Monday, 19 May 2014

Royal Belum Part1 : Calling From Travelholic Awesome Team

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia..

First at all - Aku berharap dan mendoakan pada semua yang datang berkunjung ke blog ini diberi kesihatan yang baik.. Mungkin hujan dan musim panas yang tak menentu menyebabkan ramai di kalangan ahli family aku batuk2 dan juga demam.. Batuk baru nak baik jer ni.. baru la boleh fokus nak update blog huhuhuu...

Okay.. Seperti tajuk di atas Royal Belum Rainforest ini terletak di Tasik Temenggor, Perak Darul Ridzuan.. Telah memanggil beberapa insan yang lebih dikenali sebagai Blogger untuk di jelajahi.. Yeap betul tu blogger dari Team Travelholic Awesome & Friends.. Alhamdulillah telah mendapat panggilan dari mereka untuk menyertai trip kali ini bersama mereka.. Terharu tak terkata  macam nak nangis pun ada :P  Apa pun thanks pada to all Travelholic Awesome yang baik hati especially Kak Anash yang menyampaikan jemputan :D


Antara mereka yang hadir pada perjumpaan di KLCC..  :D

Team Travelholic Awesome & Friends


Trip untuk group ini disertai oleh 16 orang dewasa dan 3 orang kanak-kanak.. Adik Aqila, Adik Sami dan Adik  Soo Wincci  Suci.. *Gagah tengok Kak Ely duk menjaga Suci dan Sami atas Houseboat huhuu.. Dan tabik spring pada Doc Sahrule dan Paie yang bersemangat datang dari Johor Bharu untuk memeriahkan lagi trip ini.. Thanks untuk Kak Lily, Bayya dan Hang Dhamin yang amik aku di check point *walau kene bahan gelak pasal word KEDIDI hahahaa.. sabar jer la kan  :P


Adik Aqila.. Bakal menjadi perhatian untuk trip kali ini :D
Perjumpaan di KLCC seminggu sebelum bertolak ke Royal Belum Park..

Seminggu sebelum bertolak ke Royal Belum Rainforest ini.. Satu pertemuan telah di adakan di KLCC bagi membincang beberapa perkara dan bagi aku mesti lah sesi suai kenal.. Masa perjumpaan ni agak nerves jugak sebab hanya Tuan Janggel sahaja yang pernah aku jumpa.. yang lain2 tu hanya sekadar berbalas comment di blog mereka ataupun jadi silent rider jer.. Memang mereka insan yang aku sanjungi dari pengalaman travel dan penulisan di blog mereka.. :D

Okay.. Perjalanan bermula pada petang hari jumaat sepatutnyer .. Alhamdulillah gagah aku masak Nasi Goreng Bunga Kantan Ikan Masin Ala Kampung.. Nak hidang pada mereka sebab tahu diorang yang lain mesti lapar dan penat balik kerja.. Mula2 plan nak buat roti jala.. tapi seminggu lebih mencari senduk acuan roti jala tak jumpa.. Serious beb Tesco ke.. baik Giant.. Hero ker.. Kedai D.I.Y.. Kedai RM2.00 kat rumah aku nie.. semua tak jual.. Bila tanya sells-man.. Boleh dia jawap "Sekarang mana ada orang nak buat.. beli jer mudah".. eerkkk..


Nasi Goreng Bunga Kantan Ikan Masin Ala Kampung..

Kalau la ada senduk acuan roti jala nie..
Mesti dah siap terhidang macam ni huhuhuu :P

Pada masa yang sama Tuan Janggel sms bagitau "Itu semua alasan.. Pergi cari tin milo tebuk lubang.. jadikan acuan roti jala" hahahaa.. :P  Maaf yer saya bukan engineer hehehee.. insyallah next time akan make sure ada roti jala dalam trip huhuu.. Also sorry tu Kak Anash  yang kempunan roti jala  sebab tak tertunai janji saya nak buat roti jala untuk trip ni.. Insyallah nanti majlis akan buat roti jala.. eh ehh ehh.. k baii  :P

Di kala petang hari jumaat.. sms yang diterima dari Tuan Janggel selaku Ketua Rombongan  Cik Kiah  "Kak Lily and Bayya will pick you up at the check point" ..  Mula2 tak tahu lagi siapa yang akan pick me up.. so ada la buat Lempeng Kelapa.. untuk makan dalam kereta.. huhuuu.. Yang pasal lempeng ni mereka dalam kereta lain tak tahu.. Tapi tak tahu la pulak kalau Kak Lily, Bayya tau Hang Dhamin ada bocor rahsia.. sebab masa di Belum Kak Anash ada kata.. "Aiipp makan apa dalam kereta semalam" eerkk huhuuu.. ada la yang bocor kan tu hahaa :P


Lempeng Kelapa.. Sedap kalau makan panas2  :D
Selfie dalam kereta.. Bersama Bayya, Lily, Hang Dhamin..
Berhenti makan di Pondok RNR Tapah, Perak..

Alhamdulillah perjalanan yang penuh dengan riang kegembiraan bersama2 ini.. Kami berhenti rehat di RNR Tapah.. Berkongsi juadah yang di bawa bersama.. Paling sedap Kek Warna -Warni  Nemo Harum Manis Yang Lembut Gitu hasil tangan Kak Anash yang menjadi santapan paling utama kami.. sedap huhuhuu :D Nanti sila buat lagi yer Kak Anash.. Tolong jangan serik hahahaa.. :P



Watak-watak utama dalam trip ini yang anda semua perlu kenal  :D
Bergambar bersama-sama dengan kakitangan dan pengunjung yang lain..

Selesai berpicnic seketika di pondok RNR.. Kami meneruskan perjalanan ker Ipoh untuk bermalam di rumah Chawana membesar.. Rumah mak ayah atau kampung la huhuu.. Alhamdulillah perjalanan setakat hari ini berjalan dengan baik seperti yang dirancang.. Cuma Paie dari Johor dan Mas Zubir akan join dan memeriahkan lagi trip ini pada keseokan hari..

   

Jom Layan Video kami di Royal Belum Park - By Blogger Hang Dhamin

Nak cerita banyak pun tak ada idea sangat.. Sebab orang lain semua dah cerita habis pasal trip Royal Belum Rainforest ni :D..  By the way jika ada sesiapa nak hadiahkan aku Senduk Acuan Roti Jala sila la.. amat di alu2kan.. Dah give up mencari tak jumpa huhuu.. Dan semua gambar yang akan ada dalam Entry Royal Belum ini credit to all Travelholic Awesome & Friends.. Sebab dah tak ingat dari siapa aku amik huhuu..
Continue Part 2 

108 comments:

  1. Bestnya TT.. akak pun teringin nak terjah Royal Belum ni.. en suami dan geng suraunya ajak gi mancing di sini.. nak tunggu part 2 pulak ape cer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah memang best pun Royal Belum nie.. seronok memang terasa nak pergi lagi.. oh geng surau.. ada kosong lagi tak? macam nak ikut jerr huhuhuuu.. :D

      Delete
  2. waaahhhh manyak syokkkk oooo jalan2 masuk hutan ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan masuk hutan jer.. masuk berenang kat air tasik pun ada :D

      Delete
  3. Gitewww... Tebuk lubang tin kene jd Engineer.. aigooo.. huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak la.. itu tanda malas nak buat sebenar nyer.. last minit pulak tu.. kalau awal2 lagi gagah jugak la nak buat kan :D

      Delete
    2. Haah Pae, ada ke patut nak tebuk lubang tin kena jadik Engineer! Ok fine Pae, jom kita buat acuan roti jalan dia nie ha. Afif, you can get it from Daiso. Daiso ada. Tapi amik yang lubang 3 - 4 mcm tue. Tapi dah improvise, dia mcm botol.

      *Afif pun baru update. Baru je update entry Belum pagi ni. Phew! Ada satu lagi entry lagi nak post. Bile la agaknya.

      Delete
    3. Oh Daiso ker.. insyallah akan try cari kat situ nanti huhuuu.. but daripada nakk buat kan acuan tu apa kata beli kan jer lagi mudah hahahahaa..

      Sebelum ni sibuk dgn entry London so nak abiskan dulu.. tak nak bagi orang keliru huhuu... :D

      Delete
  4. mmg best kat sna..timm da pernah pergi ambil sampel air utk research time prktikal dulu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perghh lagi hebat .. kita datang biasa2 jer.. dia datang jadi sainstis tu huhuhuuu :D

      Delete
    2. haha! tulun student master..kita ni kuli jer..wuwu..

      Delete
    3. ish mana ada kuli amik air untuk buat research .. lecturer ni :D

      Delete
  5. royal belum? jengjengjeng.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeng jeng jeng..???? huhuuu seram la pulak ..kenapa yer :D

      Delete
  6. bile part ke rumah chawana membesar terus aku gelak baca ! sbb aku bygkan lain hahahhahaha. ok matilah !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah agak ... mesti ada orang baca lain.. especially Hang la.. hahahaa... Chawanna tak baca tak apa la huhuhuuu... :D

      Delete
  7. wahh .. husein pun belum pernah gi jalan sana.
    dap ahh gi jalan ramai-rmai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah akan diberi peluang juga untuk kesana saya doakan..
      Pergi ramai2 la best - lagi2 masuk hutan hahahaa :D

      Delete
  8. Fasal buat roti jala, ada blogger dari Malaysia tinggal di Jerman, kes macam ni tak ada acuan nak buat roti jala. Idea kreatif, gunakan botol plastik air mineral untuk 250ml. Potong dua botol air mineral untuk memudahkan proses menuang tepung cair. Sebelum tu, tebuk lubang guna paku pada bawah botol air mineral yang telah dipotong dua (bukan bahagian mulut botol air mineral).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenar nyer boleh jugak nak gagah buat pakai botol mineral tu.. tapi dah last minit pada hari nak bertolak.. memang la malas sket pastu tak ada masa nak fikir.. so terus ignore jer time tu huhuu.. Pape pun thanks for sharing this good info.. Boleh bagi link blogger kat Germany tu tak? huhuhuu :D

      Delete
  9. Ya Allah teringat time active pngakap muda dulu..
    kena campak kat royal belum ni 5 hari o.O
    survive la korang wakaka nk kumpul lencana punya pasal..

    syukur masih hidup hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huh pengakap masa muda dulu... kita pengankap khemah masuk sungai congkat jer huhuu... ni mesti dah senior dalam pengankap.. bagus la.. :D

      Delete
  10. Bestnya gathering camni sambil menjelajah bersama. Nak ikut!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best bila gathering kan.. semua satu kepala pulak tu.. memang terbaik la kan :D
      Nak ikut.. insyallah boleh jer kot :D

      Delete
    2. Tak ajak! huwargghhhh... hahahaha

      Delete
    3. Hahahaaa.. insyallah next time bole la nak sekali huhuuu

      Delete
  11. finallyyy..kuar jgk update psl royal belum..

    p/s:dh x lama lagi majlis ek?congratzz!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhuu... tapi macam mana pun yang lain tu tetap lebih menarik kan :D
      Huh.. majlis doa selamat nanti mmg nak buat roti jala huhuuu congratz?? boleh la huhu..

      Delete
  12. Meati best giler kan trip ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah seronok.. tapi tak tahu berjaya ke tak nak tulis dalam perkongsian 100% apa yg di rasa masa di Royal Belum ni :D

      Delete
  13. wah wah seronokkan ramai gi ramai2 macam nih....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu... memang seronok .. dapat mengeratkan lagi silaturrahim sesama kita :D

      Delete
  14. Oooo tt pon ade jgk kt royal belum ni....dok bace kat blog travelholic yg lelain xpasan pulak tt....heheh manyak syiok g reramai last pegi time uni jee...T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah ada sekali dengan mereka .. alhamdulillah diberi peluang untuk mengenali mereka dengan lebih dekat.. Rumah houseboat tu kene ramai2 baru seronok :D

      Delete
  15. Mestilah enjoy klau join trip ngan mereka tu klau John dpt join mesti lg kecoh kan. Pandai buat roti jala rupanya minta sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah... harap John ada sekali .. mesti gempak happy jer huhuuu
      Ok nanti dah buat saya panggil akak datang makan :D

      Delete
  16. Tahniah....kerana dijemput khas...best cerita..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lepas ni nak jalan2 dengan Tuan Khairuddin pulak la :D
      Nak belajar ilmu banyak2 dengan Tuan Khairuddin pulak .. boleh tak? huhuhuu..

      Delete
  17. Wooooo pandai masak!!!!! Terbaekkkkkkk...seorg traveller yg hebat mesti pandai masak..thumb up!! kiut miut aqilah! bakal travellor in future ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak la pandai masak.. tapi boleh la masak sket2.. yang hebat2 tu tak boleh la.. huhuuu..
      Aqilah bakal follow her parents traveling around the world :D

      Delete
  18. Nampak macam Afif ni terrer memasak... boleh mencuba masuk masterchef ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terer tu tak la ... Alhamdulillah sket2 tu boleh la insyallah..
      Master chef teringin juga nak cuba kalau ada rezeki :D

      Delete
  19. panjang rupenye name nasi goreng tuh.. mase ak kunyah "hmm nasi goreng kampung pedas!!!"
    haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha... mana ada nama itu just sebutan dari bahan2 utama jer hehehe..
      Pedas erkk.. sorry la...next time kurang kan cili padi hehehe.. :D

      Delete
  20. siap melilau carik acuan roti jala ! hehe so suwet la ko ni afif...mmg pemuda harapan mak di dapor!

    anyways rasanya acuan macam tu dan acuan kuih tradisional yg lain macam kuih bakar or kuih ros tu suma ada byk kat kedai lama-lama..kalau berkesempatan kat ipoh ada..kat manjung ada..kat KL mmg taktau la... @ @

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suka tau buat roti jala nie.. berseni sungguh huhuu.. mana ada harapan.. setakat buka lampu dapur jer ada la :P

      Senduk roti jala tu simple jer kot.. tak kan la diorng tak nak jual.. huhuu.. jauh benor nk mmbeli nyer.. nanti singgah tersesat kee sana boleh la kot :D

      Delete
  21. tetiba tgh malam rasa lapar membayangkan resepi nasi goreng tuh...mesti sodappp...nyummm3....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhuuuu... dah update gambar nasi goreng tu... lapar di tengah malam kene pi buka lampu dapur la :D hehehee..

      Delete
  22. tula dgr kata nasik goreng kau meletop! bila dpt rasa agaknya nih. ! hiks. aku aritu ade buat roti jala gak, takyah beli acuan pun. pakai botol air mineral, then tebuk 1 lubang kat atas tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dengar jer.. tapi mana sedap pun huhuuu... biasa2 jer.. :D
      Di perantauan mmg kreatif.. dulu pun buat pakai botol jugak huhuh.. mesti sedap john buat roti jala :D

      Delete
  23. haha.. kesian gila cari acuan tu xjumpa.. kat parit buntaq ni besepah2x :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Parit Buntar banyak ker? insyallah kalau terlajak sampai kesana akan pusing2 di sana huhuhuu... :D

      Delete
    2. haha xdapat lagi ke.. sadis sangat.. rm2 je kot 1 benda aLah ni

      Delete
    3. Memang tahu RM2.00 jer pun masalah nye mana nak dapat .. dah penat cari tak ada orang jual hahaha :D

      Delete
  24. Wow...antara tempat yg ada dlm wish list akak ni.
    Nnti citer la detail...byrn, penginapan, makan. Utk rujukan akak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak.. memang kene letak dalam wish list.. terbaik tmpt ni..

      Insyallah next entry akan share serba sedikit perbelanjaan utk Royal Belum Park nie :D

      Delete
  25. kena cari acuan tu kat kedai2 lama..biasa kalo ada yg jual utk kuih raya tu kan... maybe ada la...

    ermm nape moon rasa mcm pestimeee jek dengar royal belum ni? ok, rupanya moon ketinggalan zaman tok kaduk dah ni kot.. keh keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh tak la.. Royal Belum ni memang dah lama la.. tapi dia bukan mcm tsik kenyir yg kuat di promote.. still tebal kehijauan nyer...

      Ok nanti akan cari di area .. tempaat buah kuih harap boleh la jumpa huhuuu...

      Delete
  26. meriahh..siap ada banner..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meriah kan... Banner tu memeriahkan lagi keadaan..

      Delete
  27. bestnya boleh join trip mcm tu...mesti seronok..tgk gmb pn dpt tau..heehehe
    eh?betul ke xjumpa?kt tempat niesa belambak kot..mak baru je beli hari tu..ekeke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah memang seronok pun.. insyallah akan repeat lagi huhuu..
      Serius tak jumpa.. dah mati akal nak cari kat mana tak tahu huhuu... Mak Niesa beli kat mna?

      Delete
  28. best nya join trip cmni =)

    #comelnya adik Aqila

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lah .. nanti boleh buat lagi utk readers blog ni :D

      Adik aqilah memang comeel kan :D

      Delete
  29. Afif, guna senduk acuan roti jala tu leceh. Ada yang mcm botol sos tapi ada 3 lubang tu bagus. Akak penah jumpa kat Daiso. Yg tu lagi kemas. Kehkeh, tak pasal aku promote barang plak.

    Seronok nya ramai2, afif pandai masak nasik goreng. Mintak resepi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ye ker.. okay jugak idea cadangan tu.. insyallah boleh try nanti.. cari di Daiso kan...
      Ala nasi goreng bungan kantan jer pun ... senang jer :D

      Delete
  30. ya allah..... rindunya nak pergi ke Hutan Belum lagi.... masa pergi tahun lepas rasa tak puas sangat... ada banyak tempat menarik yang belum diterokai lagi... memang feel habis lihat keindahan alam semulajadi yang terpelihara dan tidak terusik....

    kalau pergi dengan team B.O.A (Belum Outdoor Adventure) memang best... team mereka sporting, kelakar dan bab makan pula memang terbaik... ekekeke...

    klu ada masa jemput lah baca entri suami saya masa kita orang pergi tahun lepas... http://www.shamphotography.com/royal-belum-adventure-trip-1st-episode/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu.. dah pergi mesti nak pergi lagi kan.. tak puas dengan keindahan di Belum Royal Park.. antara tempat yg tak pernah jemu untuk di lawati setiap tahun..

      Yeap team BOA memang terbaik sangat..makanan dia la paling meriah dengan kakitangan mereka yg meriah.. insyallah akan jenguk ke entry suami tu :D

      Delete
  31. Eh

    Tak sabar nak pegi majelis yang ada makan roti jala tu!!! Nak beli baju baru la untuk majelis tu kelak!!

    Eh.
    Kbai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh insyallah majlis tahlil dan doa selamat tu insyallah akan jemput nanti :D
      hebat sampai nak beli baju baru hihihiii... oh ok k bye :P

      Delete
  32. kamu nak ke acuan kuih jala ni en afif?kalo nak sy boleh bg :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amatlah di alu2 kan huhuhuu... afif_4ht@hotmail.com hehehehe :)

      Delete
  33. hui..banyak nyer sebut nama akak...
    I is malu
    hehehe

    again, jangan serik dengan kami yang rata-ratanya bermulut laser namun hati tetap ada 'taman'..(ok..abaikan ayat ntah apa-apa akak tulis nih)

    *counting days for the majlis kenduri doa selamat with roti jala...yahooo!!!*


    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak ker.. huhuu.. rasa biasa jer.. tak apa orang baik kita sebut banyak kali tapi yg lain semua pun baik jugak hahahaa :D
      Insyallah tak serik la .. nanti pasti akan ikut lagi jika di undang lagi huhuu..
      Sabor jer la nak datang majlis doa selamat sebab roti jala jer hahaha :P

      Delete
  34. salam kenal..

    tak sabar nak tunggu next part.. nak bace semue pengalaman..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kenal Juga.. Terima kasih sudi datang berkunjung ke sini :D

      Insyallah akan sambung second part denagn lebih info.. sementara ni boleh baca entry pengalaman yg belakang2 dulu huhuu :D

      Delete
  35. Hahaha..part yg "majlis nanti" tu lawak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aik... betul la.. insyallah nanti doa selamat dgn tahlil tu.. nak buat roti jala huhuuu.. sebab tu nak dpt kan cepat :D

      Delete
  36. syok nye travel sini sana.

    comey nye adik aqila tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ada travel sana sini sangat huhuuu...
      Alhamdulillah la... dapat pergi sekala dengan yg lain..
      Adik Aqila memang comell :D

      Delete
  37. wahwahwah. best part-- makanmakan ! lapaq teruih tgk nasik goreng bunga kantan T__T
    plus roti jala pulak ada. adehh meleleh ayaq lioq sobss sobsss

    takdak juai ek acuan roti jala tu? tudia aih ayat sells-man tu takleh blah. dah tu kalo semua org
    nak beli je roti jala tu, kalo xde jual acuan nye cmne org yg jual tu nak buat pon? haha tah pape.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry la tak niat pun nak bagi ayaq lioq meleleh huhuhuu.. :D
      Dah itu sell-mens tu kata .. nak buat macam mana.. tak apa la ada orang kata boleh cari di Daiso.. insyallah akan ke sana dalam mencari Acuan roti jala huhuhuu .. :D

      Delete
  38. Replies
    1. Makan kene sedap .. baru lah perjalanan lebih ceria dan gembira :D

      Delete
  39. dah dpt ke acuan roti jala tu ekeke
    uols pergilah cari kat kedai brg jual peralatan rumah periuk kuali kdg2 kat pasor basah ada kedai jual periuk2 tu sure ada jual acuan tu..lau kat hypermarket mmg x dpt carik pya

    pandai uols masak2..bila ntah nak mera nasi goreng bunga kantan tu..ekekeke

    yes adik aqila tu sgtlah comey...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belum lagi la Kak El.. nanti nak pi Daiso pulak huhuu.. kata nyer disana ada :D
      Itulah .. hypermarket jual benda yang dah siap untuk dimakan sahaja kan hihii..
      Insyallah nanti akan buat nasi goreng bunga kantan tu. untuk majlis doa selamat haha..

      Delete
  40. salam. waa..menu semua sedap sedap! terliurrrrr..........sungguh haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm..menu kene sedap baru lah perjalanan itu ceria dengan senyuman hahaha :D

      Delete
  41. singgah sini.. anda ditag :)
    http://nurkhairiahirwanie.blogspot.com/2014/05/liebster-award-from-twinkling-star.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hohohoo.. kene jugak akhir nyer dah sedaya upaya mengelak hahaha.. ok menggagahkan diri untuk jawap yer huhuhuu :D btw thanks..

      Delete
  42. saye ni nama je orang Perak. tapi belum berkesempatan menjejak kaki ke Belum. harap2 dipermudahkan Allah.

    dill.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasa la tu.. saya ni nama je orang KL tapi Sunway Lagoon, Menara KL, Pavilion pun tak pernah pergi hahahaa.. Mid Valley pun pernah masuk sekali jer ...

      Moga suatu hari nanti dill pun akan ke Royal Belum Park juga :D

      Delete
  43. wah seronoknya dapat travel ramai ramai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah memang seronok travel ramai2 blogger macam ni :D

      Delete
  44. Laluan Fiza balik ke kampung setiap tahun.. pernah singgah sekali jer.. tak discover lg tpt nie.. bila baca entry nie rasa nak try la pas nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhh,, pun boleh ke laluan setiap kali balik kampung tapi tak pernah singgah oh no hahaa.. kitorang susah penat lelah nak sampai sana huhuu :D
      Insyallah nanti ada lebih masa sila la ke Royal Belum.. memang best :D

      Delete
  45. wow bestnyer bro trip tu...teruja nak ke sana walaupun anak jati perak namum Belum belum pernah singgah...huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh tidak.. Anak jati perak ke.. tak apa insyallah next time cuba2 lah luangkan waktu untuk ke Royal Belum ni memang best :D Thanks for coming :D

      Delete
  46. wa...nak ikot!!!!

    Akak yg orang Perak pun tak pernah g sana dik oiii!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhuu.. Hi Kak Mysha... La akak pun orang perak .. pengomen tiga terakhir semua org perak tapi semua tak pernah sampai.. saya pulak sampai dulu huhuu :D

      Tak apa nanti boleh buat trip untuk ke Royal Belum Park ni yer :D

      Delete
  47. Saya belum pernah sampai lagi dan walaupun husband orang Perak, pon blom pernah sampai lagi...insya Allah, satu hari nanti kami akan ke sana juga...terima kasih berkongsi...teruja pulak rasanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh belum pernah lagi ker.. Insyallah kalau husband tu dah orang perak mesti akan sampai jugak suatu hari nanti.. Memang tempat ini akan mmbuat kita teruja :D

      Delete
  48. Ohhhh pandai masak rupanya....tak sangka anak teruna tp macan anak dara hehe....
    Dah travel ni mmg makanan awak sure le sukakan TT bila dpt invitation

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh tak la Kak Hainom Okjer.. sekarang memang dah ramai anak teruna pandai masak la.. sy bukan pandai just boleh cenggitu jer huhuhuu.. Invitation? hehehee.. :D

      Delete
  49. beshnyer....
    wahh pndai ea masak nsi goreng...ngn roti jla?
    xde jual lagi ke brg nk wt tu..adelaa.. kena p kedai jual brg msk la..
    biasa kedai yg jual bahan buat kek, kuih semua ada tau..nti cri lagi ea.. ^,^

    *kat umah yaya ade,meh dtg pinjam..haha ;p*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh kat rumah ada ker.. kita tak nak pinjam tapi kita nak beli.. huhu.. so bile2 nak buat ada jer kat rumah kan huhuu.. ala setakat yg simple tu tauu la.. yg susah2 tu mmg tak tahu ler huhuhuu

      Delete
  50. cara masak nasi goreng tuh impressive giler. sampai sekarang impress. dah dapat acuan roti jala ke? if not, meh i belikan.

    btw, rahsia lum bocor kan kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa.. bila kita ada masa banyak memang boleh buat terbaik.. huhuhuu..
      Acuan tu tak dapat lagi.. if nak belikan sila lah hahahaa :D ( aah rahsia belum bocor lagi kot huhuh..)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...