke stamford bridge (stadium chelsea), boleh gak saya kirim souvenier..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh stadium dah lepas di entry kembara england part 1 hehee..
      Nasib baik dah lepas kalau dok kene dah beli extra hahaaa.. :D

      http://timetravelafif.blogspot.com/2014/03/kembara-england-part-1-setiba-di.html

      Delete
  22. asyik terbeli jer , nak balik terhabis duit lak yer ... travel ni sesuai beli benda yg mudah utk masuk dlm beg .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah masih lagi terkawal nafsu dalam membeli walau mata dah rambang :D
      Itu lah travel backpack ni tak boleh sesuka hati nanti berat pula nak mengangkut nyer huhu..

      Delete
  23. memang boleh rambang mata tengok souvenier tu.. ada beli FM lebih untuk akak tak? hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa akak.. Masa ni bajet cukup2 makan jer... mata mana yang tak rabun kan dalam membeli barang yg di beri diskaun :D heheheheee...

      Delete
  24. impian dan cita2 nak jejak kaki ke stadium Liverpool... hehe.... seronoknya awk dapat keliling semua tempat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun cita2 nak pijak semua stadium.. but apa yang sempat dan mampu je la saya jejak heheee.. :D

      Delete
  25. sib baik moon x jeles... klu MU mesti dah jeles nie... muahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ye ker kalau MU baru nak jeles??? muahahahaaa :P

      Delete
  26. Those jerseys are a steal! Rasanya kalau convert the original price to RM pun still much, much cheaper than the ones sold locally right?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes u are right even u convert to RM it still much cheaper from Malaysia :D

      Delete
  27. mrs yang pompuan ni pun walau tak minat bola sangat ala acah acah manja jer tapi kalau datang sini harus esaited semacam!

    eeeh eeh budak baju merah tu nampak agak semangat sikit badan dalam nie hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu.. pelancong lain pun sama jugak .. tahu diornag tak tahu minat bola tapi sampai stadium terus satu geng amik gambar hahahaa.. ( time ni memang tgh semangat sket hahaaa.. )

      Delete
  28. Sakan sunggguh aksi2 bergambar, kalah Next Top Model. Siap lompat2 bagai..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau tak pe.. well will always be the best kan hahahaa :D
      Loncat tu kan trademark time traveller hahaha :P

      Delete
  29. ni yang jeless ni.. hihi.. posing sakan nohhhh... bila la nak sampai.. tapi, kalau tak berpeluang ke sana, dapat cenderahati , ok gak kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangn jealous sangat bahaya hahahaa.. kene la posing sakan bukan selalu mai.. kalau belakang rumah tak ada la hahahaa.. cenderahati? aah betul jugak tu kan :D

      Delete
  30. Sempat ke Stadium Arsenal jeh dulu....tu yang paling dekat dan senang nak sampai..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau tak pe.. tapi stadium tottenham dekat jer dengan arsenal naik satu bas jer tak sampai 10 minit sampai :D

      Delete
  31. harga tiket utk stadium tour tu tottenham lagi mahal drpd stadium arsenal ye. dah la dr luar nampak mcm lombong bijih timah je hehe,.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehee.. memang la nampak macam lombong biji timah tapi kalau tengok dari dalam fuh memang hebat bertaraf dunia la hahahaa.. tapi tak tahu nape lebih mahal :P

      Delete
  32. ai likeeee gmbr lompat ituewwwwww :) ohsem traveller!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Well kene la happy.. enjoy the environment .. feel the way it suppose to be :D hehee..

      Delete
  33. en.travel!! heee amboiii sakan noooooo..pergi UK pulak..alahaii taip kali masuk blog ni bercucuran air mata..bestnyaaa..semua tempat menarikkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Aya Zuki.. lama tak dengar kabar.. eh sakan apa nyer.. biasa je la hahahaa.. :P
      Bercucur air mata .. agak teruk tu.. nanti kita masak cucur ek hahaha...

      Delete
  34. Congrats on the recent win in MSMW, keep on travelling!

    ReplyDelete
    Replies
    1. DAS Certification Malaysia..!!!! thank you so much to have your comment here :D
      Yes will keep travelling and share my experience to all readers here :D

      Delete
  35. Alahhhhh....tendang tendang bola ni ...okje kurang minat le TT...tak tau nk komen ape...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun kaki bangku Kak Hainom Okjer.. tapi biasa la tak tahu tak semesti nya tak minat kan hahaha.. tendang je bola tu kisah apa :P

      Delete
  36. woaahh.. aku peminat Arsenal ni. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ye ker.. bagus la.. The Gunners la nie hahahaa... :D

      Delete
  37. Dengki, tak mau komen panjang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aduh.. jangan dengki mas.. bisa di bawa bincang hahahaa.. :P

      Delete
  38. amboi..smart betul baju..hehe.. lama xdtg ni.. :) baju bola tuk zaza xde ke ni..hahaha :P

    seronok tgk afif byk pgalaman kt negara org.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aik baju ygdipakai tu biasa jer.. yang di jual tu luar biasa sket hahahaa.. :D
      Baju untuk zaza ?? erkkk hahahaa.. insyallah kalau ada rezeki nanti.. alhamdulillah pengalaman di tempat orang kita kongsi di sini :D

      Delete
  39. Ada juga 'terbeli' & 'terbayar' eh?
    Nasib baik kejadian 'terbetul' & tak 'termimpi' beli kekeke.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lah pasal tempat orang kadang2 memang begitu.. terbeli dan terbayar hahaaa.. :P
      kihkihhh terbetul dan termimpi pun boleh la kot :P

      Delete
  40. Kak Lily dari TravelholicAwesome melawat blog. gitewwww.... ehhehehhe....

    I have been to only one, FBC (Barcelona team), Madrid tak gi. huhuhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Kak Lily.. terharu nyer bila ada ahli TravelholicAwesome datang singgah menyinggah disini :D oh stadium Barcelona.. mesti best kan :D

      Delete
  41. wohaaa..aku walau x minat arsenal tp tetap nak pergi kalau berpeluang...best lah bro leh jalan jauh2....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lah dah kata berkunjung ke tempat orang kan.. mau tak mau kita layan semua tempat menarik :D alhamdulillah rezeki .. insyallah tuan juga dimurahkan rezeki sy doakan :D

      Delete
  42. Terbeli ek??? akak ingatkan pompuan jer slalu terbeli agagaga

    Sronok dapat peluang jenjalan gitu.. kalau akak bawak abang nih mesti senyum smp nak putus telinga hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa... itu lah pasal boleh pulak terbeli.. nasib baik tak banyak.. :P
      Oh abang orang kuat arsenal ker?? The Gunners??? hahahaaa.. elok la tu :D

      Delete
  43. suka Arsenal sebab best je bila nak sebut.
    (padahal tak kenal players pon!!)

    *gmbr bgandingan bahu itu mcm ank2 sedare bgambar.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ye ker.. bukan orang selalu nyanyi Chelsea... Chelsea... ker? :P
      Alah sama lah kita bukan kenal players pun.. anak sedara arsenal ker? hahahaaa..

      Delete
  44. Afif yang nampak ceria selalu... dah terima FM dari saya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kene sentiasa nampak ceria.. FM??? belum lagi ada tertunggu2 jugak :D

      Delete
  45. Dek kerana terjangkit minat adik kat Arsenal, saya join tour haritu. Tapi xmampu join legend tour tu. Jalan sendiri je. Feeling memang beza ah kalau kelab besar2 ni. Pastu masuk kedai, kena buli by my bro. Dia peras ugut suruh beli jersey.

    Kononnye, feeling lain kalau beli kat Malaysia compare beli kat tempat asal. Harga pun cheaper. Layankan ajela.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh masuk ke join tour kat situ.. dia kalau nak beli tiket match terus hahahaaha boleh tengok perlawanan bola tu sekali.. :D la kene buli ker.. kitorang siap berebut nak amik FM bila tahu tak banyak yang tinggal hahhaaa..

      Ntah la setengah orang memang feeling dia lain .. padahal baju sama jer kan huhuu :P

      Delete
    2. Aah masuk. Tour solo dalam tu. So bolelah bergambar dengan jayanye. Posing ntah pape. Masa tu xde match tu yang xbeli. Orang yang jaga museum Arsenal pernah keje kat Malaysia. Excited dia bila ada Msian datang.

      Delete
    3. Betul tu kalau masuk dalam boleh la bergambar dengan jayanya :D
      Betul la tak ada match susah jugak nak beli kene ikut jadual diorang jugak..
      Oh pernah kerja.. orang putih ker orang lain? hehehee..

      Delete
  46. pasal bola pun bley wat duit.kt melesia ada ke.haha berangan je la.apa pun rugi betoi xbeli fm byk.br nk mitak seketol.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lah bola penyumbang pendapatan baik hahaaa.. malaysia tak perlu tour.. bagi free pun orang tak nak masuk sangat hahahaaa... itu lah beli tapi tak banyak la hahhaaa.. :p

      Delete
  47. Datang melawat kat sini la pulak.... wah banyaknya kedai sopping baju.. tapi baju bola saya tak minat sangat. saya minat baju superhero hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaa ini semua kedai souvenir la Encik Janggel huhuuu... tak la beli baju sangat beli fm jer banyak huhuuuu.. baju super hero kene pi kedai lain la kot huhuu :D

      Delete
    2. Tu lah...London tak da kedah sourvenir Batman nampaknya...huhuhuhu

      Delete
    3. hahahaa.. kene cari la kedai avengers la nampak gaya nyer huhuuu... :D

      Delete
  48. walaupon xminat bola tp tgok kat kedai2 tu cam besh je..
    sblm ni pernh beli brg2 team bola ni sbb minat wrne dier n brg dia cntik..hehe
    pdhl psl bola ape pun xtau ^o^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah.. ala buat jer sebagai tempat menarik yang harus dilawati.. Dah pernah beli tu kira okla.. team bola kat sana designer hebat2.. peruntukan banyak memang lawa2 la.. Kita pun sama gak tak tahu sangat pasal bole :D

      Delete
    2. Pun tak minat bola...tapi kalau pergi boleh buat duit ni...amik charge 10% untuk orang yg nak kirim heheheh...

      Delete
    3. Itu lah pasal.. ni travel saje2 nak melihat dan belajar :D
      10% tu banyak jugak hahahaaa... :P

      Delete
  49. insyallah sampai gak nnt emirates stadium ni <3 arsenal! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah.. didoakan moga tercapai :D chaiyookkkk..!!!

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...