Monday, 9 December 2013

United Arab Emirate Part 4 : Biar Gambar Berbicara ( Final )

Sambungan Dari United Arab Emirate Part 3 : Interesting Place To Visit In Dubai City

Antara Restoran Mampu Makan Di Dubai




Nak makan Chines food..  silakan Panda Chinese Restaurant :D

Kalau ada niat nak bershopping masa transit ni.. boleh beli banyak barang kat sini.. murah kata nyer oleh sebilangan rakyat malaysia yang berkunjung ke sini.. bagi aku cukup untuk cuci mata.. tak pernah aku beli apa.. termasuk la perfume murah2 kat Dubai.. yang selalu aku beli fridge magnet, postcard dan setem.. ahaakkss  :P

Untuk transit kali ni.. aku tetiba teringin pulak nak makan Basmati rice arab warna kuning dengan kebab.. By the way setiap kali transit.. time aku amik breakfast,lunch or dinner bile jalan2 macam nie.. aku tak pernah makan benda yang sama.. suka try something new and different.. kene la explore kan  :D


Ini yang aku pilih.. tiba-tiba lapar nasi pulak kan :D
Aku makan nasi dengan kebab daging dan ayam..

The Mall of The Emirate.. Jom tengok attraction di tempat ni yang di katakan The Biggest Snow Park In The World.. tak semesti nyer kene pergi negara sejuk untuk main snow.. Snow park ni lebih 22,500 square meters covered with real snow all year around.. Harga tiket masuk untuk dewasa AED 140.00 ( 13 tahun keatas ) dan AED 130.00 ( 3 - 12 tahun ).. Harga termasuk Winter Coat, Boots and Disposable Sock..




Welcome to Snow Park Dubai
Free zone lebih untuk kanak-kanak bermain :D

Ada loker simpan barang untuk di sewa AED 20.00.. dan Hat & Gloves tak include dalam harga tiket yer.. so boleh di beli di kedai berdekatan sekitar AED 55.00.. Dalam snow park ni juga ada resident iaitu the penguins yang cute boleh bermain bersama..

Untuk sport ski pada ketinggian " 85 meters high (approximately 25 stories) and 80 meters wide " .. with full capacity 1,500 pengunjung pada satu masa..  Di buka pada : Ahad - Rabu 10.00 am - 11.00 am.. Khamis 10.00 am - 12.00 midnight.. Jumaat 09.00 am - 12.00 midnight.. Sabtu 09.00 - 11.00 pm..  Last Ticket Will Be Sold at : Sabtu - Rabu 9.30 pm.. Khamis - Friday 10.30 pm..


The Cute Penguins .. 
Minus 4 - 0 degree ... Tempat paling sejuk kot kat Dubai  :P

Jom kita Dubai Mall semula untuk.. lawat Dubai Aquarium And Under Water Zoo.. Dubai ni kalau boleh semua nak buat the biggest in the world.. benda alah ni is the holder of the Guinness World Record for the " World Largest Acrylic Panel ''..

Measuring 32.88 meters wide x 8.3 high x 750 mm thick and weighing 245,614 kg, the acrylic viewing panel at Dubai Aquarium & Underwater Zoo surpasses the precious Guinness Record holder, Churaumi Aquarium in Okinawa, Japan, at 22.5 meters wide x 8.2 meters high and 600 mm thick. The record is featured in the Guinness Book of World Record in 2010.


Orang memang sentiasa ramai.. Mungkin semua transit jugak kot :P 
Im here..  or  I was here.. :D
Dive dengan jerung.. 
Combo Ticket - Aquarium Tunnel and Underwater Zoo - AED 70.00 - Adult - 13 years above) - AED 55.00 - Child - 3-12 years) .

Platinum Aquarium Package - Aquarium Tunnel and Underwater Zoo - Behind The Scenes Tour and Aquarium Gift Shop Voucher -  AED 80.00.

Diamond Aquarium Package - Aquarium Tunnel and Underwater Zoo - Behind The Scenes Tour & Fish Feeding and Aquarium Gift Shop Voucher - AED 90.00.

Ultimate Aquarium Package - Underwater Zoo - Glass Bottom Boat Ride and Aquarium Gift Shop Voucher - AED 110.00.

Dive Package - Cage Snorkeling AED 290.00 - Shark Walker AED 590.00 - Dive Pro Package AED 675.00 - Learn To Dive Package AED 875.00 - Specialty Dive Package AED 1,875.00.

Membership Program - Unlimited Entire - Glass Bottom Boat Rides and other discounts - AED 250.00


Jom Layan Gambar di Dubai 









Satu sudut di dalam Dubai Mall..
Bersebelahan Dubai Fountain..
Pemandangan Bandar Dubai dari Dubai Fountain

Untuk transit kali ni.. Seorang kenalan aku Dr Swee Kheng seorang rakyat Malaysia yang berkerja di Dubai ajak aku dinner sambil layan The Dubai Fountain.. tempat makan yang di pilih beliau ialah Wafi Gourmet Restaurant - sebuah Restoran ala Lubnan.. makan starter jer dan kenyang sebab layan roti tradisi Lubnan yang lembut dan gebu.. di cicah dengan kuah putih apa ntah :p


Starter ni minta la bape kali pun.. bukan mcm roti kebab yg dalam kosong..
Aku makan sampai kenyang second level perut aku :P

Dr Swee Kheng dan ibu beliau..  Anak jati Taiping Perak  :D

Okay.. masa entry Part 3 ramai yang question The Dubai Fountain atau tarian air ni macam mana.. Aku dah try upload dari video yang aku amik sendiri.. tapi tak berjaya.. so aku Copy Paste je la dari youtube.. nak explain macam tak berjaya untuk di fahami hahahaa..  so sila la layan video kat bawah ni.. pemandangan lebih kurang sama masa aku makan dinner tempoh hari.. :D





Okay i'm done with this final Dubai entry..  harap boleh bagi sedikit info kat korang yang akan transit di Dubai nanti.. Sila ikuti dengan Click di sini.. Part 1 : Dubai As Transit Destination - Part 2 : Escape From Airport to Dubai City Center - Part 3 : Interesting Places To Visit In Dubai When You Transit - Jika ada salah info ke apa ker.. sila la tegur di comment yer..  :D

105 comments:

  1. Sgt best tempat snow tu. Ada transit 48 hours gaya tak cukup ni nak visit semua sekali shopping. Nice

    ReplyDelete
    Replies
    1. First tu.. hahahaa.. :D nak visit melihat memang cukup even 10 jam.. but nak visit shopping to need mora than a day la kot hahahaa.. :P

      Delete
    2. Nak hadiah as effort komen first ni, padahal takde effort mana pun. Cuma dah tadi baca review version. Tempat snow n penguin yg comel. Mcm dlm dokumentari in life.

      Delete
    3. Laju benor mengimen nyer hahahaa.. hadiah tunggu GA nanti ..
      Penguin tu memang cute mute jer.. macam nak culik sekor buat BBQ hahahaaa.. :P

      Delete
    4. GA? Ehem (no sore throat) , yang bagi link review tu siapa? Dan yang bagi tahu dah update tu siapa? Budak pakai kaca mata kan. Saya rasa kalau penguin tu halal saya tak makan buat bbq, berminyak lemak je lebih isi kurang. Penguin cute as gitulah. Pegi tak yang taman tema mc larren ke ferrari?

      Delete
    5. Memang penguin tu halal di makan la :D
      huhuhu.. sedap tuu :D

      Delete
  2. hi time traveler!

    amboiii mcm tebal je snow kat snowpark dubai tu! nways, mana kenal Dr Swee Kheng tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi MasZuber.. Nice to meet u and Dan Arif kat gathering baru ni :D
      Tebal tu tak tebal la.. just nice hehhee.. mana kenal Dr tu?? panjang cerita nyer.. macam kenal jer? hahaha..

      Delete
    2. hamboi korang!!!!!!!!!!
      jejak kasih kerrr kat gathering tuh???

      untung la maszuber dan Dan dikenali...

      (kikiki...larikkkk lompat pagar sekolah menengah)

      btw, nasik tu sedap...dan mahal...dan sedap..dan mahal



      Delete
    3. Hiiiiiiiii Kak Anash aka Coco.. hehehee...
      Jejak bayang2 la kak anash sebab selama ni tegur kat blog jer.. jumpa depan2 teruja jumpa org hebat huhuhuu.. :P ( boleh ke lari lompat pagar sekolah :P hahahaa.. )
      sedap dan mahal org byk beli dri mahal tak sedp itu yg sakit hati huhuuu..

      Delete
  3. Last time, saya cuma transit di Abu Dhabi pasal naik dengan Etihad. Next time, nak pilih transit di Dubai. Lagi lama transit, lagi bagus sebab boleh jalan-jalan di sana kan. Best yah dapat rapat dengan penguins. Banyak kali saya pergi aquarium, water world tapi tak pernah so up-close with them.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah.. lagi lama transit lagi banyak tempat boleh jalan.. especially kalau nk desert tour etc.. kalau setakat nak tour city.. 1 day pun dah cukup enough.. :D

      Delete
  4. Nak main saljiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh kan dia dah pernah ke Aussie dan Negara arae utara.. :D
      sana lagi banyak salji .. kan.. :D

      Delete
  5. KFC DAN MCDONALD mereka mana yg sedap ek? ape yg beza. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah la.. tak pernah la pulak nak makan Kfc or Mcd kat dubai.. rugi la.. baik rasa yg takde or susah nak dpt di Malaysia :D

      Delete
  6. Tengok nasi arab, terus lapar....haish...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lapar bila tengok terus nasi arab hahahaa.. :D

      Delete
    2. betul betul betul! terus lapar!! farooj tu kira macam fast food nasik arab la ek...

      Delete
    3. Fast food nasi arab.. hurmmm tak jugak la.. sebab sy kene tunggu few minit smpai mereka hantar makanan :D

      Delete
  7. byk pilihan restoran gak kat sana... yg pasti tgk snow park sana rasa dingin pulak smpai ke sini.. haha.. sejuk sgt x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sejuk la.. sampai bagi jacket untuk di pakai.. minus kot dalam tu..
      Itu dingin sebab ada dalam opis kot... :P

      Delete
  8. hai..bila la saya nak dapat pergi dubai ni.. terliur tengok nasi dengan kebab alfarooj tu.. hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah kalau dah rezeki tu .. tak akan kemana.. :D
      saya pun terliur jugak bila tgk balik :D

      Delete
  9. salam perkenalan from the blogger's meet on saturday :)

    banyaknya tempat u dah pergi...shall be having a good time reading all ur travel stories satu persatu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kenal Kak Miss T.. nice to meet u last Saturday :D
      Alhamdulillah dpat melihat beberapa tmpt di negar orang .. thanks take your time to read :D

      Delete
  10. best tgk gambar admin di Dubai...

    ReplyDelete
  11. amboi syokkk nya.... :) bagunan depa unik sgguh la kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang syokk ada di Dubai.. bangunan moden duit minyak banyak :D

      Delete
  12. Replies
    1. cuci.. sila cuci.. sy pun cuci masa first time sampai :D

      Delete
  13. Engineering makes wonder in Dubai...snow park yg awesome....bila travel, mesti nak try local foods..

    ReplyDelete
    Replies
    1. All about engineering.. create a new environment as snow park.. local food we should try it.. :D

      Delete
  14. Tak perlu pergi jauh sampai ke US sana hanya utk merasa salji tebal. Dekat Dubai pun boleh.. Also cantik betul Dubai fountain..Mmg tak boleh tanding dengan Suria KLCC punya la hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kadang2 orang nak main salji tapi pergi time winter pun tak dapat.. datang Dubai all year around ada salji heheheheee.. Fountain dia mmg hebat :D

      Delete
  15. Oh... bestnya kakak tengok semua gambar. Underwater tu cantik betullah:) Nasi dia dah satu hal. Menggoda sebab beras mereka guna gred super A agaknya, panjang betul. Puas makan!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Under water tu kalau masuk tunnel dia lagi cantik..
      Aah nasi dia panjang2 gitu :D memang puas makan ahaakss.. :D

      Delete
  16. wahhh teruja plak tengok snow park...

    ermmm ermm tetiba jek berangan nak ke dubai... keh keh keh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siapa yang tak teruja dgn tempat hebat dan menarik :D
      Berangan pun tak apa sebab ia permulaan untuk sesuatu journey.. :D

      Delete
  17. Snowpark tu mcm syiok je !

    Rase mcm dah komen tau . Kenaoe x kelua ek ? Adakah saya disabotaj ? Hehehhe .

    Rase mcm kene tulis Dubai dalam wishlist gak . Mcm poyo je . Heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Snow Park tu memang best..bukan mcm dah hahahaa.. :D
      ish mana ada nak sabotaj orang.. xde keje ... boleh jer nk tulis dlm wishlist :D

      Delete
  18. Tomey penguin tu.. ingat muvie madagascar "i like to move it move it" hehe.

    Rasa rindu gile pulak nak gi dubai hu hu hu (tp tak pe la.. tak gi dah kot... sob) :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana tau ada rezeki lepas anak lahir nanti ke :D
      tetiba ada orang kasi ticket free ke .. aminnnn.. hehehehe..

      Delete
  19. akak paling tergoda tengok makanan dia je.. hehe.. tak tahu bila la dapat sampai sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makanan..??? heaven jugak la kat sana :D

      Delete
  20. syok bro pi Dubai
    adeh, tringin nak gi obersea gak
    kumpul duit la camni

    ni pun solo backpacker gak eh gi Dubai?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syok itu di mana2 jer :D
      Simpan keinginan akan melahirkan impian .. kumpul duit jgn tak kumpul..
      Aah ini solo trip.. kalau tgk kurang gambar sendiri itu makna solo la hahaha :P

      Delete
  21. pernah tengok tempat main ski tu dalam The Amazing Race.memang besaarr sangat bangunan die dari luar.

    nasi arab tu bole telan eh walopun xde kuah?hihi..klo sye tekak melayu,camne pun mesti nak cari kuah.mse kat Mekah hari tu gigih g beli kuah kari die walaupun 12riyal semangkuk.orang arab mmg le boleh telan nasi dgn daging je.hihi

    eh,dah habis ke entry pasal Dubai?kirenye attraction place kat Dubai ni more to indoor activity le kan..klo ade outdor pun,boleh dibayangkn harganye mesti mahal kan..
    *sambil korek tabung,kire budget nak beli tiket flight transit ke Dubai.hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ada masuk Amazing Race.. aah tak ada kuah.. alhamdulillah boleh jer telan even tak ada kuah.. tekak orang travel tak memilih sangat hahahhaa.. kalau jenis tak boleh mkn kering beli la sebotol kicap :D hehehee..

      Entry ni lebih kepada bagi mereka yang transit.. kalau ada masa banyak maka banyak benda boleh buat.. desert tour bagai.. but indoor activity mmg ada byk boleh buat.. transit je kat dubai.. jgn buat destinasi utama :D

      Delete
  22. ya allah, cantiknya tempat.. afif kena bawa zaza ni pergi main salji.. haha..cantik sgt..bangunan pun rekaan yg menarik betul.. afif bawa zaza ye kt sini.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah memang cantik tempat kat sana.. termasuk la tempat salji ni.. nanti boleh buat group jalan ramai2 singgah dubai :D

      Delete
  23. singgah dan tinggalkan jejak kat sini
    seronoknya melihat pemandangan ditempat org

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks singgah and jejak di sini :D
      setiap tempat ada kelebihan masing2 :D

      Delete
  24. Apa yg boleh saya katakan..dubai = hebat!

    Paling saya suka aquarium tu..

    ReplyDelete
  25. salam...
    wah..hebat..semua best.
    memang syiok p sana kan ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam.. hebat kan... syok bila transit jer hahaha :D

      Delete
  26. just transit je mcm2 tempat boleh pigi ni huhuhu
    lau backpakers mcm uols sempatlah kut nak jelajah dubai
    lau ngan family xkut..jln2 area yg berdekatan ngan airport jek hehe
    bgslah ada kenalan kt sn..xdelah sesat sgt haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu transit jer.. waktu pergi transit sehari setengah waktu balik transit lagi.. untung buat mcm tu :D tapi kat sana senang la kak el.. even ramai family bawa budak kecik pi merayap time transit nie :D
      eh kenalan tu waktu malam jer.. time berjalan sy sorang jer.. :D

      Delete
  27. Kalau transit sini ambk brapa lamanye....nmpk cam blh gi mcm2 tmpt je...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau 10 jam dah cukup nak jenjalan tempat2 mcm ni.. :D

      Delete
  28. Macam2 yer kat Dubai Mall tu... Nasi tu selambak akak tgk hehehe.. kenyang nengoknyer ekekeke

    Sronok pulak tgk tempat salji tu pluss pingu yang comey momey tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mall utama diorang ada banyak pastu dekat2 pulak tu.. aah kenyang ko mkn nasi selambak mcm tu hahaha :D
      yep sape sngka ada saji and penguin dlm kat dubai kan :D

      Delete
  29. Kagum macam mana Dubai dari tanah tandus, sebab duit, apa pun boleh. Terus jadi kosmopolitan futuristik gitu. Ok aku lapar, tengok nasi kebab kau terus stress. Haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siapa tak kagum dengan pembangunan di Dubai.. betul tu ada duit semua boleh..
      oh lapar .. nanti makan kat ipoh nasi kebab ayam dgn daging.. :D

      Delete
  30. Ah, Dubai! Make me wanna go only...

    ReplyDelete
    Replies
    1. and it will enough if u just transit there for few time :D

      Delete
  31. salam. baru jumpa blog ini dalam list blog orang lain. blog yang bagus untuk buat research.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam.. thanks for coming here.. tetiba segan pulak ada org kata research hahaha.. insyallah akan share information dri pengalaman di sini :D

      Delete
  32. dubai..salah satu tmpat harus dilawati.. wish satu hari dpt sampai sana..
    tmbah dgn pembangunan dkat sana .. bgunan pencakar langit..tringin nak pergi..
    nak tgok sendiri..:cuma tempat tu agak mahal utk p :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yep harus di lawati dan ia agak mahal.. sebab itu sy publish kan entry transit di dubai.. boleh jalan di dubai masa transit akan menjimat kan banyak kos,,
      Memang unik dari padang pasir boleh menjadi sebuah bandar moden ... :D

      Delete
    2. ok bro..tq ats informasi..nanti saya akan baca di entry dubai..
      seriusblog yg bayak informasi..tq 4 sharing..!!
      siapa sangka dari padang pasir btukar bandar mewah..:)

      Delete
    3. Silakan membaca semua entry dubai.. moga mendatangkan idea untuk transit di dubai nanti.. :D

      Delete
  33. singgah sini lagi melihat keindahan dubai... hihi... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh hoo..sila la baca entry Dubai Part 1 - 3.. semua ada keindahan Dubai hahaha.. :D

      Delete
  34. alamak bestnyer itu kira transitler kan... memang seronok akak membacanyer ... Dubai oh Dubai adaker merasa akak nanti....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Transit di Dubai memang best Kak Cho Zila.. kalau ada peluang jangan tak transit k :D
      Insyallah ada rezeki tak kemana jua :D

      Delete
  35. Mmgg dahsyat waterworld dia tu TT...... snow park dia pun besaq....Kalau dapat dtg sini best jugak yek!.... Semalam baru makan Mandy Kambing....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaahaiii sedap nyer mandy kambing... lidah terliur mengingat kan mandy di timur tengah.. tak boleh jadi ni.. kene cari mandy kambing salai juagak hahahaa :D

      Delete
  36. Ahaha huntungla boleh jumpe Maszuber dan Suami tercinta dia Dan Arif.
    Orang2 hebat semua tu. Tak macam kite ni... Melukut di tepi gantang je kekekek

    Wow dahsyat sungguh Dubai ni kan.

    Psttt; Kak Coco tu mampu ke nak lari2 lompat pagai bagai tu??? Tak takut tersangkut kain di pagar lantas tersungkur di bumi?

    Kbai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lah untung jumpa orang hebat.. lagi best kalau dapat jumpa Tuan Kaki Berangan dan Tuan Janggel sambil makan tom yam kadir heheheee... :D
      Dubai dasyat.. tapi lagi dasyat bila tgk kak coco lompat pagar hahahahaa :P

      Delete
  37. MashaAllah. Amazing! Saya google cari "transit 12 jam emirates" dan jumpa blog ni. Sangat berterima kasih. Harap impian transit di Dubai ni jadi kenyataan satu hari nanti. Err tapi nak tanya juga lah, transit lama memang tak ada hotel ke macamana? And, if dah memang dalam itinerary tu transit 12 jam (booking via online) then boleh ke kalau kita nak tukar ke max hour transit? Syukran.

    Regards,
    umm3umar, Jordan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya harap Puan Umm juga dah baca Dubai Part 1,2 dan 3.. moga ia akan memudahkan kerja untuk transit di sana.. ok transit lama boleh dapat hotel.. tapi itu kebiasaan nyer bila kita beli bukan dengan secara online.. unless kalau memang tak ada choice lain dalam online itu.. walau bagaimana pun boleh bertanya dengan pihak emirate sejurus sampai di airport dubai..

      Nak tukar kepada max hour tu.. boleh tapi kalau dah beli online maka kene ke office emirate airlines yang berdekatan untuk membuat penukaran.. dia akan charge sket la..

      Delete
  38. canggih nye kat dubai sana..mmg maju sangat n die nye bangunan unik2 laa..mesti banyak sejarah2 nyee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tau la ada sejarah ke idok.. sebab asal nyer padang pasir jer.. bangaun kalah kan europe huhuhuu.. mereka maju dan canggih..

      Delete
  39. Jauh perjalanan luas pemandangan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meluaskan pandangan dengan menjauhkan perjalanan :D

      Delete
  40. Luggage mcm mne?
    X pqyah ambik kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau kita transit tak perlu bawa keluar beg dari airport.. beg mmg akan tersimpan dlm airport.. melainkan kalau kita amik satu boarding pas sebelum berlepas ke dubai.. ..

      Delete
  41. salam hai, awak masuk tak semua tempat tu snow and aquaria? kalau tgok dari luar boleh nampak ke mcm tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam.. hai.. :D
      Kalau tengok dari luar nampak biasa jer la.. kalau tak di sebalik cermin jer la.. hurmm tak boleh nmpak macam tu.. kene masuk dlm la :D

      Delete
    2. oh haha thanks. Sebab next week nak g london and transit kat dubai 17 jam. Confirm kan tai perlu amik luggage? Sy ada hand luggage. Ada locker tak sana? Hehe sorry byk tnya.

      Delete
    3. Locker saya rasa ada.. tapi tak sure pulak sebab tak pernah guna.. sebab setiap kali transit akan siap2 kan baju sepasang dlm beg utk tukar nanti.. hurmm rasa nyer ada :D hehehee..

      Delete
  42. Salam Tuan,

    Now ada lagi ke yg boleh makan free 4 jam skali tu? Sbb sya akan transit di Dubai selama hampir 24 jam (via Emirates Airlines). Terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam Tuan Anonymous,
      Yeap mmng ada sebab itu mmg undang2 penerbangan kalau passenger transit lebih 4 jam wajib kasi satu meal.. :D sama-sama

      Delete
    2. Terima kasih atas info Tuan. Maknanya setiap 4 jam boleh makan la ye... :P

      Bagaimana dengan penginapan? Disediakan juga ke? :D Time beli tiket hari tu, saya yang pilih untuk transit melebihi hampir 24 jam.

      Last metro beroperasi jam berapa ye? Tq Tuan.

      Delete
    3. Yes because of the transit.. penginapan sendiri la sebab you choose to take the longest transit.. last metro tu pukul 11.45 malam :D

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...